UTA Arad

Balint, despre concurența din lot și filozofia părții a doua a sezonului: „Să producem schimbări, nu poți face o ciorbă mai bună cu aceeași rețetă”





„Luna de miere” a lui Laszlo Balint la UTA s-a încheiat. Antrenorul revenit pe 1 noiembrie în „alb-roșu” a avut la dispoziție două perioade, de câte trei săptămâni, pentru a-și acorda echipa la cerințele sale. După pauza pricinuită de meciurile Cupei Mondiale, „roș-albii” și-au luat biletele pentru sferturile Cupei României și au pus la păstrare două puncte din 9 posibile, așa că și-au păstrat poziția a 15-a direct retrogradabilă la trecerea între ani. A urmat cantonamentul din Turcia (4-14 ianuarie), plus săptămâna de reacomodare cu clima și condițiile de joc din România, cu speranța că va exista un schimb de pas începând cu deplasarea de la Craiova, cu FC U 1948.

„Toți jucătorii sunt importanți, trebuie să înțeleagă aspectul constructiv al concurenței”

În plus, Balint a putut umbla la întărirea lotului, cu toate că absența lui Otele pentru motivele deja cunoscute de toată lumea ar putea să conteze mai ales până ce brazilianul Willie Barbosa se va acomoda la Arad și va pune și „benzină” în picioare. Nici muntenegreanul Stefan Milosevic nu poate fi integrat încă 100%, iar Romario Benzar nici nu va prinde – probabil – lotul în Bănie, căci revine după o accidentare și nu pare pregătit fizic. „E clar că jucătorii veniți în această iarnă au calități foarte bune și, indiferent că vor fi titulari sau vor intra pe parcurs, eu zic că-și vor aduce contribuția. Poate, mai puțin poate Romario, care a avut acest decalaj de pregătire fizică. Dar, s-a antrenat și el cot la cot cu echipa și este de luat în calcule. Indiferent de cine va intra de la bun început și cine pe parcurs, mie starea de spirit a băieților îmi dă foarte mari speranțe că putem face un meci bun și să ne întoarcem cu toate cele 3 puncte.  Este o concurență destul de serioasă în acest moment, eu îmi doresc să fie pe anumite poziții și mai bună, dar în acest moment sunt foarte multe posturi pe care niciun jucător nu poate să spună de la bun început că este titular. Iar asta trebuie să ducă la o concurență benefică în primul rând grupului și apoi și pentru jucători. Dacă înțeleg aspectul constructiv al acestei concurențe, este clar că sunt deschiși pentru îmbunătățirea randamentului individual. Pentru mine, toți jucătorii sunt importanți. Este adevărat că forma sportivă poate cunoaște fluctuații, pe mine m-a bucurat foarte tare modul în care s-au prezentat băieții în acest cantonament, pentru că, din fericire, și-au revenit și jucătorii accidentați în perioada de dinainte de vacanță. Sper să fiu și eu inspirat și să aliniez o formulă cât se poate de competitivă pentru a obține cele trei puncte puse în joc. Duminică avem nevoie de o exprimare colectivă la un nivel cât se poate de bun”, a afirmat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Abundență în axul central, trece Hoxhallari din nou în bandă? „A căpătat deprinderi, dar postul său este cel de fundaș central”

Spre deosebire de finalul anului trecut, când a avut destule probleme pe axul central prin accidentările lui Chindriș, Erico, Cascini și Isac, acum efectivul pare mai subțire în benzi. De acolo au dispărut dintr-o lovitură Otele, Jobello, Negoescu și Maxim și au apărut doar Willie Barbosa și Benzar, cu mențiunea că ultimul va fi luat – probabil – cu adevărat în calcule începând cu luna februarie. Mai e și situația disciplinară a lui Abeid, care mai stă pe margine trei etape, așa că Balint trebuie să-și gândească foarte bine oamenii din benzi. Cel puțin în stânga, există o concurență deschisă între Erion Hoxhallari și Mihai Dobrescu, cei doi începând ca titulari ambele meciuri de verificare din Turcia, dar asta și pentru că Erico și Chindriș trebuiau să reintre treptat în efort. „Cu Erion am stat de vorbă și mi-a spus că poate juca fundaș stânga, dar postul lui de bază este fundaș central. El a jucat foarte mult în sistemul cu trei fundași, în poziția apărătorului central de picior stâng și – poate – cumva de acolo a căpătat și anumite deprinderi de fundaș lateral. Dar, postul său de bază este cel de fundaș central și pentru noi este foarte util să avem acolo un jucător de picior stâng și pentru construcție, dar și din multe alte puncte de vedere. El a încheiat bine sezonul de toamnă lângă Benga, dar e clar că și Chindriș cu Erico au revenit după o perioadă de indisponibilitate, au muncit foarte mult, își asumă această concurență. Vukcevic, chiar dacă a fost tras înapoi de această boală, a venit în cantonament extraordinar de motivat. Chiar l-am felicitat, pentru că n-am vrut să ne asumăm anumite riscuri și a spus că pe el nu-l interesează. Vrea să dea totul pentru echipa aceasta, de astfel de jucători avem nevoie ca să putem să ne angajăm că vom îndeplini obiectivul la finalul sezonului. Dar, concurență mare și la mijloc cu patru jucători foarte buni, niciunul nu e sigur de postul de titular și, pe lângă asta, avem soluții și pentru dublura lui Desley (n.a. Ubbink), în cazul în care se ajunge acolo. În atac, la fel, sunt soluții, cu mențiunea că Postolachi mi-a depășit așteptările. Mi-a demonstrat că poate evolua și în banda dreaptă, s-a acomodat rapid postului”, a adăugat Balint.

Mai vrea un winger și un portar: „Rămâne să analizăm variantele pe care le avem”

Perioada de transferuri în România s-a deschis pe 17 ianuarie, iar Laszlo Balint susține că UTA mai rămâne pe piață cel puțin pentru doi fotbaliști. „Cel puțin la nivelul mijlocașilor laterali, îmi doresc o concurență mai mare. Conducerea clubului nu a condiționat venirea unui wînger de plecarea lui Otele sau Jobello, chiar am discutat și rămâne să analizăm variantele pe care le avem. Dar, am mai spus-o, este foarte greu să găsești în acest moment un jucător care să nu presupună sumă de transfer și să aibă o valoare considerabill peste ceea ce există în lot în momentul acesta. Ne mai gândim și la un portar, sunt ceva discuții, dar, la fel, pretențiile sunt destul de mari. Dar, acum vreau să mă concentrez pe lotul pe care-l avem și cu care am lucrat în ultimele săptămâni. Sunt jucători care pot mai mult și sunt și ei conștienți de acest lucru. Nu o să dau nume, pentru că am avut discuții individuale cu ei și au înțeles că trebuie să muncească mai mult. Trebuie să se producă anumite schimbări în tot ce ține de viața lor de dimineață, de când se trezesc și până seara, în momentul în care se pun în pat să doarmă. Dacă vrem să ne ridicăm nivelul, categoric trebuie să schimbăm ceva. E acea expresie, nu poți face o ciorbă mai bună cu aceeași rețetă, așa că trebuie să aducem schimbări la nivelul modului nostru de a aborda fiecare moment al zilei și mai ales procesul de pregătire și meciurile”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

„Keseru e conectat 100%, are calitatea necesară să fie decisiv în anumite meciuri”

Și la nivelul atacanților, Balint are trei soluții la care poate apela oricând, Milosevic, Postolachi și Keseru. Despre ultimul s-a spus că va fi abordat pentru o reducerea a salariului pentru parte a doua a sezonului, dar – din câte se pare – discuția nu a avut încă loc, cu atât mai mult cu cât primul salariu al anului se va achita de abia pe 25 februarie. „Nu au fost absolut nici un fel de probleme cu nimeni, toți jucătorii au răspuns exemplar la tot ceea ce ne-am propus în Turcia. Legat de Claudiu, este aici, este jucătorul UTA-ei și, din punctul meu de vedere, are calitatea necesară să fie decisiv în anumite meciuri. Sper să o demonstreze chiar duminică. Restul sunt lucruri care mă depășesc, observ doar că fotbalistul este conectat sută la sută, este motivat și vrea să ajute echipa pentru depăși acest moment greu”, a mai punctat Gyuszi Balint.

4 comentarii

  1. La o ciorba după una și aceeași rețetă poți obține o variantă mai buna folosind ingrediente de calitate superioara. Mai un morcov de prin Olanda, mai un păstârnac bio, un piept de pui crescut cu produse direct de la fermier, un gogoșar made in France etc.

    0
    0
  2. ATENTIE JUCATORI !!! U, Cluj a castigat in aceasta seara in ultimile 3-4 min. de joc cu Voluntari si a lasat UTA. pe loc direct retrogradabil !!! Sper sa nu ne dezamagiti in meciul cu FC. Craiova. Singura varianta este sa castigati meciul cu oltenii !!!

    0
    0
  3. Să sperăm că totul va fi bine și nu va fi rău, deși e un meci foarte greu, dar singura varianta de luat in calcul este victoria, care să deschidă drumul spre alte victorii glorioase in toate celelalte meciuri, toate ca niste finale jucate cu sabia lui Damocles deasupra capului. Numai sa nu fie o victorie a la Pyrus.
    Sper ca înainte cu 2-3 meciuri de final sa putem spune Alea iacta est!

    0
    0
  4. Balint:

    „Cel puțin la nivelul mijlocașilor laterali, îmi doresc o concurență mai mare. Conducerea clubului nu a condiționat venirea unui wînger de plecarea lui Otele sau Jobello”

    Cu alte cuvinte era in intentia clubului cu banii gata alocati in buget pentru aducerea unui mijlocas aditional de picior sting, chiar daca Otele si Jobello ar fi ramas in lot pentru retur. Cum Otele si Jobello nu mai sint luati in calcul pentru retur la UTA, iar clubul ar putea negocia cu CFR plecarea lui Otele inca din aceasta iarna, concomitent cu o rezilieere amiabila cu Jobello, ar creste probabil bugetul alocat pentru aducerea unui mijlocas stinga si a unui portar de valoare.

    Balint:

    „Dar, am mai spus-o, este foarte greu să găsești în acest moment un jucător care să nu presupună sumă de transfer și să aibă o valoare considerabill peste ceea ce există în lot în momentul acesta. Ne mai gândim și la un portar, sunt ceva discuții, dar, la fel, pretențiile sunt destul de mari.”

    De acord, dar trebuie sa ne salvam de la retrogradare si orice resursa de bani la dispozitia clubului trebuie cheltuita acum pentru achizitionarea unor jucatori de valoare peste media lotului actual. Nu este momentul sa ne zgircim la bani insa selectia jucatorilor adusi trebuie sa fie una de cinci stele cu clauze de reziliere automata de ne-indeplinire a obiectivului echipei !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button