UTA Arad

Otele, subiect închis pentru Balint: „Rămânem doar cu cei care au mândria și responsabilitatea de a îmbrăca tricoul acestei echipe”





Philip Otele (23 de ani) va juca la CFR Cluj, însă rămâne de văzut dacă o va face de abia la vară sau începând din această iarnă. Mijlocașul nigerian al UTA-ei a semnat cu formația campioană a României un contract valabil de la 1 iulie, atunci când îi expiră înțelegerea cu arădenii și – probabil – Dan Petrescu va insista pe lângă finanțatorul Neluțu Varga să-l aducă rapid pe Otele la Cluj după „rețeta” Roger din iarna anului trecut.

Atunci, clujenii au convenit să le plătească 50 de mii de euro „roș-albilor”, plus alți 25 de mii de euro în cazul în care câștigă titlul în România. Pentru Otele, conducerea UTA-ei cere undeva la 150 de mii de euro și asta pentru că tocmai a achitat grila de formare a fotbalistului către Kauno Zalgiris de 50 de mii de euro și dorește să aibă și un câștig rapid pentru un fotbalist tânăr, de perspectivă.

Balint: „Nu avem cum să ne bazăm pe un jucător care se gândește numai la alte echipe, la alte posibilități”

„Dealul” are șanse mari să se facă și pentru că Laszlo Balint a fost cât se poate de clar astăzi, spunând cu subiect și predicat că nigerianul va face tușa în partea a doua a sezonului la Arad, iar clubul este pe urmele unei alte „aripi” stânga. „Eu când am spus că este foarte greu să te bazezi pe jucători care nu își mai doresc să facă parte din această echipă rămân ferm pe poziție. În momentul în care fotbalistul îți cere foarte mulți bani, iar tu, ca și club, îi oferi absolut și nici în situația respectivă nu vrea să prelungească, este clar că nu mai vrea să facă parte din din grupul acesta de jucători. Iar atunci nu avem cum să ne bazăm pe un astfel de jucător, care se gândește numai să plece, care se gândește numai la alte cluburi, la alte echipe, la alte posibilități. Rămânem cu cei care sunt dispuși să dea totul pentru echipa asta, care au mândria și responsabilitatea de a îmbrăca tricoul acestei echipe. Mai departe, eu nu mai vreau să vorbesc despre acest subiect, cel puțin nu acum, când suntem înaintea unui meci foarte important”, a spus Laszlo Balint.

Întrebat dacă Otele s-ar fi simțit parte a proiectului în cazul în care salariul i s-ar fi mărit din această iarnă și nu doar din vară, odată cu intrarea în vigoare a „celui mai mare contract din istoria clubului” (așa cum s-au exprimat arădenii), antrenorul utist a adăugat: „Se spun foarte multe, sunt foarte multe zvonuri lansate, sunt foarte multe informații care, nu numai că sunt deformate, dar sunt nereale. Nu mă raportez la ceea ce a fost, eu nu m-am implicat niciodată în ceea ce s-a oferit și discutat din punct de vedere financiar eu. În schimb, am insistat pe lângă jucător, să-i spun că, din punctul meu de vedere, este foarte important pentru echipă. De aceea l-am sunat constant, de acea și Dorin Stana sau Sorin Botiș (cei doi team-manageri ai clubului) l-au căutat mereu pe Otele pentru a-l convinge să rămână mai departe. Nu s-a putut, iar eu chiar vreau să ne raportăm la ce este cu adevărat important acum. Jucătorii trebuie să fie concentrați la ceea ce avem noi de făcut duminică, adică să avem puterea și abilitățile necesare să ne întoarcem cu un rezultat bun de la Craiova”.

Ubbink: „Poate îi vom simți lipsa lui Otele, dar trebuie să reușim împreună, nu individual”

Despre situația lui Philip Otele a vorbit și Desley Ubbink. La un moment dat, în toamnă, olandezul s-a aflat în situația nigerianului, adică s-a pregătit separat de echipă, după ce a fost dat la o parte de Ilie Poenaru. „Am vorbit cu Otele, e decizia lui. E o situație între el și club, nu e de datoria mea să vorbesc despre asta. Bineînțeles, este un jucător bun, poate îi vom simți lipsa, dar nimeni nu joacă sigur. În echipă sunt 11 jucători, facem parte dintr-un lot 23-24 de fotbaliști, trebuie să reușim împreună, nu individual. În ceea ce-l privește pe Otele, îmi doresc tot ce mai bine pentru el, dacă e aici, e aici, dacă nu e aici, nu e aici, e decizia lui”, a spus coordonatorul de joc batav.

După două zile dedicate negocierilor (încheiate fericit cu CFR Cluj), Otele s-a prezentat la programul separat pe care clubul l-a pregătit pentru el și celălalt indezirabil, Wesley Jobello. Nigerianul e convins că-și petrece ultimele sale zile la Arad, căci UTA și CFR se vor înțelege pentru un transfer al său în Dealul Gruia chiar din această iarnă.

6 comentarii

  1. Cum o dai nu e bine. Daca aduci jucatori tineri, de perspectiva, nu e bine ca se intampla chestii din astea. Daca aduci din cei mai apus de cariera risti sa aduci „elefanti”. Cei de varsta medie ori nu ii poti aduce, ori sunt cu pretentii mari, ori nu vor sa vina. Iar tinerii din propria ograda o taie de indata ce ii baga cineva in seama.

    0
    0
    1. Asta se intampla pentru ca UTA nu are nicio strategie coerenta cu fotbalistii de perspectiva si care confirma.Cand tu il tii cu contract la jumatate fata de altii, desi se apropie de ultimele 6 luni de contract pe golgheterul echipei, il scoti din echipa pentru ca nu a vrut sa semneze prelungirea contractului, il denigrezi in presa si scoti zvonuri ca ar fi semnat cu alta echipa ce te astepti de la un jucator in ultimele 6 luni de contract? Sa plece, evident! Iar de la Balint, care a fost fotbalist, ma asteptam sa taca din gura pentru ca el si conducerea l-au tratat execrabil.Dar probabil vor sa-si ascunda incompetenta dovedita si in acest caz acuzand jucatorul.

      0
      0
    2. Cine la oprit pe Meszar să îi ofere lui Otele un contract pe 3 ani? Așa cum a făcut cfr cj acum.
      Vorbiți prostii ca cei tineri sunt greu de ținut.
      Miculescu înainte să plece la fcsb pe ce perioadă și-a prelungit contractul cu UTA?
      Becali aștepta ca Miculescu să între în ultimele 6 luni de contract cu UTA, dar surpriză, Miculescu și-a prelungit contractul cu UTA și Becali a trebuit să scoată banii din buzunar.
      Diferența? Miculescu era impresariat de Sărmașan, Otele e de Apostu în România.
      Cât au luat impresarii de la cfr cj? 300 de mii de euro. Cât a luat UTA? Deocamdată nimic și poate va obține 100 de mii, după ce a plătit 50 de mii grila de formare.
      Din ăia 300 de mii, împărțiți între impresarul francez, Apostu, cât credeți că a luat Meszar pt că Otele a semnat cu UTA doar pe un an?

      0
      0
  2. Ce tot trebuie plans si rugat acest OTELE de parca UTA. nu poate juca fara el . Sa se duca la CFR. ,parca vad ca, nu o sa faca prea multi purici la Dan Petrescu . UTA. trebuie sa isi vada de treaba ei cu jucatorii pe care ii are, sa stranga randurile ,sa fie uniti si sa saveze echipa din aceasta zona foarte periculoasa acumuland cat mai multe puncte !!! FORTA UTA.

    0
    0
  3. Otele, ne-ai dus pe locul 15. Să te mai uiti pe clasament să vezi cum se saltă UTA fără tine. Jucător cu toane, inconstant în joc și superficial. Nicăieri nu va termina echipa pe primul loc unde va juca el. Bine că ai plecat.

    0
    0
  4. Cititi care doriti cele 10 criterii de selectie ale lui Mircea Lucescu , cel mai mare antrenor roman al tuturor timpurilor. Primul este caracterul omului. In cazul de fata cine a dat dovada de lipsa de caracter???!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button