UTA Arad

Benga: „După ce am luat gol am stăpânit jocul, am arătat caracter. Vom face totul ca să salvăm echipa!”





UTA a remizat, 1-1, cu FC U Craiova în primul meci oficial din 2023. Arădenii au fost echipa mai bună pe „Ion Oblemenco” timp de 70 de minute, dar se întorc de la Craiova cu un singur punct. Baeten a marcat primul pentru „alb-albaștri”, iar Postolachi a înscris golul ce avea să aducă un punct utiștilor.

Căpitanul UTA-ei, Alexandru Benga, a fost din nou titular și integralist în centrul defensivei, alături de Erion Hoxhallari în prima repriză, respectiv Andrei Chindriș în cea de-a doua. „Un punct echitabil după cum a început meciul, am fost focusați să câștigăm, dar nu am gestionat bine începutul și am alergat să egalăm. Fiind primul meci, am intrat mai greu în joc, mai ales că era în deplasare. Ei au venit cu avânt specific echipei gazdă, dar după ce am luat gol am stăpânit jocul, am arătat caracter. Am luptat chiar și după egalare, am vrut să mai înscriem un gol. Calitate este, avem nevoie de mai multă încredere și curaj, cred că totul va fi bine. Nu ne-am îndoit niciodată de calitatea pe care o avem. E un pic dificilă lupta pentru evitarea retrogradării,  dar și azi am arătat caracter, am dominat jocul după ce am luat gol și, dacă eram mai atenți, puteam să și câștigăma declarat experimentatul fundaș.

UTA rămâne pe locul 15, direct retrogradabil, după această remiză, însă prestațiile pozitive ale utiștilor din ultimele partide reprezintă un aspect pozitiv înainte de ultima parte a sezonului. „Într-adevăr, este o luptă destul de grea la supraviețuire. A trebuit să gestionăm psihologic acest moment, pentru că în mintea noastră nu a fost în nici un moment acest scenariu, dar realitatea ne arată că suntem aici. Suntem conștienți că nu va fi ușor, dar vom face totul ca să salvăm echipa. Știm că avem calitate, avem încredere, vom munci și avem foame că nu vrem să retrogradăm această echipă”, a adăugat Benga.

Meciul de astăzi nu a beneficiat de sistemul VAR, datorită unor probleme de ordin tehnic la instalaţia electrică. În mare măsură, deciziile luate de brigada lui Szabolcs Kovacs au fost corecte, dar există o oarecare suspiciune de offside la faza golului înscris de gazde. „Am aflat înaintea jocului că nu avem VAR, nu ne-a convenit pentru că cel mai important este să avem toate condițiile ca să fim privați de deciziile eronate ale arbitrilor. Nu am avut ce face, a trebuit să ne adaptăm acestei situații, dar nu au fost probleme” e de părere căpitanul UTA-ei.

Cu 25 de partide jucate în toate competițiile, Benga este lider în lotul „roș-albilor” la acest capitol, fiind și integralist în 24 dintre ele. Fundașul a lipsit la un singur meci, eșecul cu Petrolul din etapa a 17-a a Superligii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button