UTA Arad

UTA ia poziție după ce VAR-ul nu a funcționat în meciul cu FC U Craiova: „Suntem puțin suspicioși, cu noi au fost tot timpul intransigenți!”





Încă din sezonul trecut, când a avut mari probleme cu arbitrajele, clubul UTA a fost unul dintre cele care a sprinit implementarea VAR-ului și în Superligă. Chiar Laszlo Balint a declarat public acest lucru în mai multe ocazii, pentru ca după meciul de ieri, de la Craiova, cu FC U 1948, încheiat la egalitate (1-1), tot el să tragă o concluzie tristă: „Practic avem VAR, dar nu avem”.

Explicația…tehnică a FRF

Într-adevăr, disputa de pe „Ion Oblemenco” a fost „deconectată” de la arbitrajul video din cauza unei probleme tehnice, cu care – însă – tot echipa lui Adrian Mititelu s-a mai confruntat pe 13 noiembrie a anului trecut, cu ocazia disputei cu FCSB. Federația Română de Fotbal a reacționat rapid, chiar în timpul confruntării de ieri, în încercarea de a explica defecțiunea. Pe scurt: ”Carul de producție TV și mașina VAR nu au fi conectate la aceeași rețea electrică, așa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcționeze, existând riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecțiunea echipamentului, dar și de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică”.

Balint:Tocmai la un asemenea meci a picat VAR-ul, rămân cu un gust amar

Iar confruntarea nu a fost lipsită de evenimente ce ar fi necesitat verificări din Camera VAR și vorbim despre faze cheie în stabilirea rezultatului final. La golul craiovenilor, Chițu a primit mingea pe care a transformat-o în pasa decisivă către Bahassa la limita offsideului. Asistentul Ciprian Danșa a lăsat steagul jos, Baeten a înscris dintr-un metru, iar Szabolcs Kovacs a validat golul. În minutul 68, chiar înainte de reușita de 1-1 a lui Postolachi, Milosevic a trimis cu capul în bară, apoi se părea că mingea merge spre plasă, doar că Duarte a degajat-o de pe linia porții (sau puțin după ea?), arădenii simțindu-se defavorizați și de această dată. „Tocmai la un asemenea meci a picat VAR-ul, rămân cu un gust amar… A fost un offside la Bahassa, nu ştiu ce a fost si la bara de după… Practic avem VAR, dar nu avem. Pentru mine este un gust amar! Jumătate de metru contează, se modifică tabela. Nu știu ce a fost și la acea bară, dacă a fost gol sau nu…”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei din Bănie.

Botiș: „Ce va păți acum FC U Craiova după al doilea meci fără VAR?”

Astăzi, a reacționat și unul dintre „oficialii” arădenilor, mai precis noul team-manager al echipei. „Suntem puțin suspicioși după acest meci, mai ales că, din câte am înțeles, nu e prima oară când FC U Craiova nu are VAR acasă din exact același motiv. Au avut timp mai mult de două luni de zile să-și rezolve problema cu partea electrică, dacă ea există cu adevărat și spunem asta pentru că de la meciul cu FCSB s-au mai jucat și alte meciuri oficiale pe Ion Oblemenco ale celor două echipe din Craiova. Nu spunem că absența VAR-ului a influențat rezultatul final, dar dați-ne voie să avem dubiile noastre. Chiar și jucătorii noștri ne întrebau pe margine încă din timpul meciului dacă a fost offside sau nu la golul lor, dacă a fost gol sau nu la Milosevic și nu le-am putut da un răspuns clar. VAR-ul ar fi clarificat totul, dar ia-l de unde nu-i. Și toate astea după ce același sistem video cu noi a fost tot timpul intransigent, au fost patru-cinci situații în care arbitrii din teren au întors deciziile după ce au revăzut fazele pe monitoare, la marginea terenului. Departe de noi să vorbim despre o teorie a conspirației, dar pur și simplu ne punem niște întrebări și mai ales am dori să știm dacă FC U Craiova a fost amendată după primul meci fără VAR. Dar ce va păți acum când se fac două meciuri fără VAR mai ales din cauza aceleași probleme tehnice?”, afirmă Sorin Botiș.

Fazele la care VAR-ul a condamnat-o pe UTA

Gruparea fanion a Aradului nu a avut deloc noroc cu VAR-ul în acest sezon. Arădenii au pățit de toate: goluri anulate, eliminări dictate și penalty-uri date pentru adversari. Iată cele mai importante dintre ele:

Etapa a 5-a (UTA – U. Cluj 2-1): Benga marchează pe finalul primei reprize, golul e anulat pe motive de offside. Scorul în acel moment era 1-1.

Etapa a 13-a (UTA – CFR Cluj 1-1). Damian Isac intră tare la Deac în minutul 72, inițial vede doar „galben”, dar VAR-ul îl cheamă pe Ionuț Coza pe margine și vine cartonașul roșu. S-a spus că Deac va sta pe tușă multe săptămâni după acel meci, dar experimentatul mijlocaș s-a aflat pe gazon după trei zile, în disputa europeană a campioanei.

Etapa a 17-a (Petrolul – UTA 2-1). La scorul de 0-0, Irobisso centrează de pe linia de fund, „centralul” Barbu e semnalizat de VAR și acordă penalty pentru gazde la hențul lui Chindriș în careu. Petrolul a făcut 1-0, iar la reușita ploieștenilor de 2-0 Dobrescu putea primi un fault după duelul cu același Irobisso, dar VAR-ul tace Barbu validează golul.

Etapa a 19-a (UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-4). VAR-ul îi semnalizează lui Cătălin Popa să transforme lovitura liberă dictată de la marginea careului pentru oaspeți în penalty. Sepsi face 0-1. La scorul de 1-3, în minutul 69, VAR-ul îi transmite lui Popa că Abeid l-a scuipat pe Aganovic și utistul e eliminat de pe teren. Ulterior, internaționalul din Mauritania a luat 6 etape de suspendare, cea mai mare din prezenta ediție a Superligii!

Altfel, ca o dată statistică, UTA are al doilea cel mai slab raport al penalty-urilor dictate pro și contra: 2-6! Mai rău stă doar FC Argeș, cu 1-6, în timp ce Chindia e exact în situația arădenilor.

16 comentarii

  1. La faza cu Batha VAR-ul nu putea interveni,intervine doar la rosu acordat direct,ar fi trebuit sa intervina la henturile lui Latovlevici si Garutti,la faultul aceluiasi Garutti la Steau,la faultul care l-a scos pe Vukcevici din circuit etape bune samd….

    0
    0
  2. date naibii coincidentele astea,,,,ca si multi altii ,abia am asteptat VAR-ul sperand ca va fi mai bine,,,,uite ca de fapt este inca un instrument care ne defavorizeaza,daca decizia ar trebui sa fie in favoarea noastra nu este semnalizata din camera VAR,in schimb suntem penalizati si pentru faze ce scapa ochiului vigilent al arbitrului de centru ,care oricum abia asteapta sa ne penalizeze…aceasta varianta romaneasca a VAR este un nou instrument de tortura a echipelor mici si de favorizare a granzilor,,,nu tin minte ca CFR,FCSB sau CRAIOVA sa fi avut parte de deciziile de care am avut noi parte,,,,,nu e de ajuns cat ne-au furat arbitrii din teren,acum ne fura si cei de la,, butoane,,

    0
    0
  3. Și pentru toate greșelile astea plătește antrenorul. UTA trebuia să aibă mai multe puncte cu un arbitraj corect. Dacă e numită superligă, atunci să fie si superarbitri. Unii sunt mai slabi ca la liga 3. N-au ce căuta oamenii ăia în arbitraj. Din acuza asta multi nici nu se mai uită la meciuri, oricum stiu că arbitri fac ce fac si o pun pe var in ultimul minut ca nu cumva să piardă echipele protejate de sistem.
    P.S. Mă mir că cineva din club a luat ceva atitudine si nu l-au mai lăsat pe Gyuszi singur să se lupte cu morile de vânt.

    0
    0
    1. slabi…sunt de acord…putem sai suspectam de de incompetenta doar ca sunt si smecheri….oricat ar fi de slabi stiu ce sa hotarasca,fura pe cine trebuie..sigur sunt ,,educati ,, cu grija….adversarii joaca handbal in careu,si noi daca suflam langa unu imediat o pun pe var….

      0
      0
      1. Bineînțeles că sunt șmecheri si mincinoși. chiar azi, Dragomir Mitică, îi învăța pe fcsb-isti cum să fenteze legile ca Pintilii („marele antrenor”) să poată antrena linistit. În loc să fie partizan cu Burchel, (care vrea să fie corect cu toată lumea), Mitică sprijină minciuna si ipocrizia. Cam aici suntem, la Mitică care dă sfaturi „înțelepte” pentru hoți. Cum să răzbati prin acest stufăriși de șmecherași care te mănâncă fără nicio remușcare. Dacă era acest caz la UTA eram depuncatați deja cu 6 puncte si amendă record. Nu vă e rusine, derbedeilor!?

        0
        0
        1. e si ambitia personala a lui BECALI..asa demonstreaza ca ii umileste pe toti…nu e PINTILI cel mai mare antrenor,sunt convins ca nu are cum sa-l bata pe PETRESCU de exemplu,decat din intamplare…daca vrei sa iei campionatul ,iti trebuie un antrenor serios..daca vrei caterinca il pui pe unu incepator si fara licenta..apropo..si noi am avut unu..e la tv pe digi acum…

          0
          0
  4. macar DUNA era mereu acolo,omul din umbra ,in timp ce STRIZU nu avu nici macar loc in avion,asta a fost aroganta suprema si au demostrat ca pot face ce vor…la ei e o combinatie un-doi pentru al treilea….unu vorbeste,altul sta pe banca,in timp ce toate deciziile si schimbarile le face JiJi….bataie de joc….numai la noi se poate asta…

    0
    0
  5. Dupa meci,l-am intrebat pe un tip care parea mai „rasarit” si bine imbracat, de pe langa carele Digi,din ce cauza nu a functionat VAR-ul..Raspunsul nu a venit verbal ci un fel de zambet si dat din umeri….
    PS:multumim pe aceasta cale baietilor cu masina de Hunedoara care ne-au invitat la o portie de mici,la intersectia Turnu Severin dar mai aveam drum lung de strabatut pana acasa,pe timp foarte urat,ploaie si ceata densa.Am ajuns oricum la miezul noptii,deodata cu autocarul echipei…

    0
    0
    1. daca tot vor sa joace numai intre ei de ce nu schimba sistemul competitional….doua serii de superliga,,,est si vest,,,seria lor fcsb,steaua ,dinamo,rapid,chiajna,voluntari,farul,botosani,iasi chindia,petrolul,pitesti…la noi craiovele,u si cfr,sibiu,brasov,baia mare,sepsi,dumbravita,noi..sa ramana var-ul la ei..cu tot cu arbitri lor…cheltuieli mai mici,deplasari mai scurte ,interes mai mare..si asa se plang peste tot ca nu promoveaza echipa armatii si a retrogradat dinamo…numa derby-uri or fi…apoi play off cu primele 6 din fiecare serie,se porneste cu 0 puncte nu mai sunt discutii ca se injumatatesc punctele…2 serii de 12 echipe si cate 2 meciuri fiecare cu fiecare intre cele 12 echipe din play off,,,in play out la fel…

      0
      0
      1. in conditiile astea ar fi intamplator sa castigam vreun meci..nu am mai batut din septembrie..balint are si ghinion,mereu se intampla ceva….ba arbitrii,ba var-ul,ba terenul…ba luam gol in ultimul minut….de asta trebuie sa ne castigam clar meciurile de acasa,sa punem presiune pe adversar si sa avem avantaj consistent,altfel iar se intampla ceva pe final si nu castigam…

        0
        0
  6. 1. Este logic sa insistam pentru a afla ce pedapsa primesc craiovenii 2. Cei din conducerea UTA sint pampalai, doar UTA a fost sesizata pentru terenul prost,,nu si U Cluj. Nu contam la FRF, nu e nimeni sa faca , in presa lobby pentru UTA. 3. Nu cred ca a fost offside clar, inaintea golului primit, si nici nu stiu ca UTA sa fi avut ocazii de gol multe. La ce joaca UTA a marca doua goluri…e greu. La ce joaca UTA , cu Balint orice meci e greu de casttigat, 4. Vine Mioveniul, si este VITAL…sa castigam, cu egal..sintem terminati.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button