UTA Arad

De ce a apelat Balint și UTA la Salvatore Marrone? „Are experiență, forță, știe ce înseamnă Liga 1 și poate evolua pe trei posturi”





UTA a oficializat venirile lui Salvatore Marrone (21 de ani) și Patrick Pașcalău (17 ani) prin vocea lui Laszlo Balint. Acesta a recunoscut că a insistat în special pentru împrumutul mijlocașului cu origini italiene de la Csikszereda Miercurea Ciuc, însă l-a primit cu brațele deschise și pe cel care a devenit „mezinul” echipei.

Probleme medicale pentru Isac și Șteau:  „Trebuie să-i ajutăm!”

Tot antrenorul „roș-albilor” a recunoscut că cele două mutări au fost – oarecum – provocate de problemele medicale ale lui Damian Isac și Raul Șteau. „Din păcate, Isac este indisponibil cel puțin patru-cinci săptămâni. Copilul pare să aibă un ghinion teribil, i s-au făcut tot felul de analize, am discutat cu doctorul chiar înainte să vin eu și mi s-a spus că a trecut printr-o serie de investigații ca să i se găsească sursa acestor dese probleme musculare. Trebuie să încercăm să-l ajutăm, pentru că este exemplar în tot ceea ce privește viața extrasportivă, mănâncă ceea ce trebuie, se odihnește, face toate exercițiile de prevenție, dar – din păcate – iată că de multă vreme se confruntă cu probleme musculare. La Șteau este o problemă mai veche, este chinuit de mai mult timp de o pubalgie. Și la el căutăm rezolvare. Și nu ne dorim să fie ceva temporar, ci ceva prin care copilul să nu mai sufere. De foarte multe ori s-a antrenat pe durere și trebuie să găsim varianta prin care, chiar dacă va trebui să stea mai mult, să rezolvăm definitiv această problemă”, a menționat Balint.

Concurență pentru Rareș Pop, care: „Are un potențial uriaș și este într-o crșetere evidentă”

Singura problemă e că Pașcalău și mai ales Marrone trebuie să fie pregătiți rapid să-și aducă, eventual, contribuția la rezultatele pozitive ale echipei. „Din fericire, am reușit să suplinim absențele, cel puțin la nivelul jucătorilor Under, cu Marone și Pășcălău. E clar că este dificil pentru toți jucătorii nou-veniți, dar în momentul acesta nu avem niciun fel de scuză. Toți cei care vor fi convocați pentru acest meci trebuie să conștientizeze că pentru noi este o adevărată finală și, indiferent de cine va intra pe teren, va trebui să lăse și ultimul strop de sudoare, energie sau sânge, dacă este cazul, pentru obținerea acestei victorii. Este clar că Marrone are un plus de experiență față de Pașcalău. Pe  Patrick îl cunoaștem, este un jucător arădean crescut aici, a avut o perioadă în care a jucat la Liga a 3-a și Liga a 2-a și acum a revenit. Ambii au calități, de aia avem încredere în ei, de aia încercăm să acoperim posturile unde considerăm că este nevoie de soluții suplimentare. Ridicăm nivelul de concurență pe pozițiile respective și, până la urmă, cine va fi mai bun trebuie să fie în teren. Ei își asumă concurența cu Rareș (n.a. Pop), care în acest moment este într-o creștere evidentă de formă. Sunt convins că o să vină și reușitele pentru el, pentru că, inclusiv la Craiova, a avut o evoluție foarte bună, atât în atac, cât și în apărare. I-a lipsit statistica – să spunem – pasă de gol sau gol, ar fi avut posibilitatea pentru ambele. Dar, sunt convins că o să vină și realizările pentru el, pentru că văd preocuparea lui, văd modul în care se antrenează și sunt convins că are foarte multe de arătat, are un potențial uriaș acest copil”, a mai afirmat antrenorul „roș-albilor”.

Marrone, propus la UTA de la începutul anului: „Jucător de picior stâng, de ambele benzi”

Întrebat după ce criterii l-a ales pe Salvatore Marrone, ținând cont și de faptul că tânărul fotbalist a avut și ceva probleme medicale spre finalul anului trecut, Laszlo Balint a adăugat: „Marrone este apt sută la sută, s-a confruntat, într-adevă, cu o problemă, fasceită plantară în ultima parte a anului trecut. Acum este sută la sută, dovadă a faptului că s-a antrenat 100% și ieri și astăzi, a făcut tot programul echipei. Jucătorul mi-a fost propus de domnul Eugen Pîrvulescu, președintele celor de la Csikszereda și nu de ieri de azi. Am fost sunat, parcă, pe 2 ianuarie, iar eu i-am spus că aș vrea să am timp să analizez împreună cu conducerea clubului oportunitatea înregimentării sale. Din nefericire pentru noi, au apărut aceste aceste probleme de ordin medical la nivelul jucătorilor under și ar și am considerat, împreună cu domnii Meszar și Voinea, că este oportună aducerea lui Salvatore. Are experiență, are forță, este un jucător care știe ce înseamnă Liga 1. Chiar dacă n-a jucat foarte mult în Superligă, are meciuri împotriva unui adversari ca Rapid și FCSB. Chiar a făcut un joc destul de bun împotriva celor de la FCSB pe Arena Națională, deci este un jucător cu potențial, care ne va ajuta când se va apela la el. Este jucător de picior stâng, dar joacă în ambele benzi. Să nu uităm că și Rareș este jucător de picior stâng și evoluează foarte bine pe poziția de mijlocaș dreapta, orientat către interior. Deci, avem soluții, Marrrone poate să joace mijlocaș stânga, fundaș stânga și mijlocaș dreapta. Noi vom continua să îmbunătățim reperele tactice pe mai multe poziții și ăsta a fost un criteriu pentru care am considerat oportună aducerea lui Marrone, căci e un fotbalist polivalent”.

Rămâne interesat de „produsele” Academiei UTA: „Țin legătura cu Cristi Păcurar și Sandu Gaica și asist la meciuri când am ocazia”

În fine, „principalul” UTA-ei a tras cumva și niște concluzii după amicalul dintre juniorii U18 ai clubului și Șoimii Lipova, câștigat cu 5-1 de divizionara terță arădeană. „Eu tot timpul am fost foarte atent la tot ce înseamnă dezvoltarea copiilor din academie și posibilitatea ca unul sau altul să facă pasul în anturajul echipei mari. Tocmai de aceea, țin legătura constant cu directorul academiei, Cristi Păcurar și vorbesc săptămânal cu Sandu Gaica, cel care antrenează echipa din Liga de Tineret. Totodată, de fiecare dată când am posibilitatea merg să-i văd evoluând, iar după trialul din decembrie am fost și la amicalul cu Lipova. Avem și excepții, precum Rareș Pop, care evoluează la un nivel foarte bun pentru ceea ce înseamnă Liga 1, venind direct de la Liga de Tineret. Pe de altă parte, sunt și jucători care, în momentul în care au ajuns la Liga 1, s-au confruntat cu această diferență de nivel în ceea ce privește intensitatea, forța și așa mai departe. Lucrurile nu sunt atât de simple, dacă un jucător face câteva meciuri bune la Liga de Tineret nu este neapărat o soluție viabilă pentru echipa mare. Clar, ne dorim să joace cât mai bine, ne bucurăm că iată au venit trei convocări pentru jucători din această echipă a Ligii de Tineret, Iurasciuc, Cibi și Rareș Pop. Am refuzat convocarea lui Rareș Pop tocmai în ideea în care în acest moment el este un jucător foarte important pentru prima echipă”, a încheiat Balint.

Un comentariu

  1. Juniorii de la U18 au nevoie si de ajutor de la prima echipa pt a se dezvolta in principal fizic si pt un ritm de joc bun. Deci cand vedem inca 2-3-4 la antrenamente cu echipa mare? Singuri nu se dezvolta fizic indiferent cat merg ei la sala.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button