UTA Arad

UTA, între problemele cu VAR-ul de la Craiova și cele cu starea gazonului de la Arad: „Există Frustrare, să trecem peste orice impediment sâmbătă!”





UTA nu este printre cele norocoase echipă din Superligă în acest sezon. Cel puțin de la intrarea în anotimpul rece, arădenii au jucat mereu pe un teren prost (chiar groaznic, cu Rapidul) acasă, dar și la Cluj, cu Universitatea, iar când au prins gazoane mai bune, în prim plan s-a aflat VAR-ul. La Ploiești, cu un penalty pentru Petrolul și un fault nesemnalizat la Dobrescu la golul doi al gazdelor, iar la Craiova, prin absență…

Arbitrajul video nu a funcționat duminica trecută în FC U 1948 – UTA 1-1, iar reușita gazdelor pare că a plecat de la o poziție de offside a lui Chițu. „Am revăzut imaginile și este cel puțin o suspiciune evidentă de offside la golul marcat de cei de la Craiova și se adâncește cu atât mai mult frustrarea noastră. Probabil că la acea bara a lui Milosevic, din ce am văzut, mingea nu a intrat în poartă cu toată circumferința, dar rămân aceste dubii la golul marcat de cei de la Craiova, unde clar era necesară intervenția arbitrajului video. Nu avem ce să facem, nu rămânem agățați în această problemă. E important să avem abordarea mentală necesară, să trecem peste absolut orice dificultate și orice impediment ar putea apărea sâmbătă, pe parcursul jocului”, a spus Laszlo Balint.

Până acum, la Arad VAR-ul a funcționat mereu, dar impedimentele de care vorbește antrenorul „roș-albilor” pot face referire la starea gazonului. Reconsul a „plantat” 943 de mp de rulouri noi, însă rămâne de văzut cum s-au prins acestea, ca să nu mai vorbim de gazonul vechi, care s-ar putea să cedeze din nou dacă într-adevăr va ploua sau va ninge până sâmbătă, la ora partidei cu Mioveniul. „Am intrat pe gazon, nu este în cele mai bune condiții, dar – probabil – este în condiții mai bune decât la ultimul meci. Eu vreau să mulțumesc responsabililor pentru că au făcut eforturi să îmbunătățească calitatea gazonului. Știu că nu e ușor în această perioadă, este evident că iarna e foarte greu să schimbi gazonul sau anumite părți din gazon, dar este important că a fost deschidere, disponibilitate. E clar că avem nevoie de victorie, e clar că va trebui să avem puterea și abilitățile necesare de a pune presiune pe adversar în absolut orice condiții. Trebuie să găsim variantele de a marca, până la urmă ni s-a demonstrat – nu foarte demult – că în momentul în care ești hotărât, alergi mai mult decât adversarul și câștigi mai multe dueluri decât el, poți să câștigi pe absolut orice teren. Noi am pățit-o pe pielea noastră împotriva unei echipe bune (n.a. eșecul cu Sepsi), dar, repet, nu trăim în trecut, important este să găsim toate resursele necesare obținerii acestei victorii extrem de importante”,a adăugat Balint.

UTA – CS Mioveni se joacă sâmbătă, de la ora 14,30, în cadrul etapei a 23-a a Superligii, pe arena „Francisc Neuman”.

4 comentarii

  1. Nu sunt singurele probleme…Mai sunt FRF,LPF,Digi dar mai ales un factor destabilizator,local..(adica mai multi)..

    0
    0
    1. Și Digi e pe lista destabilizatori lor? De ce, că transmite meciurile? Hai, sa nu ne mai victimizam atâta, parca alții se intitulau ,,singuri împotriva tuturor”.

      0
      0
        1. Nu atât de bine ca domnia ta, dar tot nu am înțeles ce caută pe lista cu probleme Digi. Pentru că transmite meciurile?

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button