UTA Arad

Doar trei schimbări pentru Balint, toate din rândul achizițiilor iernii: „Barbosa a încercat să dezechilibreze, dar nu se simte bine pe un astfel de teren”





Deși cartea verde i-a sosi încă de luni, brazilianul Willie Barbosa a început de pe bancă meciul UTA-ei cu CS Mioveni. Noul „decar” al lui Balint a intrat pe teren după o oră de joc și a avut imediat o situație de a marca, dar șutul său a fost blocat la timp de Scarlatache. Apoi, fotbalistul din Țara Cafelei nu a mai ieșit cu nimic în evidență, dacă nu cu un voleu total ratat la chiar ultima fază a meciului când arădenii căutau cu disperare golul de 2-2. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Argeșenii au plecat cu toate punctele acasă, iar Laszlo Balint a recunoscut că mijlocașul ofensiv transferat în această iarnă nu se pliază pe condițiile grele de joc de la Arad. În locul său, „principalul” arădenilor a apelat la marcatorul golului de un punct de la Craiova, Virgiliu Postolachi. „Pe Willie nu îl avantajează deloc acest gazon. Am spus încă din decembrie că degeaba aducem jucători tehnici, cărora le place să paseze, să dribleze, iare Willie este unul dintre aceștia. A încercat să dezecihilibreze , dar nu se simte deloc bine pe un astfel de teren. Postolachi avea un plus pe forță, el a intrat bine la Craiova. A contribuit la acel egal din deplasare, eu aveam alte așteptări de la el și acolo în stânga, pe partea de duel, știam că sub presiune Sno nu poate să greșească. Au fost situații când puteam profita de spațiul de acolo, dar asta a fost situația”, a spus  Balint. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

La 0-2, la pauză, antrenorul „Bătrânei Doamne” a decis să-i lase la vestiare pe Vukcevic și Keseru, pentru a le face loc lui Benzar și Milosevic, celelalte două achiziții din iarnă, alături de Barbosa. „Am fost dezamăgit de Keșeru și de Marko. Le-am spus, sunt conștienți și ei, la pauză trebuia să schimb 6-7 jucători, dar am încercat să vin cu plus pe cât posibil. Romario Benzar putea să vină cu aport ofensiv în ultima treime, a dus mingi la careu. Din păcate, au fost multe mingi trimise pentru jocul aerian și acolo am suferit un pic. Noi avem încredere și în Claudiu, dar și el trebuie să știe că are statut și trebuie să îl respecte prin realizările din timpul jocului. Eu zic că am adus jucători care au ridicat nivelul, ușor, ușior, trebuie să avem răbdare cu ei. Milo (n.a. Stefan Milosevic) a marcat, Willie, chiar dacă e tehnic și nu e un jocător de forță, combativ, și-a făcut simțită prezența în jocul nostru pe 20 de metri. A mărit concurența din lot cu acești jucători care ne vor ajuta”, a adăugat Balint.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a apelat doar la cele trei achiziții ale iernii (la nivel de seniori) cu Mioveniul, mai având la dispoziție alte două înlocuiri pe care nu le-a mai efectuat. „Într-adevăr, mai erau soluțiile ofensive Stahl sau Anton, care mai degrabă este un mijlocaș de creație. Dar, Batha a fost util mai ales când am schimbat sistemul și aveam nevoie de mijlocaș central agresiv să ia mingea a doua. Stahl e un jucător de spațiu, era greu să-și pună în valoare abilitățile tehnice cu un adversar care se apără jos. Mai puteam să-l trimitem și pe Erico pentru duelurile fizice, la cap, cred că ar fi fost prea mare doza de hazard bazate mingile aruncate în careul lor. Am încercat până la final, au fost și mingi centrate, dar am încercat să dezechilibrăm și pe flancuri. Noi am jucat prost, dar nu diminuez meritele Mioveniului. A marcat, a dublat avantajul și s-a apărat foarte bine. Au avut angajament pe dueluri, apărarea careului bună, nu ne-a fost deloc ușor să atacăm”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Starea gazonului de pe „Francisc Neuman” a fost, din nou, sub orice critică, comparabilă cu cea cu Rapidul, de pe 18 decembrie, înainte de a apărea cei 943 de mp de rulori de gazon noi. „Nu putem să ne ascundem în spatele nici unei scuze, nu avem scuză. E adevărat că atunci când vrei să ataci pozițional, fluent, eficient, e mai ușor să o faci pe un teren bun. E frustrant și pentru jucători când nu poți juca din prima, când ai atingeri suplimentare. Dar, nu vreau să vorbesc despte teren, e penibil, căci și dacă am fi jucat pe bulevard trebuia să arătăm din prima secundă până la final că ne dorim să câștigăm acest meci. Nu am avut constanță în acest spirit, asta e cea mai mare durere. Altfel, au spus și colegii mei, ieri, la Cluj că pe un asemenea teren aspectul tehnico-tactic se egalizează și atunci compatibilitatea, spiritul, dorința de câștig de cauză sunt cele mai importante în stabilirea rezultatului final”, a mai subliniat tehnicianul UTA-ei.

27 comentarii

  1. Primele doua înfrângeri consecutive au distrus noțiunea de,, acasa ” Era momentul unei ample revizuiri în lot. S-a mers pe vopsit un gard putred. Ce cauți în Antalya cu un angrenaj butaforic. Cred ca Balint a știut tot timpul valoarea colectiva scăzută. A tras de timp tot în folosul echipei, dând impresia ca timpul vindeca. Și noi am mai lăudat reușite pasagere crezând în fiecare jucător vocal. Ei promit , sub contract orice. Promiteau chiar un play-off ! Ce sa mai spui ca, pana și Cascini e redus la figura de chelner pe litoral. Ce sa mai judeci un Chindriș, Anton, ori cu regret acest atlet de opereta, Vukcevici. Ne îndoim demult, cred ca, Balint de toți, dar mergem înainte. Înapoi e incendiu !!

    0
    0
    1. Forza uta oriunde, oricând, voi fi acolo pe stadion indiferent de ligă, vreme, etc sper și cred utarad nu va retrograda, în play off se va decide totul, mai sint multe meciuri, multe puncte, mulți suporteri alături de uta oriunde, oricând, fiți iubiți cu toții, hai uta?

      0
      0
      1. Așa e, frate Vanter, oriunde, oricare, oricum, poate le iese băieților la Ploiesti. Și ca sa nu se mai supere avocatul lui matale Giro, sper că în halba ai bere de cea mai buna calitate.
        Doamne ajuta, hai UTA!

        0
        0
        1. Iar te bagi în seamă, clar ești frustrat de viață ta de obez, singuratic, păcat, te invit la biserică la mine într-o duminică, ?

          0
          0
          1. Frate Vanter, nu pot sa cred că scrii așa ceva. Unde dragoste nu e , nimic nu e, după cum spunea Apostolul Pavel!
            Sănătate multă!

            0
            0
  2. Am mai spus-o, si ma repet, daca jocurile de „acasa” nu se muta incepind cu urmatorul joc pe teren propriu pe un teren „practicabil”, echipa risca retrogradarea ! Plusul de tehnicitate al unor jucatori din lotul UTA-e,i este practic anulat pe terenul mlastinos de la Francisc Neumann !

    Meszar trebuie sa-si asume costurile asociate evolutiei echipei pe un alt teren „acasa” pina cind gazonul pe Francisc Neumann va fi inlocuit complet si arena v-a fi integral renovata pe costul proprietarului .

    Propunerea mea, Arena Nationala Bucuresti (cel mai bun in Romania).

    Simplu spus, clubul UTA nu-si poate permite retrogradarea din Superliga din cauza unui stadion prost proiectat si bugetat la Arad si pentru care clubul plateste chirie la greu la fiecare joc disputat acasa.

    0
    0
    1. coco13 in dosarul de licentiere trebuie trecut stadionul de rezerva, iar din cate stiu in anii trecuti era Cluj arena! posibil anul acesta sa fie arena din mediaș, dar sigur nu e Arena Natională!

      0
      0
  3. Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi, spunea în urma cu mai bine de 2000 de ani in urma, Platon. Întrebarea e dacă acești băieți, 11,12, 22, câți ora fi, pot să-și învingă propriile frici și în cazul unora, cu părere de rău o spun, indiferenta crasă. O indiferenta pe bani multi, bună parte din ei publici.
    Învingătorii nu renunţă, iar cei care renunţă nu ajung învingători, sunt vorbele lui Aristotel. Vor fi în măsură jucătorii ce ieri parca înotau pe terenul desfundat, fara o idee clara de joc, fara pic de ambiție, haotici, greoi să își schimbe fata până vineri la un meci într-o altă mocirla, gen Bătălia de la Călugăreni? Daca da, cine va fi in rolul lui Mihai Viteazul? Daca nu , după cum spunea Cezar la trecerea Rubiconului: alea iacta est!

    0
    0
  4. Neputința unei întregi echipe( jucători, antrenori, conducere înțeleaptă și profesionista, cum se pretinde a fi) e condensată in vorbele domnului Laszlo: ,,nu ne-a fost ușor să atacăm „. După un meci cu ultima clasată, după o pregătire centralizată deosebita, așa cum chiar tu ai descris-o, poți să declari așa ceva?
    Ce credeți, în următoarele meciuri va fi mai ușor să atacați?
    Mister Balint, cu părere de rău, doar șabloanele astea de exprimare au mai rămas din antrenorul Gyusi: ,,sa fim bărbați”, ,,ne asumăm”, ,,nu ne-a fost ușor”, ,,meritam sa fim criticați”, ,,vom sta de vorba”( sunteți echipa de fotbal sau cenaclu literar, dați impresia că mai mult stați de vorbă decât jucați fotbal).
    Dacă veți continua sa păcăliți fotbalul, retrogradare scrie pe voi! Dar poate asta se și vrea!
    De abia aștept comentariile optimiștilor incurabili, gen oricare, oriunde, oricum, forță, victorie etc.

    0
    0
      1. Daca optimismul e bazat pe ceva, e cat se poate de normal. Dar când nu mai bifezi o victorie de peste 10 etape, când jocul e penibil, când te umilește, acasă, ultima clasată, eu nu vad niciun motiv de optimism, ci din contra. Aici nu e vorba de optimism-calitate sau pesimism -defect, ci , din păcate, de cruda realitate. Uită-te la clasament și vei vedea realitatea. Restul e abureală, vorbe pe care le aud sau citesc de la începutul campionatului.

        0
        0
        1. Optimism nu inseamna ca nu percepi realitatea cruda, e tendinta de a ramane pozitiv, ceea ce e opus caracterului prapastios.
          Da, UTA mai are sanse reale sa scape de retrogradare si este o calitate de suporter ca sa speri si sa doresti asta cu optimism.
          Din pacate, tu si multi ca tine nici nu se vor bucura deplin daca UTA scapa, tu probabil vei continua cu criticile eisteiniene, iar daca se termina rau, atunci iar vom fi de pancarde “v-am spus eu”. C-asa-i romanul, citatul e de la mine…stii cum se zice: daca e capabil sa aibe o masina noua de marca, face ture tot prin centru, ca sa-l tot vada lumea si sa stie de el…adica, una e opinia (fie ea si prapastioasa) si alta e sa bombardezi forumul de comentarii zi de zi ca sa inveti lumea cu citate.
          Vorbesti mult, insa pierzi esenta ca nu esti suporter…si asta conteaza cel mai mult, restul e abureala.

          0
          0
      2. Dacă repetăm insistent că suntem bine atunci când nu suntem bine, problemele nu vor dispărea de la sine. Din contră, blocarea emoţiilor negative nu va face nimic altceva decât să ascundă gunoiul sub preș, până când preșul nu va mai fi de ajuns și se va fi creat un mare dezastru.

        0
        0
    1. @Liman/@Dixie/@Real sau cum te mai numesti…Parul se schimba dar naravul ba….Nu te poti abtine sa ataci pe altii de pe aici???Iar incepi?Bea omul cat si unde vrea el si se exprima oricare,oricand,oricum dupa bunul plac..Vad ca ai trecut si tu in randurile Cenaclului…:-))))

      0
      0
      1. Pe cine și cu ce am atacat, stimate domn? Daca un sfat de care cineva poate alege daca va tine cont sau nu este un atac, atunci ai dreptate. Daca ai simțit altceva in ceea ce am scris, problema e la tine, nu o caută în alta parte.
        Dar , in opinia mea, nu ai dreptate. Eu am dreptul sa mă exprim sau doar voi, cei ,,aleși”?
        Poate tu ai văzut în meciul de ieri o UTA care a jucat excelent, trebuie sa fiu de acord cu tine? Eu am văzut altceva, am dreptul să-mi spun opinia?

        0
        0
      2. Mă întrebai deunăzi daca știu să citesc, dar dumneavoastră ați deprins tainele alfabetului? Unde e atacul in comentariul meu? Este o speranță pe care o exprimam înspre binele semenului meu, nu e nici măcar un sfat. Prea ușor te ataci, stimate domn deși după vârsta nu ești din generația ,,mimoza” sau ,,fulg de nea”, domnule Boomer.

        0
        0
  5. Un gol luat la primul șut pe poartă, afectează enorm exprimarea întregii echipe. Nu dau vina pe nimeni,dar aici trebuie lucrat, să nu mai luăm goluri. Stafful trebuie să ia??măsuri imediate în privința asta, fără pic de sentimente,pe care îi leagă de unii jucători. Făcut un bilanț al greșelilor fiecăruia, și să joace cel mai bun. Unde este concurența pe post? Orice jucător mai trece și prin perioade mai puțin bune. Pentru postura de titular trebuie să îl recomande prestația avută în meciurile anterioare. Hai UTA!!! Hai Aradul!!!

    0
    0
  6. Nu inteleg logica de a face cantonament in Turcia pe terenuri masa de billiard cind tu acasa ai un teren catastrofa. Una antrenezi si alta trebuie sa joci.Mai bina ramineau in judet in cantonament de iarna si se atrenau in mocirla nu sa se plinga acum ca nu putem juca pe asa teren.

    0
    0
  7. 1.Ioan Ovidiu Sabau,antrenor U Cluj-Vineri meci oficial cu Rapid 0-0 iar Sambata meci amical cu Ocna Mures(Liga3) 8-0 pt ca ceva trebuia reglat la echipa.
    2.Laszlo Balint,antrenor UTA- Sambata meci oficial cu Mioveni(ultima clasata) pierdut 1-2 ,baietii liberi pana Marti ca sunt obositi????
    Cine este antrenor? 1 sau 2?

    0
    0
  8. Coco zice bine, trebuie facute demersurile necesare si sa se mute echipa pe alt stadion cât mai repede. Nu e de dorit dar n-avem ce face. Pe FN nu se poate juca fotbal. Până in play out să nu se mai joace deloc la Arad. Asta ar fi cea mai inteleptă miscare altfel toate meciurile se vor incheia ca cel de ieri, cu infrângere.
    Dacă tot sunt infratite galeriile cu Steaua ar putea juca in Ghencea. Pe UTA cred că i-ar primi acolo.

    0
    0
  9. Domnule antrenor dumneata nu vezi că Batha este un jucător rudimentar ..nu te uiți la statisticile sale ofensive .De doi ani de zile a dat un singur șut periculos pe poarta .Doar faulturi ,mingi pierdute și multă precipitare in jocul sau ..Erico de ce numai joaca Domnule Balint ?îl vedem tot pe Chindris cel pasiv și fără răutatea unui fundaș central de valoare …Erico numai are voie sa joace .Paul Anton jucător cu multe meciuri în națională României nu joacă pentru că suntem nevoiți să vedem doar alergătura și loviturile lui Idriz Batha .Calul trebuia să fugă ..dar dacă nu da și lapte puncte puncte domnule Balint . L-am adus pe Milosevic și Barbosa că sa ne ajute după Banca de Rezerve !!!Cum mă întreb oare ? Facem o cârpeala de gazon și risipim bani când putem juca pe Motorul unde nu sare mingea și nu băltește apa .. Zic și eu doar așa că un nepriceput in ale fenomenului ..Dar in ritmul asta nu se vede luminița de la capătul tunelului ..Decât liga 2 .Trezirea oameni buni ..trezirea ..

    0
    0
  10. Poate ia interzis Apostu sa bage alti jucatori decat jucatorii lui
    Inca odata Batha ce cauta in prim 11!!
    tu lasi pe Erico Sthal Anton si joci cu astea pai pestele de la cap se inpute
    in fine Haide Uta mai am sperante ca ne salvam

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button