UTA Arad

Suporteri îl acuză pe Falcă pentru starea gazonului din Calea Aurel Vlaicu: ”E sinonim cu groparul fotbalului arădean, merităm mai mult decât mocirlă”





Ultimele trei partide oficiale ale UTA-ei pe teren propriu, eșecurile cu Sepsi (1-4) și Mioveni (1-2) și remiza (1-1) cu Rapid, s-au desfășurat în condiții improprii. Ca și în fiecare iarnă, gazonul de pe „Francisc Neuman” se rupe, dar – parcă – de această dată lucrurile au escaladat. Suprafața de joc a părut mai degrabă un câmp de cartofi ce i-a atras clubului arădean și un avertisment din partea LPF, în care s-a vorbit și despre pericolul ridicării a omologării arenei de 15 milioane de euro inaugurată în august 2020. Firma Recons, cea care administrează stadionul din Calea Aurel Vlaicu, a montat 943 de metri patrați de rulouri noi de gazon în zonele cele mai afectate, însă imaginea generală despre starea terenului din Arad nu a putut fi schimbată prea mult cu ocazia disputei de sâmbăta trecută, cu CS Mioveni.

Astăzi, Suporter Club UTA ia poziție și-l acuză în special în direcția lui Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului, pentru problemele existente la stadion și nu doar cele legate de gazon. Iată comunicatul fanilor:

”Începem prin a spune că ne vedem puși în fața unei noi situații rușinoase sau, mai bine spus, rușinea la care este supus Aradul, de către politicieni fără scrupule, revine din nou în atenția cel puțin a întregii țări.

Cu toții ne-am imaginat că, odată ce scăpăm de ligile inferioare, odată ce scăpăm de coclaurile județului, odată ce scăpăm de arena „Motorul”, unde Aradul fotbalistic a trăit două rușini inimaginabile pentru orice oraș condus de oameni bine pregătiți și bine intenționați.

Cu toții ne-am imaginat că, odată cu promovarea în primul eșalon fotbalistic și, odată cu revenirea „acasă”, pe Arena „Francisc Neuman”, un stadion nou, chipurile modern, cu toate dotările necesare, vom scăpa de aceste episoade rușinoase și nu vom mai fi ținta ironiilor întregii țări.

Dar, din păcate, n-a fost așa, iar asta pentru că noul stadion a fost construit după „rețeta” servită arădenilor de marele „bucătar” Gheorghe Falcă, un individ al cărui nume poate fi sinonim, printre altele, și cu „Groparul fotbalului arădean”… individul sub a cărui oblăduire au fost distruse toate stadioanele și terenurile de fotbal ale Aradului, până la ultimul, fiind înlocuite fie cu supermarketuri, fie cu arene și terenuri de o mult mai proastă calitate.

Revenind la noul stadion de pe Calea Aurel Vlaicu, un stadion făcut din banii arădenilor, aproape nimic din ceea ce fusese pus „pe hârtie” nu a fost respectat. Proiectul inițial a fost „schilodit” și, rând pe rând, modificările făcute s-au dovedit a duce totul spre o mai proastă calitate. A fost schimbat acoperișul, s-a renunțat la „închiderea” arenei, numărul de scaune a tot scăzut, iar în final ne-am trezit cu o arenă care „pușcă” din toate încheieturile. Ferească Dumnezeu ca un copil să scape un pahar cu suc pe jos, în timpul unui meci, că se inundă vestiarele!

Mai mult, încă de la început, suprafața de joc de pe noua arenă s-a dovedit a fi una de proastă calitate, devenind impracticabilă în prea multe momente. Acest aspect este cauzat, evident, de faptul că instalația de degivrare și sistemul de drenaj sunt nefuncționale și așa au fost de la bun început. Totodată, nici sistemul de irigare nu a fost prefect functional de la bun început, acest aspect fiind corectat pe parcurs. Și astfel, am ajuns din nou în atenția întregii țări, în fiecare dintre aceste trei sezoane de la promovare, cu mocirla care ține loc de gazon. Totul culminând cu o adresă trimisă clubului de către Liga Profesionistă de Fotbal, prin care s-a cerut remedierea problemei, altfel riscând ca echipa să joace în alt județ, din moment ce Aradul nu are o altă arenă decentă.

Suporter Club UTA nu a făcut și nu va face niciodată partizanat politic, lucru care nu se va întâmpla nici de această dată, însă nu putem să nu apreciem faptul că, în urma unor demersuri intentate de noi, conducerea SC Recons (președintele Consiliului de Administrație – Constantin Hristov, respectiv directorul societății – Nicolae Mehelean), societatea care administrează Arena „Francisc Neuman”, și-a dat toată silința pentru a remedia pe cât posibil problema. Este evident că suprafața de joc nu poate fi schimbată în totalitate în acest moment sau că, dacă s-ar face asta, ar fi inutil, din moment ce instalațiile aferente (degivrare și drenaj) nu funcționază la parametri optimi. Cu toate acestea, acea porțiune de peste 800 mp de gazon schimbată a rezistat la partida cu CS Mioveni.

Problemele persistând doar în celelalte zone de pe terenul de joc. Este un prim pas spre normalitate și sperăm că, odată cu schimbarea întregii suprațe de joc, dar și a instalațiilor aferente, programate a fi operate în acest an și cuprinse în Bugetul Municipiului Arad pentru anul 2023, aceste probleme să dispară definitiv. Tragem speranțe că, odată ce politruci precum Gheorghe Falcă sau trepăduși precum Sergiu Bîlcea nu mai controlează aceste lucrări de la stadion, ele vor fi de o mai bună calitate.

Aradul merită mai mult, decât lucrări prost făcute, cu firme de casă! Aradul merită mai mult, decât mocirlă! Arădenii merită mai mult, decât ca banii lor să fie sifonați! De asemenea, UTA merită mai mult, decât o conducere incompetentă, controlată de politruci!

Pentru noi doar UTA contează!
UTA liberă!”









13 comentarii

  1. nu am mai plans de mult; dar la meciul sepsi cu olteni am plans cand am vazut gazonul pus de unguri ; man intrebat uite se poate ; dar oare de se poate ? ei nu mananca ei nu trecura [ fura] numai la noi se poate si sa nu te intrebe nimeni de nimic ; pacat ca totul este facut in ARAD DE RAHAT NU TURCESC

    0
    0
    1. Gazonul neapărat schimbat, dar și drenajul și degivrarea. Degeaba se schimbă doar gazonul, drenajul e baiul.
      Iar stadionul trebuie închis pe lateral, e un curent în partea de sus de nu poți sta, te bate vântul, ploaia.
      La Sibiu am văzut ce frumos e închis, la cj arena la fel, ambele parcă au așa fâși late, țesute, pe lateral. La noi e gard și atât.
      Tribuna II, peluzele și puțin din colțurile T1 trebuie închise cu tablă, pe proiect era închis de sus, de sub acoperiș și până la 6 m de la pământ.
      Și ar trebui și lateralele alea închise, sunt sigur că se găsește o soluție. Se aruncă banii pe tot felul de prostii, sunt sigur că se pot găsi 300 de mii de euro pt niște tablă alb-roșie să fie închis stadionul să nu mai bată ploaia pe ultimele rânduri și să arate și frumos.

      0
      0
  2. trebuie inchis stadionul, anvelopat!!! sa arate a stadion daca stai pe locurile de sus lateral, la tribuna 1 unde abonamentele sunt pe masura, te ia dureri de dinti!!! uitativa apoi la acoperis la peluze, este taiat fix unde se termina tribuna, adica daca stai pe margini ploua pe tine!!!! sau ninge dupa caz, uitati va la pozele prezentate la inceput cum arata in poze stadionul, perfect….air acum!!??! la final iti este rusine, o adunatura de beton si au lasat pe deasupra si stalpii aia de nocturna acolo cikc chipuri nu tine acoperisul ledurile alea de pe stalpi!!! am vorbit cu un arhitect care a spus ca corpurile cu led sunt atat de usoare ca ai putea pune mii de corpuri pe margine acoperisului, pentru ca ce sa vezi in acoperis au bagat corniere cat pentru 3 stadioane!!!! adica, se puteu taia stalpii si pusa lumina cum este modern pe marginea acoperisului sus, asa cum vezi mai sunt acolo si alte corpuri de iluminat!!!, astea sunt cateva, in 2023!!!!….daca te uiti din afara stadionului vezi undeva sus sub tribuna 1, se vede inca plasa cu gauri ca la custile de gaini la tara, adica nimic inchis, cand mergi sa bei un suc sub tribuna 1 la pauza te ingrozesti cat de urat arata acolo, mizerie si nimic fara un perete din termopan stai acolo si ingeti de frig sa bei un suc sau un ceai…unde este restaurantul, camere tip hotel promise…etc???

    0
    0
      1. Clar ca să fie la standardele promise trebuie încă 15 milioane de euro proiectul a fost subfinantat din start, făcut de ochii lumii pt a avea cu ce defila la 3 rânduri de alegeri, pt ignoranții care votează tot aceleași partide de 2 lei.

        0
        0
  3. Foarte corect ce scrie in comunicat. Dar întrebarea e: și ce dacă? Vi se pare a fi deranjat ex-primarul cu ceva , de cineva?
    Ne-a ,, abandonat ” , e ditamai europarlamentarul și ne dă în continuare lecții, are luări de poziție, ia atitudine față de orice, de la războiul din Ucraina la protejarea salamandrei de Jakarta.
    Așa că, așa cum am mai spus, avem exact ce meritam, nu a fost el vreo 15 ani primar, sau mă înșel?

    0
    0
  4. Io zîc, nu dați cu pietre! Aveți grijă ce vă doriți! Dacă tot îi tât cereți lu Jiță, gazon nou și închiderea stadionului, s-ar putea să le primiți! DAR, la ce preț, în cât timp și la ce calitate? Acuma înoată numa jucători prin vestiarele din subsol, ….după, înotăm toți! Și la Tribuna I și a II-a și peluzele! Și dacă vrei să muți luminile alea, să tai stâlpii! Păi asta-i proiect nou! Voi știți cât costă!? Mai adăugați tot atâta pt Jiță (care acuma-i abia mâna a treia!), încă pt firma constructoare, etc.! Io zic, să strigați „Afara, afară cu Jiță din …țară!” Era unu p’aci cu pus termopane, probabil ca la …..Allianz Arena, originalul! Să pui termopane la coteț! Tipic românesc! Să lăsăm profeșioniștii să se pronunțe! Că l-am lăsat pe Jiță să facă stadion de capu lui și uite ce a ieșit! Să îmi trăiți din ce în ce mai bine, de acuma!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button