UTA Arad

După modelul lui „U”, Balint vrea să o ducă pe UTA în alt oraș pentru meciul cu Botoșaniul: „Fiecare își ia măsuri într-o perioadă cu jocuri importante!”





Ca și Universitatea Cluj, UTA încearcă să fugă de gazonul prost de pe propriul stadion. „Șepcile roșii” au anunțat deja că părăsesc „Cluj Arena” și intenționează să joace la Mediaș următoarele partide de campionat, iar, astăzi, Laszlo Balint a spus că, din punctul său de vedere, echipa arădeană ar trebui să-și dispute, la rându-i, departe de „Francisc Neuman” cel puțin confruntarea de peste 10 zile, cu FC Botoșani.

„Statistica spune că pe gazoane de calitate echipa s-a exprimat la un nivel foarte bun”

Antrenorul „roș-albilor” nu a dat vina pe teren pentru eșecul cu CS Mioveni, de sâmbăta trecută, dar a sugerat că în alte condițiie de joc lucrurile ar fi putut sta altfel. „Vedem din ce în ce mai multe stadioane care suferă foarte mult în ceea ce privește calitatea gazonului, dar nu vreau să înțeleagă nimeni că ne folosim de acest aspect ca pe o scuză. Cert este că ne împiedică foarte mult să practicăm fotbalul pe care ni-l dorim și pe care mi-l doresc eu de la echipă. Statistica asta spune, rapoartele de monitorizare asta subliniază și anume că în momentul în care am jucat pe gazoane de calitate, mă refer în special la meciul de la Mioveni, din Cupă, când am câștigat 3-0 și la meciul de la Craiova, când, cu excepția primelor 25-30 de minute, echipa s-a exprimat la un nivel foarte bun. Repet, nu este nici un fel de scuză, nici un alibi, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că este foarte frustrant pentru fotbaliști să nu poată să joace mingea sau să centreze din prima, să fie nevoiți să facă două-trei atingeri în plus până să dea la poartă sau să ofere o pasă bună. S-a văzut că și la corner, când trebuie să ai o execuție bună, piciorul de sprijin îți alunecă. Sunt foarte, foarte multe aspecte, inclusiv cel fizic. Doar să alergi pe un asemenea gazon, cu sau fără minge, implică o uzură foarte mare. Iar preocuparea sau durere mea cea mare este legată de faptul că vin la Arad echipe ce speculează o superficialitate de-a noastră în apărare, deschid scorul, iar nouă ne este apoi foarte greu să revenim pe un asemenea gazon”, a precizat Balint.

„Avem nevoie de suporterii noștri, dar văd și ei…”

Dacă ar pleca de la Arad pentru un meci-două, UTA nu ar mai beneficia de aportul marii majorități a fanilor săi, căci e greu de crezut că toți își vor însoți favoriții în alt oraș. „Noi avem nevoie de suporteri tot timpul și s-a demonstrat acest lucru și când s-a jucat la Șiria și când s-a jucat pe Motorul. Adică suporterii au fost alături de echipă mereu și sunt convins că și acum vor fi alături de echipă. Am spus-o și după meciul cu Mioveni, sunt perfect îndreptățite criticile și reproșurile venite în direcția noastră, dar  – până la urmă – în acest moment cred că singurul lucru pe care îl putem face cu toții este să rămânem puternici și să credem cu toții că la sfârșitul acestui sezon, la sfârșitul acestei lupte, vom sta cu fruntea sus și vom fi mulțumiți de îndeplinirea obiectivului. Până la urmă văd și ei, vede toată lumea care e pe stadion sau se uită la televizor, că e greu să joci un fotbal eficient, cel puțin pe faza de atac. În general, s-a văzut că pe astfel de terenuri cine marchează primul are câștig de cauză”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

„U. Cluj a făcut la fel, fiecare cântărește orice detaliu ce poate înclina balanța”

Conducerea clubului a luat la cunoștință, însă, cel puțin deocamdată, nu a făcut demersuri concrete pentru a îndeplini doleanța „principalului” Bătrânei Doamne. Asta și pentru că „oficialii” arădenilor nu identifică variante la îndemână. Orașele cele mai apropiate, Timișoara, Oradea și Deva nu au stadioane omologate pentru Superligă, iar la Sibiu e greu de crezut că cei de la Hermannstadt vor accepta ca suprafața de joc să aibă de suferit în plin anotimp rece în urma duelului dintre două dintre echipele ce speră, de altfel, să-i întreacă în clasament. Se ajunge tot la varianta Mediaș, dar acolo prioritate va avea U. Cluj, care – de altfel – va juca vineri, în deschiderea rundei cu numărul 25 acolo, cu CS Mioveni, în timp ce confruntarea arădenilor cu trupa lui Stoican e programată a doua zi, sâmbătă. Până la urmă, nici gazonul celor de la Mediaș nu era strălucit în anotimpul rece, iar două meciuri în tot atâtea zile s-ar putea să fie prea mult pentru el. „Nu știu unde vom putea juca, dacă vom putea juca, eu am transmis doleanța mea către conducerea clubului. Din ce am văzut, Universitatea Cluj deja a făcut acest lucru, sunt programați pentru următorul meci acasă pe stadionul din Mediaș. Este clar, fiecare club își ia măsurile necesare, pentru că e o perioadă foarte importantă. Se joacă meciuri foarte importante în economia clasamentului și atunci fiecare cântărește fiecare detaliu care poate înclina balanța într-o direcție sau alta. Mai departe, sunt aspecte care nu țin de mine, dar, cred că înțelege toată lumea, pentru noi este o frustrare foarte mare să jucăm pe un asemenea gazon”, mai punctat Gyuszi Balint.

UTA – avertizată deja de LPF

Posibil ca UTA să ia în calcule și varianta Drobeta Turnu Severin, însă – probabil – clubul se va gândi de două ori până va accepta ca suporterii să fie privați de un meci al favoriților la Arad, pentru care  – de altfel – au și plătit prin achiziționarea abonamentelor valabile pentru tot sezonul. Pe de altă parte, clubul de pe Mureș poate invoca și scrisoarea-avertisment de la LPF, cu privirea la necesitatea punerii la dispoziție a unui gazon bun pentru meciurile din Superligă, ceea ce nu este cazul astăzu la Arad. Până una alta, vineri, UTA e oaspetele Chindiei pe un alt teren „horror” al Superligii, cel de la Ploiești, de pe „Ilie Oană”.

23 comentarii

  1. Corect! Dar pt asta, trebuie sa se apuce maistorii lui Falca de reparațiile necesare și de schimbatul gazonului. Sa se lucreze și pe 3 schimburi dacă e cazul, sa nu joci ft mult în alt oraș.
    Adevărat, pe astfel de ogor e greu de jucat fotbal…

    0
    0
  2. Drobeta-Turnu Severin este la 260km de Arad, Târgu Jiu la 320km de Arad. Mediaș sau Cluj-Napoca (stadionul CFR-ului) sunt la 350km. Într-adevăr, nu ai cum juca fotbal în ghivecele lui Ghiță, probabil ca Drobeta-Turnu Severin ar fi cea mai buna soluție pt 2, maxim 3 meciuri.

    0
    0
    1. La Batania nu e posibil, frate Vanter? Sau Gyula, că sunt mai aproape.
      Eu cred că UTA nu va pleca nicăieri și se va zbate in mocirla de acasă, mocirla de stadion ridicat după standarde occidentale , după cum ne spun unii, domnul Ghiță, gen.
      Și totuși, pentru situația asta, absolut halucinantă, nu e nimeni de vina?

      0
      0
      1. Cine a zis ceva de batanya, nu mai vezi de la trifoi,, frate păcătos, fii iubit?

        0
        0
      2. Eu te întrebam dacă nu se poate la Batania sau Gyula, întrucât sunt mai aproape decât Szeged. Era o întrebare adresată de un novice unui cunoscător, așa încât nu îți înțeleg reacția, frate credincios Vanter!

        0
        0
      3. Pt noi cel mai indicat ar fi Hunedoara, nu știu condițiile de acolo, am avea suport pe toate planurile, forza uta oriunde, oricând

        0
        0
      4. Lipova…au stadion nou… dar nu stiu daca e omologat pentru Superliga

        0
        0
  3. Nici nu va ganditi.UTA este in Arad.nu in alte orase.Puneti-va dzeului odata la treaba si schimbati gazonul.Nu inteleg de ce Motorul nu ar putea fi omologat!!

    0
    0
  4. Am fost mereu cand am putut in deplasari,chiar si lungi dar am fost de placere nu pentru ca am fost obligat.
    Poate ca Mister Balint simte ceva…A fost la noi in tribune la Craiova intr-un tarziu dar cu Mioveniul?
    Orezaria este execrabila dar nu are nici o legatura din pacate ca echipa nu joaca nimic…
    Sunt 13 meciuri fara victorie!!!Toate s-au jucat pe teren prost???Sa fim seriosi!!!!
    Nu contest faptul ca e greu sa construiesti prin mocirla dar macar sa se vada o idee de joc,orice….
    Oare cati vor putea sa insoteasca echipa???Noi avem abonamente acasa,nu la Severin sau la Pocioveliste din Vale,ca sa nici nu mai discutam de platitorii de bilete a caror bani conteaza..
    Nu au decat RECONS si politicienii sa se faca luntre si punte,sa lucreze 7/7 si 24/24,sa usuce gazonul cu uscatoarele de par de acasa!
    Sa aduca brazde de la Pecica,asa cum se facea in trecut si nu exista la vechiul gazon nici cea mai mica pata de noroi,indiferent de meteo sau anotimp!Ce drenaje sau degivrari existau?INCOMPETENTA CRASA!

    0
    0
  5. adevarat nu e bun la uta dar si la ploiesti si u cluj
    cel mai aproape stadion bun==== seged/gyula se poate juca
    mititelul si ai lui–––importanti frf-i pui
    mai nu la unul muma la altul..
    la cluj nu se poate/are pe u care nu tine cu uta
    la medias nu se poate == sibiu care lupta cu uta
    la turnu severin mititelu mititelu………………………………== asa ca cel mai aproape

    0
    0
  6. Nimeni nu vrea să plece UTA din Arad…dar cum să joci fotbal pe așa teren!? Să fim serioși, e impracticabil. Părerea mea este că mai ușor ajungi la București cu avionul decât pe la Tg Jiu sau Turnu Severin cu autocarul. Dacă ar găsi în Ghencea înțelegere ar fi mai mult decât perfect. Să vedem ce zice conducerea…care e praf.

    0
    0
  7. UTA nu cred ca are voie nici la Szeged,Batanya ori Gyula fiindca sunt in Ungaria si 1 la mana nu stiu daca un meci dintr un campionat se poate juca in alta tara,si 2 seful de la drepturi Tv Orlando nicoara de la prima cluj nu va accepta in ruptul capului sa se tina un meci peste granita,nu isi scoate veniturile pe prima sport din meci,vor fi cheltuieli net mai mari

    0
    0
    1. E la resita stadion de Liga 1?Daca eram destepti modernizam motorul sa fie de A si jucam acolo cat schimbam gazonul de al nostru bun

      0
      0
  8. Nu știu în ce stare e gazonul de pe stadionul ,,Michael Klein” din Hunedoara, însă ar fi cel mai la îndemână. 175 de km., plus suporterii Corvinului, înfrățiți cu cei ai UTA-ei…

    0
    0
  9. sa ajuns unde au dorit uni; pacat ca uni se cred zei , ceilalti un lot nesemnificativ ; au ajuns sa conduca oameni fara scrupule in arad; vorbim de gazon ; de traia ceasca toti erau oale si ulcele pt gazonul ca nu e bun la stadion ; de 3 ani pus ; nu venea nimeni cu aere ; erau toti in zeghe

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button