Gloria LT Cermei

„Sămădăii” – peste tinerii UTA-ei în amical, un fundaș neo-zeelenadez își încearcă șansa la echipa emblemă a Aradului!





După ce a învins cu 7-0 echipa sub 17 ani a UTA-ei, Gloria Lunca Teuz Cermei a dispus ți de juniorii mari ai „roș-albilor”, tot fără gol încasat. În această după amiază, pe „Motorul”, „sămădăii” s-au impus cu 3-0, după ce la pauză avantajul era minim.

Andrieș putea deschide tabela pentru UTA U18, dar a ratat și ocazia s-a răzbunat înainte de scurta odihnă. Mario Salka, jucător care a evoluat la Cermei în toamnă, a comis henț în careu și Piț a transformat penalty-ul. Echilibrul a domnit în general în prima parte, pentru ca în actul secund divizionara terță să fie destul de clar în control și pe fondul schimbărilor făcute. 0-2 s-a făcut în minutul 71, când noi intrații Vlad și Șimăndan (foto) au combinat, ultimul a scăpat singur și a marcat după ce l-a driblat și pe Mociu. Concluzia amicalului a scris-o Andrieș, cu un șut plasat din interiorul careului. Ekmecki a irosit șansa golului de onoare utist.

Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel l-au testat pe Robert Sabo, un fundaș central născut în anul 2002 (cu dublă cetățenie română și neo-zeelendeză), care vine din liga a treia suedeză și ar dori să aspire la un loc în „garnitura” primei echipe. Altfel, UTA a avut câteva absențe, prin accidentarea lui Bota, convocările la lotul național U18 ale lui Iurasciuc și Cibi, în timp ce Pașcalău va juca – probabil – doar în weekend la tineret. „Nu le gasesc scuze băieților, dar e clar că numai prospețime nu au în această parte a pregătirii. Să nu uităm că avem meci oficial la finalul lunii februarie, în Cupa României și accelerăm puțin. Chiar și pe acest fond de oboseală, eu zic că în prima repriză am ținut destul de bine. Apoi, am căzut puțin și asta s-a vzăut și pe tabelă”, a menționat Sandu Gaica, acesta urmând să-și vadă elevii la lucru și sâmbătă, în fața celor de la Avântul Periam.

Nici Cermeiul nu stă grozav la capitolul efectiv, mai ales după ce Zamfir a plecat la Pecica, Gavrilaș, la Minerul Costești, Gruiescu este accidentat, iar Hrudei și-a luat liber câteva zile. Au revenit, însă, Bodea și Piț, ultimul chiar cu gol. „Pe o vreme rece, e important efortul și că am ieșit fără accidentări sau alte probleme medicale. Am avut în față un adversar bine articulat, serios, care ne-a ținut mult timp în șah, ca să spun așa. Jucătorii proaspeți de pe bancă au făcut, oarecum, diferența pe tabelă, dar important e antrenamentul prin joc și că suntem în grafic ca și etape a pregătirii de iarnă”, susține Ionuț Pașcu, antrenor secund și fotbalist la Cermei. După 1-1 cu Lipova, sâmbătă, trupa lui Todea și Pașcu dau piept cu cealaltă divzionară terță arădeană din zona play-off, Crișul Chișineu Criș.

Formații:

UTA U18 (prima repriză): Mociu – Manoilă, Fukenhauzen, Bokse, Anișorac – Ristin, M. Salka – Bădău, Popa, Ronai – Andreaș.

UTA U18 (repriza a doua): Mociu – Mitu, Joldea, Sabo, Bokse (67 Anișorac) – Țintaș, Mircea – Calotă, Ekmecki, R.Popa (67 Ronai) – Morar.

Cermei: Bodea (50 Malița) – Balazs, Clipotă (70 Stamorean), D. Lazăr (75 I. Pașcu), Cleuță – P. Varga , Hațegan, Piț (46 D. Salka), Andrieș – Mateucă (46 Șimăndan), Novac (46 Vlad).

Arbitri: Răzvan Măstăcan –  Paul Iovescu, Emanuel Călindruț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button