Șoimii Lipova

Fazele fixe au condamnat Lipova în amicalul cu Dumbrăvița! Ex. utistul Petruț – sub comanda lui „Știli”





CSC Dumbrăvița și-a păstrat seria bună de rezultate din ultimul an cu Șoimii Lipova și a câștigat și în amical. Timișenii au fost „călăii” formației de pe Mureș în meciurile decisive pentru locurile de baraj pentru Liga a 2-a, eșalon în care formația lui Cosmin Stan a și ajuns și nu a are o comportare tocmi rea. Astăzi, la Pișchia, „alb-verzii” au controlat ostilitățile și a punctat câte o dată pe repriză prin doi dintre nou-veniții din această iarnă.

Jocul a început alert, iar în minutul 3, Curea a rămas față în față cu portarul Buta, dar goalkeeperul Șoimilor l-a ghicit pe tânărul nostru mijlocaș și a respins în corner. Din lovitura de colț rezultată și executată de Ghinescu, de pe dreapta, Salhi a prelungit cu capul din centrul careului spre bara a doua, iar Alexandru Piftor a împins balonul în plasă. Până la pauză, Curea și Simon și-au mai trecut în cont ocazii importante, echipa timișană dominând teritorial în formula de început.

După pauză, prima șansă mare de 2-0 a fost ratată de Piftor, care a scăpat din nou singur cu portarul Lipovei, a strecurat mingea pe lângă acesta, dar fundașul David Petruț (jucător crescut de UTA în generația de 2004, revenit acasă de la FCSB) a respins din fața liniei porții. Din minutul 60, Dumbrăvița a evoluat într-o garnitură complet schimbată, dar datele problemei au rămas aceleași. S-a făcut în cele din urmă 2-0 în minutul 70, tot în urma unei lovituri de colț: Călin Toma a centrat de pe dreapta, iar de la 8 metri, Abdoulaye Niakate s-a înălțat și a trimis cu capul, în dreapta portarului Poiană.

Una dintre cele mai importante șanse ale Lipovei s-a consemnat în minutul 76. Niakate a comis un henț la 18 metri de propria poartă, iar Petrișor Jichici a trimis puțin pe lângă vinclu, din lovitura liberă rezultată. În minutul 86, Luca Bodri a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrului, dar în baza înțelegerii dintre cele două echipe, Martinov a reintrat în teren. La ultima fază, se putea face chiar 3-0, la o fază la care Capătă l-a depășit pe portar, dar a trimis din unghi pe lângă poarta rămasă liberă.

Stan: „Chiar dacă suntem foarte încărcați după antrenamentele din ultima perioadă, am avut și azi poftă de fotbal”

S-a încheiat 2-0, iar elevii lui Stan își trec în cont a treia victorie din tot atâtea teste disputate în această iarnă. „A fost primul meci pe iarbă natural, acesta e aspectul cel mai important. Mulțumim celor de la Pișchia, pentru că ne-au lăsat să jucăm aici. Chiar dacă suntem foarte încărcați după antrenamentele din ultima perioadă, am avut și azi poftă de fotbal. E o concurență foarte bună în lot și probabil că se vede foarte bine acest lucru. Poate de aici vine și pofta de joc a jucătorilor, își dau seama că e o concurență foarte mare pe posturi și fiecare încearcă să își câștige locul de titular. E foarte important acest lucru, chiar mă bucură! Un meci bun, cu o echipă puternică. E drept, pe vremea aceasta e greu să găsești un teren care să fie «biliard». Terenul a fost denivelat, ne-a fost destul de greu să construim, dar chiar și așa am construit nesperat de bine. Am reușit foarte multe pase în jumătatea adversă de teren, am ținut foarte bine de minge și ne-am creat alte câteva situații de a marca, pe lângă cele două goluri. Nu știu dacă adversarul a avut o ocazie clară, în afara loviturii libere a lui Jichici. Au fost câteva mingi aruncate în față, la care a ieșit foarte bine Trifon. Una peste alta, un meci în care ne-am atins toate obiectivele. Am avut unele obiective tactice, pe care nu le pot dezvălui, legate de sistemul de joc pe care l-am utilizat, pentru că și cei noi trebuie să se obișnuiască cu ambele sisteme pe care le abordăm noi. Cred că suntem mai buni decât am fost în toamnă, cu venirile celor cinci jucători pe care i-am adus. Avem un joc mai consistent decât în toamnă”, a spus Cosmin Stan, antrenorul celor de la Dumbrăvița.

Abrudean: „Am luat două goluri din faze fixe, aspect la care vom lucra mai mult ”

Pe lângă Petruț (18 ani) a cărui situație contractuală este incertă, la Lipova a debutat portarul Poiană. „Din punctul meu de vedere, a fost o partidă destul de aprig disputată pe un teren destul de greu. Dar, mă bucur că am putut să evoluăm pe iarbă, pentru că până acum am avut parte doar de antrenamente și jocuri pe teren sintetic. Mi-a plăcut mult implicarea în forțã, atitudinea băieților. Jocul în mare parte a fost echilibrat, ca să zic așa, cu ocazii de ambele părți, dar am luat două goluri din faze fixe, aspect la care vom lucra mai mult și – până la urmă – am rulat toți jucătorii. Mă bucur că nu au fost probleme de ordin medical și bineînțeles că sunt destul de multe lucruri de pus la punct. Am întâlnit o echipă bună, agresivă, care va începe campionatul mai repede puțin ca și noi și pot să zic că în mare parte sunt mulțumit. Bineînțeles că sunt și minusuri pe care trebuie să le corectăm, dar – deocamdată – suntem în stadiul de a evalua toți jucătorii, de a le da minute egale tuturor. Nou-veniții s-au integrat destul de bine, dar – bineînțeles – că mai sunt destul de multe aspecte de pus la punct, chiar cu cei noi veniți. Nu este ușor să îi integrăm, dar de aceea am început pregătirile din timp, de aceea au fost din prima zi la antrenamente, ca să avem timpul suficient de a putea să ne pregătim din toate punctele de vedere până la începerea campionatului. Urmează sâmbătă un joc la Socodor, din nou vom evolua pe iarbă și în fiecare săptămână de acum înainte vom avea câte două jocuri de pregătire, plus antrenamente”, a precizat și Adrian Abrudean, antrenorul lipovanilor.

Formații:

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă. Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Curea, Zaluschi, Salhi, Ghinescu – Martinov, Simon, Piftor. Au mai intrat R. Mikloș – Amariei, Bura-Koț, Niakate, C. Toma, Tismonar, Tănase, Grancea, T. Bodri, Capătă, L. Bodri

Șoimii Lipova (antrenor Adrian Abrudean): Buta – Cristiu, Sabău, Giosu, Pamfile – Gavrilă, D. Pop I, D. Pop II, Grigoriu – Popovici, A. Rusu. Au mai intrat: Poiană – Clej, Petruț, A. Popa, Nagy, Susan, Jichici, D. Rusu, Modan, Enciu

FOTO: cscdumbravita.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button