UTA Arad

De ce nu s-a grăbit UTA să facă schimbul Otele – Roger cu CFR? Brazilianul a fost declarat liber de contract de FIFA





Gsp.ro scrie în această seară că FIFA l-a declarat liber de contract pe Roger Junio (26 de ani), ceea ce – teoretic – ar fi în avantajul UTA-ei, care ar avea acordul brazilianului pentru a se întoarce la Arad. Însă, lucrurile s-ar putea să nu fie atât de simple și mijlocașul de 26 de ani să-și amâne revenirea în „alb-roșu”, dacă va exista o revenire. De altfel, „oficialii” lui CFR anunță că se vor bate cu brazilianul la FIFA și TAS!

Ce l-a nemulțumit pe Roger?

Om de bază la CFR Cluj în prima parte a sezonului, evoluând în nu mai puțin de 33 partide în toate competițiile, Roger jr. a fost scos de pe lista jucătorilor eligibili pentru meciurile de campionat, motiv pentru care a reclamat-o pe campioana României la FIFA. Fotbalistul a invocat articolul 14 din Regulamentul FIFA pentru statutul și transferul jucătorilor, iar acum CFR-ul e bună de plată. Mai precis, gruparea feroviară e obligată să plătească salariul fotbalistului pentru tot restul contractului, adică în jur de 500 de mii de euro, iar brazilianul a fost declarat liber de contract.

Probabil, clubul UTA cunoștea „speța” și nu s-a grăbit să facă schimbul cu Philip Otele, fotbalist care a semnat cu CFR un contract valabil din vară, ci să solicite și o sumă importantă de bani (aproximativ 200 de mii de euro) pentru a-l lăsa să plece încă din această iarnă. Doar că nici Laszlo Balint s-ar putea să nu beneficieze prea curând de serviciile Roger jr, pe care a declarat recent că-l apreciază mult, fiindcă avocații campioanei ar putea face apel la decizia FIFA și – astfel – să se piardă timp prețios.

Hugo Sosa a câștigat procesul cu Sepsi

„Speța Roger” nu este prima de acest gen în România. Și Sepsi a pățit-o cu Hugo Sousa, fotbalist luat de la Astra după retrogradarea giurgiuvenilor. Plecat în Grecia între timp, portughezul a câștigat disputa cu Sepsi și are de luat 180.000 de euro de la formația covăsneană din același motiv.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button