Gloria LT Cermei

Amical la zero grade, cu patru goluri, între Cermei și Crișul! Stupar a testat doi fotbaliști de culoare





Fiindcă se vor mai întâlni și în sezonul regular al seriei a 8-a a Ligii a III-a, pe 18 martie, Crișul Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cermei și-au dat întâlnire în startul perioadei de pregătire în amical. Astăzi, pe „Motorul”, la zero grade Celsius și pe un vânt tăios, cele două echipe au pus în scenă un meci destul de reușit, cu patru goluri și fără câștigătoare: 2-2. 

Pentru echipa de pe Crișul Alb a fost chiar primul test al iernii și asta s-a văzut în ritmul echipei din prima parte. Cermeiul a fost echipa mai vie și chiar a marcat prima, prin Mario Andrieș. Juniorul UTA-ei, împrumutat în toamnă la Pecica, a primit o pasă pe culoar de la D. Salka, a scăpat singur și a trimis plasat pe lângă Iliescu. Deși a avut situații și în prima parte, „alb-albaștrii” au amânat golurile pentru partea secundă.

La 8 minute de la reluare, Cătălin Dinu a egalat direct din corner, însă după o oră de joc „sămădăii” au preluat din nou conducerea. Șimăndan a pătruns din stânga, a pasat în fața porții de unde Michel Vlad a pus latul. Crișul a mai avut puterea să mai egaleze o dată, prin tânărul Flavius Toboșaru, care a driblat din stânga în centru și a trimis un șut plasat. Pe final, Gruiescu a mai avut o ocazie mare de a-și readuce echipa în avantaj, dar Iliescu s-a opus.

Stupar: „Mulțumit pentru primul amical al iernii”

Așadar, Dan Stupar și-a văzut pentru prima oară la lucru achizițiile iernii, pe mijlocașul Ruben Vecerdea și atacantul David Popa, dar și doi fotbaliști de culoare de 19 ani sosiți în probe. Francezul Laurent Singirankabo a venit la Chișineu Criș prin Patrice Feussi și joacă fundaș dreapta sau central. Celălalt, mijlocașul central, Aboudramane Kone, e din Costa de Fildeș și a fost propus de un alt fotbalist al UTA-ei, Dodo Digbeu. „Am fost destul de mulțumit de toți băieții la acest prim amical al iernii, disputat pe o vreme câineacă. Felicit și adversarul, s-a mișcat și el bine, ne-a pus probleme, a fost un meci deschis cu destule ocazii de ambele părți. Jucătorul francez va rămâne 100% cu noi, pe cel ivorian mai vrem să-l vedem puțin. Dar, mai aștept încă cel puțin unul-doi jucători în săptămânile ce urmează”, a spus antrenorul Crișului, care, sătămâna ce vine, își va vedea elevii la lucru cu prim divizionare județene, Șoimii Șimand și Victoria Felnac.

Todea: „Suntem pe drumul cel bun”

Cermeiul a disputat deja cel cincilea său amical al iernii, bifând până toate rezultatele: victorii cu echipele de juniori ale UTA-ei, remiză cu Lipova și eșec cu Dumbrăvița. „A fost la un pas să nu jucăm astăzi la ce condiții meteo au fost. Dar, băieții au strâns din dinți și chiar au făcut un meci bun, atât ca implicare ca efort cât și ca realizări de ordin tehnic și tactic. Sigur, încă mai avem mult de lucru, dar suntem pe drumul cel bun”, a menționat Cristian Todea, „principalul” formației din Țara Sămădăilor. ACB Ineu, peste exact o săptămână, e următorul adversar din amicale al cermeianilor.

Formații:

Cermei: Bodea (46 Malița, 63 Creța) – Balazs, D. Lazăr, Clipotă, Deta – Mateucă,  D. Salka, Hațegan, Andrieș – Vlad, Șimăndan. Au mai jucat: Cleuța, Piț, P. Varga, Novac, Stamorean, Gruiescu

Crișul (prima repriză): Iliescu – Haloș, Singirankabo, Hreniuc, Siminic – Kone, Iuga – Vecerdea, Janu, Burlă – D. Popa.

Crișul (repriza a doua): Iliescu – Singirankabo, Pașca, Bortiș, Burlă (80 Haloș) – Dinu, Al. Pavel – Cl. Popa, Grigore, Toboșaru – D. Popa

Arbitri: Mircea Ardelean – Andreea Șușcă, Alina Mihoc









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button