Fotbal judetean

Viitorul se desparte de o parte din jucătorii din vechea gardă și-și întinerește lotul! Brutyo, Vasii și Topai – achizițiile cu experiență ale „roș-albilor”



Nou promovata Viitorul Arad s-a clasat în „careul de ași” la finalul turului Ligii a IV-a Arad. Matematic, „roș-albii” mai pot spera și la titlul de campioană județeană, însă nu au ca obiectiv promovarea. Cu atât mai mult cu cât distanța de puncte față de Sântana și Socodor este destul de mare (8, respectiv 5), iar echipa a mers pe întinerirea lotului în această iarnă.

Au sosit, totuși, trei jucători experimentați, portarii Adrian Brutyo (36 de ani) și Alexandru Vasii (32 de ani, chiar azi) și fundașul lateral Andrei Topai (32 de ani), însă există o importantă infuzie de jucători tineri din propria pepinieră. Dacian Homonea, Tudor Ghergar, David Jurcă, Darian Pașcu, Andrei Șușcă și Liviu Osvath au 14-15 ani și vor începe să adune minute în partea a doua a sezonului pentru Viitorul. Totodată, de la Real H0ria a venit mijlocașul de 22 de ani, Ben-Oni Sterciuc.

Altfel, vorbim despre plecarea multor jucători din „vechea gardă”, marea lor parte în direcția Înfrățirea Iratoșu. Vorbim despre Dumitru Mitu, Ovidiu Mezo, Sebastian Cotuna și Andrei Dagău, dar și Seba Huțan, care se ocupa de pregătirea portarilor până la revenirea lui Cristi Irimia la club. Viitorul s-a mai despărțit și de mijlocașii Nicolae Gîdea și Alexandru Ungureanu, dar i-a și cedat în coproprietate la ACB Ineu pe mijlocașul Patrick Pavel și atacantul Cătălin Goia, fotbaliști născuți în anul 2006.

„Roș-albii” s-au reunit de două săptămâni, iar vinerea trecută au și trecut cu 7-1 de Viitorul Pereg (Liga a 5-a). Restul adversarilor din amicalele iernii sunt: ACB Ineu (11 februarie), Păulișana Păuliș (18 februarie), Glogovăț (22 februarie), Avântul Periam (25 februarie) și FC Bihor (4 martie). „Am schimbat puțin strategia în această iarnă, avem mult sânge proaspăt, mulți jucători tineri pe care începem să-i creștem pentru sezoanele ce vin. Am vrea să le mulțumim pe această cale jucătorilor cu experiență de care ne-am despărțit, sunt băieți de caracter, vor face mereu parte din familia noastră și ne-au ajutat mult să parcurgem pașii din ligile inferioare până aici. Nu avem un obiectiv legat de un anume loc în clasament, dar încercăm să rămânem în primele patru echipe ale campionatului”, a spus antrenorul Flavius Pavel, ajutat pe banca Viitorului de Flavius Moisă.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button