UTA Arad

Balint și UTA nu scapă de gazonul prost de la Arad : „Încep să mă obișnuiesc cu unele lucruri, dar nu aș vrea să fim ipocriți…”





Laszlo Balint a rămas singurul din cadrul clubului UTA care și-a manifestat dorința de a juca meciul cu FC Botoșani pe un alt gazon și nu pe cel care a arătat foarte rău cu Sepsi, Rapid și Mioveni. Conducerea grupării arădene nu a luat niciun moment în calcule plecarea echipei într-un alt oraș pentru disputa cu Flavius Stoican, iar antrenorul arădenilor a rămas – cumva – singur în fața criticilor suporterilor, care – bineînțeles – nu-și doreau să parcurgă sute de kilometri pentru a asista la o partidă pentru care au plătit să o vadă la Arad.

Balint: „Unde primează criteriul sportiv, au zis ok, trebuie să mergem altundeva”

Între timp, „Bătrâna Doamnă” a pierdut (și) la Ploiești, cu Chindia, iar „duelul” cu Botoșani devine și mai important. De altfel, Balint l-a comparat cu o „adevărată finală”, care se va disputa tot pe terenul cu probleme din Calea Aurel Vlaicu. Cel puțin azi, acesta nu mai e moale ca la partida cu Mioveniul, ci înghețat bocnă. Iar Laszlo Balint e resemnat, dar nu înainte de a sublinia faptul că la Cluj s-a putut, prin mutarea meciului cu Mioveni la Mediaș. „Eu am făcut o declarație raportată la ce se întâmplă cumva și la alte echipe. Am spus că din punct de vedere sportiv ar fi bine…niciodată nu am spus că UTA ar trebui să plece din Arad sau cum s-a interpretat. În fine, nu e asta o problemă, pentru că – până la urmă – încep să mă obișnuiesc cu anumite lucruri. Asta este situația, am fost și astăzi pe gazon și el este este înghețat tun. Este într-o stare destul de proastă, dar, indiferent de ce și cum, noi trebuie să facem tot posibilul ca să câștigăm meciul. Pe de altă parte, nu aș vrea să fim ipocriți, adică să spunem că e bine. Dacă este rău, haideți să acceptăm cu toții că este rău. Cei de la Cluj au acceptat situația. Unde primează criteriul sportiv, au zis ok, trebuie să mergem altundeva. Jucăm cu o echipă (n.a. CS Mioveni) care, din punct de vedere valoric, este sub noi și trebuie să avem un gazon de o calitate mai bună ca să putem să câștigăm un meci care poate fi capital. Și ce au făcut? Au schimbat orașul. La noi nu se poate, e în regulă, ne asumăm cu toții treaba asta și o ieșim sâmbătă pe teren și o să ne luptăm pentru a face față tuturor dificultăților. Trebuie să facem față unui adversar într-o formă foarte bună, care are calitate să accelereze pe spații, ceea ce înseamnă că se vor bloca – probabil – și o să încerce tot timpul să plece pe contraatac cu atacuri rapide. Au jucători foarte periculoși în compartimentul ofensiv, Dragu, Roman și mai ales Mailat și trebuie să fim foarte precauți în tot ce înseamnă apărare preventivă pe momentul în care dezvoltăm atacurile poziționale. Vă dați seama că pe un gazon de o calitate proastă, cel mai probabil înghețat, va fi foarte greu să practicăm un joc cât se poate de eficient la nivelul atacului pozițional. Dar, cum-necum, sper ca la sfârșitul celor 90 de minute să putem să bifăm în sfârșit o victorie”, a spus Gyuszi Balint.

Ar fi jucat pe „Motorul”: „Mulți prieteni mi-au spus că este greu să câștigi acasă puncte pe un asemenea gazon”

Întrebat ce variante de teren avea sau a propus conducerii pentru meciul cu Botoșani, tehnicianul arădenilor a surprins: „Dacă aveam varianta să fie omologat Motorul, am fi mers la Motorul. De altfel, toată săptămâna asta ne-am antrenat pe Motorul. Din păcate, nu putem să jucăm pe Motorul, din păcate nu se poate juca pe teren sintetic în România, regulamentul spune că la nivelul Ligii întâi jocurile oficiale se desfășoară numai pe iarbă naturală. Eu am subliniat pur și simplu un principiu și anume că este foarte greu să joci la Arad. Am destul de mulți prieteni, chiar din lumea fotbalului și mi-au spus că este greu să câștigi acasă puncte pe un asemenea gazon. Nu este doar părerea mea, eu cred că e o evidență și nu vreau să acuz pe nimeni, vreau să fiu foarte bine înțeles. Situația este cum este și ne-o asumăm cu toții, eu sunt primul responsabil”.

„Atmosfera de pe Francisc Neuman înseamnă foarte mult, dar, până la urmă, la ce folos dacă nu putem…”

Dacă ar fi jucat într-un alt oraș, UTA nu ar fi beneficiat de toți susținătorii săi, care fac una dintre cele frumoase atmosfere la un meci de fotbal în Superligă. „Eu le-am mulțumit de fiecare dată și le mulțumesc și pe această cale, suporterii pentru noi înseamnă foarte mult. Atmosfera de pe Francisc Neuman înseamnă foarte mult, dar, până la urmă, la ce folos dacă nu putem… Sunt jucători, în primul rând Willie (n.a. Barbosa), apoi Ubinkk, dar și Rareș Pop, pe care îi dezavantajează terenurile grele. Uitați-vă la Rareș Pop, un copil cu potențial fantastic. În momentul în care a jucat pe teren greu, cu adversari care i-au făcut marcaj strâns, deja randamentul lui a scăzut considerabil. Dar, toată lumea știe treaba asta, toată lumea știe că trebuie să ne înhămăm la muncă și la luptă. Dacă trebuie, cu ghilimelele de rigoare, fiecare jucător își va lua salopeta pe el pentru a ne lupta cu Botoșaniul și la final să sărbătorim o victorie”, a încheiat subiectul stadion Laszlo Balint.

Benzar: „Trebuie să jucăm aici, unde avem suporterii în spate și ne pot împinge”

În schimb, Romario Benzar nu s-a declarat foarte îngrijorat de starea gazonului și a subliniat importanța prezenței suporterilor arădeni în tribună. „Și la Ploiești a fost tot așa, acestea sunt condițiile. Acum e și vremea, e foarte frig, e greu, dar nu trebuie să ne căutăm o scuză. Eu consider că trebuie să jucăm aici, unde avem suporterii în spate și ne pot împinge”, a menționat noul fundaș dreapta al „Bătrânei Doamne”.

 

5 comentarii

  1. Ai dreptate Gyuszi…
    Acum, stiind toate astea, exersati si voi fazele fixe, mai ales cornerele. In meciul trecut, am batut un corner direct, dar doi jucatori erau la fanionul de la colt. Ce rost are asa ceva ? Insista ca cel care bate cornerul sa-l bata pe linia careului mic, stie toata lumea ca acolo e cel mai periculos pentru portarul advers si pentru adversari. Invata-i fazele fixe…si foloseste-l si pe Erico acolo.

    0
    0
  2. numai sa mai fie suporteri, ar fi frumos, dar cam se retrag….stadionul tot mai gol este…acel UTA ARAD, NU MAI ARE ACEIAȘI PUTERE!!!

    0
    0
  3. Ralu o sa vezi că o să fim și mai mulți cu Botoșani și voiam.mai motivați unele vorbe din interviul dl Bara mă duce cu găndul că se poate face reconcilierea între toți factorii din oraș pt o UTA mai puternică

    0
    0
  4. Cat mai multe șuturi la poartă (și de la distanță), dar obligatoriu cu 2 atacanți în același timp, pregătiți oricând pe o respingere de la portar sa o poată introduce în poartă. Nu e gazon de prea multa constructie, fazele fixe și suturile de la distanță ne pot ajuta mult!
    Forța UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button