UTA Arad

Benzar: „Dacă vom câștiga un meci, lucrurile vor veni de la sine. Nu vreau să retrogradez cu UTA în Liga a 2-a!”







Transferat de UTA în această iarnă după despărțirea de Farul Constanța, Romario Benzar a debutat în tricoul „roș-alb” în meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni, pierdut cu 1-2, în care l-a înlocuit la pauză pe Marko Vukcevic. Mai apoi, apărătorul a fost titular la Ploiești, împotriva Chindiei Târgoviște și a avut o evoluție bună, oferind mai multe centrări de calitate.


Din păcate, arădenii au pierdut și acea partidă în ciuda unui joc destul de bun, iar seria fără succes a ajuns la 14 partide. Sâmbătă, de la ora 14:30, utiștii o întâlnesc la Arad pe FC Botoșani, formație cu un parcurs perfect în 2023: trei victorii din trei partide, toate fără gol primit. Dacă va prinde din nou primul 11 al lui Laszlo Balint, Benzar se va afla față în față cu Sebastian Mailat, poate cel mai în formă fotbalist din Superligă. „Un meci vital pentru noi, consider că e chiar ca o finală, în care trebuie să dăm și ultimul gram de energie pentru a lua cele trei puncte. Mailat e un jucător bun, dar nu mi-e frică de nici un jucător din Liga 1. Nu contează dacă suntem favoriți sau nu, noi trebuie să intrăm pe teren la fiecare meci pentru a câștiga în situația în care suntem. Fie că jucăm cu Farul, FCSB, Botoșani sau orice alt adversar. Trebuie să intrăm pe teren și să luăm cele trei puncte sau măcar un punct”, a declarat fundașul dreapta.


Cu 20 de puncte strânse în 24 de meciuri, UTA ocupă locul 15, penultimul, în clasament. Pentru Benzar este a doua experiență de acest fel, după cea de acum două sezoane, când Viitorul (actuala Farul) a avut emoții în play-out-ul Ligii 1. „Am mai luptat la evitarea retrogradării acum doi ani, cu Viitorul. Eram în play-out și am luptat la retrogradare, este mai greu, dar trebuie să avem încredere. Știu că situația în care suntem noi acum ca și club nu e una bună, suntem pe loc direct retrogradabil, dar trebuie să muncim cum am muncit în ultimul timp la antrenament și sper să vină prima victorie, ca să ne descătușăm. Încercăm în antrenamente să ne pregătim mult mai bine, să nu mai facem greșeli în timpul jocului, pentru că au fost multe greșeli care ne-au costat. Trebuie să ieșim din situația asta, să câștigăm un meci, cred că, dacă vom câștiga un meci, după o să avem altă încredere și cred că lucrurile vor veni de la sine”, a adăugat experimentatul fundaș originar din Timișoara.

După o perioadă în care a fost titular la echipe care se luptau pentru titlu în Liga 1, dar și un fotbalist important la naționala României, Benzar a jucat foarte puțin în ultimul sezon și jumătate, iar decizia de a semna cu UTA a avut și o parte emoțională. „Am avut o perioadă grea la Farul, timp șase luni. Am fost accidentat, mi-am dorit schimbarea asta și pentru mine, ca să scap puțin de problemele pe care le-am avut acolo. Eu sper să am evoluții bune, să îmi ajut echipa și să ne salvăm de la retrogradare, pentru că acesta este obiectivul meu și al clubului. Pentru mine e o mândrie, sunt foarte bucuros că am venit la UTA, sper prin evoluția mea să contribui și să ne salvăm, pentru că nu vreau să retrogradez cu UTA în Liga a II-a”, mai afirmă ultimul penultimul transfer al arădenilor din această vară, înaintea juniorului Marrone.

Crescut de Srbijanka Giuchici, Banatul Timișoara și Academia Hagi, Benzar a jucat în România pentru Farul Constanța (fosta Viitorul) și FCSB, dar și în Italia, la Lecce și Perugia.



3 comentarii

  1. Vor veni de la sine dacă vă antrenati serios si luptati pentru puncte. Altfel nu vine nimic de la sine. Succes sâmbătă!

    0
    0
  2. Baftă Benzar! esti simpatic, si faptul ca ai spus ca ai tinut cu UTA din copilarie, chiar daca ai mintit, pe mine m-ai cucerit!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button