UTA Arad

Stefan Milosevic, „dublă” decisivă în duelul cu Botoșaniul: „Am avut spirit de învingători, poate fi un nou început”





După multe căutări și experimente mai puțin reușite cu Dangubic, Laukzemis sau Ongaro, UTA pare să-și fi găsit atacantul străin care face – într-adevăr – diferența. Muntenegreanul Stefan Milosevic (26 de ani) a spart gheața în Superligă în eșecul (1-2), cu CS Mioveni, dar o putea face și mai repede, dacă bara și apoi Duarte nu s-ar fi opus golului în disputa de la Craiova, cu FC U 1948. Apoi, la Ploiești, cu Chindia, Milosevic a marcat din nou, dar arbitrul Mladinovici i-a anulat reușita pentru un fault în atac al lui Erico ce – practic – nu a existat.

În victoria cu 3-1 cu FC Botoșani, prima a arădenilor după 14 meciuri de „secetă”, noul „nouar” al „Bătrânei Doamne” a reușit „dubla” și asta după doar 11 minute de joc. Mai întâi a înscris din penalty și apoi din pasa lui Pop, printre picioarele lui Pap.  „Sunt foarte fericit pentru victorie, a fost așteptată de mult timp. Am sentimente plăcute când știu că am marcat și eu pentru această victorie, ce poate fi mai frumos? Suntem într-o situație dificilă, dar ziua de azi poate fi un nou început. Ne dă încredere această victorie deosebit de importantă și cred că vom fi mai buni de la meci la meci și ne vom atinge obiectivele. Sincer, a fost un meci foarte bun făcut de noi, am fost agresivi din primul minut, toți am dat 100%, am avut spirit de învingători. Când ai parte de toate aceste lucruri sigur că iese un meci bun. Mingea circulă bine și vin fazele și golurile. Personal mă simt bine și am încredere în echipă. Nu m-am gândit la partidele ce vor veni cu echipele din față, mai sunt multe în fața noastră și mă concentrez și eu și colegii doar pe meciul următor pe care vrem să-l câștigăm”, a spus Milosevic după cele două reușite în fața echipei lui Stoican.

Milosevic a fost în vederile UTA-ei încă din 2021, doar că atunci fotbalistul a fost vândut belgienii de la Beveren în Israel, la Kiryat Shmona, pentru 400 de mii de euro. Evident arădenii nu aveau acei bani, așa că muntenegreanul a putut fi adus doar în această iarnă, de la Podgorica, echipă din țara sa natală. „L-am găsit pe Milosevic de mai multă vreme, împreună cu conducerea clubului. A fost acea negociere de acum un an jumate, care, din păcate, nu a putut fi finalizată, pentru că Stefan era, în acel moment, într-o perioadă foarte bună a carierei lui, cu cifre excelente și era foarte curtat. Automat efortul financiar era mult prea mare pentru posibilitățile clubului UTA și cred că pentru multe din cluburile din România, cu două-trei excepții. Cred că majoritatea cluburilor din țară nu ar fi avut puterea financiară să îl semneze pe Milosevic în acel moment. Chiar dacă el nu a trecut printr-o perioadă foarte bună în toamnă, știam că-și va arăta calitățile și chiar am vorbit asta cu agentul său sârb. Sunt convins că o să ne ajute foarte mult în tot ceea ce ne propunem în acest sezon”, a spus Laszlo Balint despre cel mai bun marcator al său în 2023.

În săptămâna ce se încheie, Stefan Milosevic a avut plăcerea revederii cu Roger Junio. Cei doi au fost colegi la Riga, în Letonia, unde au jucat împreună de 8 ori în prima parte a sezonului 2020-2021. Apoi, brazilianul a venit la UTA, iar acum își dorește să joace din nou la Arad, dacă-și va rezolva situația juridică cu CFR Cluj.

3 comentarii

  1. Recunosc ca mi-am manifestat rezerve fata de prestatiile anterioare ale lui Stefan. Ieri insa m-a contrazis nu numai prin cele 2 goluri (ok, unul din penalty) dar am vazut alergare, disponibilitate la efort si, poate surprinzator, a stat pana la final pe teren. Deci, potential exista, poate isi intra incet-incet „in mana”

    0
    0
  2. De când a ajuns a marcat în fiecare partidă dar altele nu sa contabilizat păcat. Ori cum ar fi Bravo lui și echipe.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button