Pariuri sportive, gaming și casino

Cele mai prețioase momente din istoria fotbalului românesc







Co-gazdă a Campionatului European de Fotbal 2023, România are un îndelungat și bogat istoric al fotbalului. Deși nu are cea mai strălucită echipă la nivel mondial, există câteva momente care s-au consacrat în istorie, aducându-i României recunoștință și renume în întreaga lume. Descoperă 5 astfel de momente prețioase din istoria fotbalului românesc.


Faptul că România nu are cea mai cunoscută echipă de fotbal din întreaga lume nu anulează reușitele cu care a intrat în istorie. La fel cum întregi națiuni asociază numele lui Hagi cu gloria fotbalului românesc, o mulțime de alte victorii și goluri de excepție au făcut cinste echipei României. Împreună cu talentul jucătorilor, aceste momente au construit renumele fotbalului românesc. Iată 5 dintre cele mai importante momente ale istoriei fotbalului din România.


1. Primul gol din întreaga istorie a echipei de fotbal a României

Primul gol din întreaga istorie a fotbalului românesc a fost înscris de către Francisc Ronay, în anul 1922, după cum poți afla și aici. Partida a avut loc între România și Iugoslavia, meciul fiind câștigat de către România cu scorul de 2 la 1.

2. Calificarea la Cupa Mondială în 1994



În anul 1994, echipa de fotbal a României a înregistrat cea mai înaltă performanță din istoria sa de până atunci. Pentru a doua oară consecutiv calificată la un Campionat Mondial, echipa României a ajuns atunci până la sferturile de finală.

Mare parte a acestei realizări s-a datorat prestațiilor deosebite ale jucătorului Gică Hagi, care a fost numit cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial din 1994 și ale cărui goluri răsunătoare au intrat în istorie, fiind amintite până astăzi.

3. Câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986

Este singura Cupă a Campionilor câștigată de către o echipă românească de fotbal până acum. Desfășurată la Sevilia în anul 1986, finala Cupei Campionilor Europeni a fost câștigată de către Steaua București.

pastedGraphic.png

4. A avut cel mai pariat meci de la Campionatul European 2016

Treizeci de ani mai târziu după spectaculosul trofeu, echipa României a făcut parte din grupa F a preliminariilor în cadrul Campionatului European de Fotbal 2016 desfășurat în Franța. Meciul România – Albania a fost, atunci, cel mai pariat meci de la EURO 2016, mulți jucători plasând primul pariu din viața lor pentru a susține echipa României.

Din păcate, meciul s-a terminat dezamăgitor pentru echipa română, care nu s-a calificat mai departe. De atunci, operatorii au continuat să evolueze, astfel încât astăzi poți paria pe echipa preferată atât la case de pariuri fizice, cât și online. Mai mult, poți face alegeri foarte bine informate, consultând recenzii ca www.cazinopenet.ro/recenzii/maxbet pentru sfaturi specializate și informații actualizate despre casele de pariuri.

5. Apărarea tuturor celor 4 lovituri de la 11m din 1986

Revenind la Cupa Campionilor Europeni din 1986, nu doar victoria României a intrat atunci în istoria fotbalului, ci maniera în care românii au câștigat finala. În spatele reușitei remarcabile s-a aflat Helmut Duckadam. Jucătorul a apărat spectaculos toate cele 4 lovituri de la 11m, obținând trofeul pentru echipa României și fiind numit “Eroul de la Sevilla”.

România va fi gazdă a Campionatului European UEFA U21 în 2023

Cu o prezență constantă de-a lungul ultimilor ani la turneele din finala U21, România înregistrează o nouă premieră istorică în fotbalul românesc. Va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final în EURO 2023, de data aceasta în calitate de co-gazdă. Pentru că, alături de Georgia, România a obținut găzduirea EURO U21 din 2023.

Cu EURO 2023 urmând să fie găzduit în vară și o campanie care așteaptă să înceapă în septembrie 2023 pentru calificarea la EURO 2025, echipa României va avea în continuare o mulțime de ocazii să ducă mai departe renumele fotbalului românesc. Istoricul impresionant de triumfuri răsunătoare, goluri victorioase și momente prestigioase este dovada sigură a priceperii fotbaliștilor români și a potențialului ridicat al echipei să ducă fotbalul românesc pe noi culmi, continuând să scrie istorie.

Un comentariu

  1. Gejeraía de Aur e echipa STEAUA 1986 cu legendarul DUCKADAM.
    Naíonala cu HAGI(regele) nu a castigat nimic ;i nu poate fi numit[ de Aur.
    LUPU avea dreptate cand a declarat ca Dobrin si Balaci, eu il adaug si pe PETCHOVSCHI!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button