Liga a 2-a

Ce se întâmplă cu ex. utistul Marius Tomozei la Dinamo? Hulubei: „A făcut o greșeală”





Marius Tomozei s-a despărțit de UTA în iarna anului trecut, după ce Laszlo Balint nu a mai contat deloc pe el după eșecul rușinos din 16-imile Cupei României, de la Filiași, din septembrie 2021. Fundașului dreapta i s-au imputat probleme de atitudine și fotbalistul a plecat la „pachet” cu alți doi fotbaliști care au pus umărul la promovarea echipei arădene în Superligă, Florin Ilie și Sorin Cristian Bustea.

„Tomy” a semnat apoi cu Dinamo, unde și-a dorit să pună umărul la salvarea echipei de la retrogradare. Nu a reușit pentru că și-a rupt ligamentele după doar trei meciuri disputate, iar „câinii roșii” aveau să se ducă la „matineu” după barajul cu U. Cluj. În eșalonul secund, fostul utist nu a jucat pentru Dinamo, deși și-a revenit din accidentare la finalul lui 2022.

La începutul acestui an, presa centrală a scris că Tomozei s-a aflat printre „puciștii” de la Dinamo, care și-au cerut restanțele financiare și au intrat în conflict cu antrenorul Ovidiu Burcă. Fotbalistul și clubul din Ștefan cel Mare nu au ajuns la un consens în ceea ce privește rezilierea contractului. În schimb, fundașul lateral a acceptat diminuarea salariului, însă tot nu a fost reprimit de antrenorul bucureștenilor la prima echipă, ci se pregătește cu juniorii formației din „Ștefan cel Mare”.

În acest context, Emilian Hulubei a explicat ce poate face, din punct de vedere legal, jucătorul, dar și ce consecințe riscă Dinamo. „El a fost de acord să-și diminueze contractul. Ok, totuși, a făcut o greșeală. Nu a făcut o înțelegere, la momentul respectiv, pentru a fi reprimit la antrenamentele echipei de seniori. Nu s-a asigurat de acest lucru. Acum se antrenează cu juniorii. Este, clar, peste vârsta echipei de tineret. Vădit, din partea clubului, este rea-voință. Poate merge la CNCD, unde are posibilitatea de a înregistra o acțiune prin care să se constate că este discriminat. Acest lucru ar însemna o amendă către club. Bine, suma nu este mare, dar, pentru recidiviști, pot fi primite amenzi în continuare, și, sigur, alte sancțiuni”, a spus președintele AFAN pentru ProSport, care mai susține că fotbalistul are restanțe salariale de aproximativ patru luni de la Dinamo. Acestora li se adaugă costurile pentru recuperare, circa 4000 de euro.

Un comentariu

  1. Cica Balint nu a mai contat pe el…2 meciuri, atat nu a jucat. Dar cum a ajuns la prima liga deja e vedeta.. nah asa sa pateasca toti mercenarii astia… Si roger si-a luat teapa si acum a venit inapoi cu coada intre picioare..la fel sa pateasca si otele…mai bine avem o echipa in liga 2 cu fotbalisti care joaca cu sufletul pt UTA, decat cu mercenari in prima liga

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button