UTA Arad

Balint – discurs manifest împotriva arbitrilor, dar își taxează și jucătorii: „Sunt rezultate viciate! Și noi suntem proștii proștilor!”





UTA a ieșit cum se putea mai rău din deplasarea de la Cluj, cu CFR. Arădenii au cedat cu 2-1 în cadrul etapei a 28-a a Superligii, a pierdut cel puțin trei fotbaliști pentru confruntarea cu FCSB pentru cumul de cartonașe galbene (Hoxhallari, Chindriș și Vukcevic), dar au și nervii întinși la maximum după un arbitraj execrabil al brigăzii conduse de Lucian Rusandu, dar și a interpretărilor celor din Camera VAR.


Pentru prima oară de la revenirea la Arad, Laszlo Balint a avut un discurs manifest, de genul celuia de după confruntarea de pe Arena Națională, din toamna anului 2021, când UTA pierdea tot cu 2-1 în fața lui FCSB. Antrenorul arădean consideră că echipa sa a fost privată de un penalty, pe final, când Milosevic a fost agățat cu piciorul de Sava după ce portarul gazdelor respinsese inițial, dar și că lovitura de pedeapsă CFR-ului (ratată de Deac) a fost dată gratuit sau că Deac nu a fost și eliminat după intrarea cu talpa pe genunchiul lui Roger Junio. La rândul său, tehnicianul a remarcat că Szabolcs Kovasc e delegat în continuu la meciurile echipei sale și de fiecare dată a avut greșeli.

Măcar să ni se spună:„Bă, băieți, stați cuminți”

Cert este că Balint a fost negru la flash-interviuri, vorbind și despre el și jucătorii. „Am jucat șase etape în 2023, iar la cinci dintre ele domnul Szabolcs Kovacs a fost în brigadă. De două ori ne-a arbitrat, de două ori a fost rezervă și o dată la VAR. Dacă este întâmplător sau normal, o să ridic eu mâna și o să spun <<Da, eu greșesc>>. Astăzi au fost o grămadă de probleme de arbitraj. Ne-a bătut CFR-ul, acceptăm înfrângerea, pentru că am primit niște goluri pe greșelile noastre. Suntem proștii proștilor din acest punct de vedere. Dar vreau, atâta vreme cât există arbitraj video, să fie o notă de echidistanță. Pentru că atâta vreme cât se verifică la VAR-ul, nimeni nu ne întreabă dacă nouă ne crapă ceva în cap. Se verifică la VAR dacă a fost penalty, am înțeles că nu a fost (n.a. la penalty-ul CFR-ului ratat de Deac). La Roger am înțeles că trebuia să i se dea roșu lui Deac. În plus, l-am pierdut pe Vukcevic probabil cel puțin 3-4 săptămâni după un fault criminal. Plus fault la Milosevic. Milosevic este lovit de sus până jos, cu talpa. Ce să facem? Măcar să ni se spună „bă, băieți, stați cuminți” și ok, nu e nici un fel de problemă. Noi ne chinuim, facem cum trebuie, suntem pe penultimul loc, ne acceptăm soarta, încercăm să facem tot, dar măcar vrem să fim tratați la fel cum sunt tratate toate echipele”,și-a început discursul antrenorul „Bătrânei Doamne” în fața camerelor TV.

„Am încercat tot ce se putea încerca, dar când ai penalty la 2-1…”

Acesta a încercat să vorbească și despre aspectele de ordin tehnic și tactic și cum a forțat revenirea echipei sale pe tabelă, dar tot la arbitraj a ajuns în cele din urmă. „Respectăm CFR-ul, este o echipă fantastică, campioana ultimelor cinci ediții, cu un antrenor fantastic, dar, din punctul meu de vedere, astăzi arbitrajul a fost sub orice critică. Am avut penalty clar în superioritate numerică. Am încercat, l-am băgat pe Roger fundaș stânga, trebuia roșu la Deac, l-am băgat pe Postolachi, l-am băgat pe Pașcalău, am jucat cu trei atacanți, la un moment dat ei erau cu șapte fundași. Am încercat tot ce se putea încerca. Dar, în momentul în care ai penalty la 2-1… Clar, este frustrant și foarte supărător pentru mine că luăm acel gol, cel de 2-1, în momentul în care începem foarte bine repriza. Și luăm gol dintr-o fază fixă pe care am lucrat-o și am spus tot timpul că trebuie să avem control, să fim responsabili. Suntem proștii proștilor, luăm niște goluri incredibile pentru acest nivel. Dar, le acceptăm, încercăm să le remediem, dar vrem totuși și partea asta de echidistanță. Astăzi am crezut că îmi crapă capul, pentru că nu se poate. Chiar la fiecare fază, chiar așa, la fiecare fază să așteptăm VAR-ul? Chiar așa nu mai suntem în stare să arbitrăm un meci și să vedem niște lucruri evidente? Două cornere pe care le-am văzut eu de pe bancă, nu au fost. Faultul de la golul lor din finalul reprizei, la fel, evident, l-am văzut eu de pe bancă. De ce trebuie să stăm câte două-trei-cinci minute să ne crape venele, să așteptăm VAR-ul? Întreb și eu, poate că sunt deplasat, dar sunt sub influența unui meci pe care nu cred că meritam să-l pierdem la cum s-au desfășurat ostilitățile”, a adăugat Laszlo Balint.

„Dacă meciul de azi ar fi fost decisiv pentru UTA? Noi mergem la balamuc”

Iar discursul „principalului” utist vine și ca un semnal de alarmă pentru ceea ce ar putea urma în play-out, acolo unde formația arădeană își joacă întreg, ducând o luptă pe muchie de cuțit pentry salvarea de la retrogradare. „Să spunem că ar fi fost un meci decisiv pentru clubul UTA, pentru antrenorul Balint, pentru acești jucători și se întâmplau greșeli care să influențeze rezultatul și UTA să retrogradeze. Arbitrii știți ce fac? Stau trei-patru etape și apoi își reiau activitatea. Noi mergem la balamuc. De ce mai facem arbitraje video, de ce mai facem cursuri, de ce mai facem? Sunt prietenii mei, am o relație fantastică cu toți, îi respect, le respect meseria, dar să ne respecte și ei pe noi. Pentru că nouă ne crapă venele în cap”, a mai punctat Balint.

„Vrem să avem parte de ceea ce merităm, în schimb ne crapă capul”

În fine, acesta a făcut o recapitulare a episoadelor de arbitraj ce au dezavantajat UTA în acest an. „La Chindia am avut gol perfect valabil la 1-1, penalty neacordat, super evident, tot la 1-1. Și nu o spun eu. Am fost foarte calm și elegant după meci și mi-am asumat greșelile pentru care am primit două goluri și am pierdut 2-1. Dar știți ce se întâmplă? Arbitrii sunt foarte ok, noi pierdem, sunt rezultate viciate. La noi au fost probleme. La FCU Craiova primim un gol care, cel puțin, este suspect de offside, n-a funcționat VAR-ul, ce confortabil! OK, după aceea Mioveni, ne-am asumat, am fost la fel, a fost un accident din punctul meu de vedere. Apoi mergem la Chindia, un meci pe care trebuia, categoric, să îl câștigăm. Etapa trecută din nou probleme, acum iar probleme. Despre ce vorbim? Noi vrem să ne facem meseria, vrem să avem parte de ceea ce merităm, dar atunci când merităm ceva, să fie lucrurile OK, să le și primim. Un coleg de breaslă a spus „Bă, dacă e aut-ul meu, dă-mi-l!” La fel și acum, dacă este penalty evident, de ce să nu îl dai?”, a mai declarat Laszlo Balint la flash-interviuri.

 

10 comentarii

  1. Mister, nu-i stres, nu matale ne-ai spus că lupta se da in play-out? Plus că șeful matale ne-a dat asigurări că UTA nu retrogradează.
    Până atunci mai stați cu capul în pământ, mintindu-va că ați fi meritat mai mult. Cu un singur șut pe spațiul porții in 110 minute! Poți să joci nu cu 3, ci cu 7 atacanți că tot degeaba!

    0
    0
      1. Dai de înțeles că echipa nu a avut susținerea suporterilor și nu e ok. Eu, matale și mulți alții am fost alaturi de echipa. Sper că nu dai vina pe suporteri. Jocul execrabil al echipei nu-l vedeți? Cu un șut pe poartă în 110 minute cum vrei să câștigi?

        0
        0
  2. În afara meciului de acasă cu Botoșani, acolo unde cu VAR am primit meritat penalty și s-a anulat gol pt offside moldovenilor, UTA, nu ca a fost arbitrată normal/corect, dar a fost „măcelarită” cu tot cu VAR. Azi, nu are rost, la Chindia nu mai vorbim, la FCSB în tur, min 2, fault de roșu la Vuckevic, la Mioveni rosu neacordat pt picior în figura la Steau, plus penalty nedat înaintea penalty-ului dat Mioveniului. La Ploiești la golul 2 fault la Dobrescu, nu se intervine, la Craiova posibil offside, acasă cu Mioveni penalty ușor dat lor, poate chiar în afara careului, plus la golul 1 fault la Iacob… plus multe altele. Am fost taxați la greu anul ăsta! Nu ne vrea nimeni…

    0
    0
  3. Probabil că sunt deplasari lungi la Arad și se vrea o liga doar pe lângă București. Și atunci se lucrează la asta ca UTA sa retrogradeze.

    0
    0
  4. Clar ca s-a gresit la Milosevic + cartonas portocaliu la Deac, dar echipa de start, cu sistemul schimbat, tu ai ales-o, intr-un moment total neindicat…

    0
    0
  5. Din 10 cornere o singură dată am reluat spre poartă prin Postolachi.
    Jucătorii învață că trebuie să atace mingea să ia fața adversarului?
    Au fost niște șuturi din afara careului vecine cu penibilul.
    Avioane ale lui Ubbink Anton etc.
    Mai bine băgăm Academia și retrogradam Demn ca Mediaș.

    0
    0
  6. In loc sa-i surprindem de exemplu cu mai multi oameni in atac, tu ai ales sa bagi un autobuz second recent cumparat, care dupa prima repriza, a cazut la RAR, cu probleme mari la directie.
    La un control mai amanuntit, gasim injectorul Anton infundat, turbina Postolachi rupta (cu parere de rau, dar Keseru ar fi mai bun pt ultimele 20-25 de min), iar lista de defectiuni pare a continua la nesfarsit…
    Intr-un cuvant,teapa, slabe sanse si pentru cel mai priceput mecanic sa-l mai puna pe roti si sa circulam cu ea pe autostrada…
    In cel mai bun caz o cursa speciala de tur-retur la baraj…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button