Baschet

Marcel Urban nu face drame după eșecul dur din finala Cupei, cu Sepsi: „Diferența este foarte mare, dar n-o să-mi împușc soldații!”





FCC UAV Arad a ratat primul obiectiv stagional și a făcut-o într-o manieră ce nu lasă loc de comentarii. În finala Cupei României, vicecampioanele en-titre au cedat cu 109-63 în fața rivalei Sepsi Sfântu Gheorghe, formație ce domină parcă și mai clar de la an la an baschetul feminin din România.

Dacă scoatem din ecuație diferența foarte mare de scor și faptul că a fost prima finală din istorie în care o echipă a depășit „suta”, până la urmă formația din Secuime nu a făcut decât să respecte calculele hârtiei, cu atât mai mult cu cât juca în fața propriilor fani. Bugetul lui Sepsi SIC e de două-trei ori mai mare decât cel al Aradului și, evident, calitatea jucătoarelor este superioară. Ceea ce se explică mai puțin este maniera resemnată în care au abordat „galben-albastrele” disputa, dar și numeroasele greșeli tactice de curtea școlii, ce le-au permis baschetbalistelor campioanei să arunce din orice poziție, iar așa se explică și cele 11 aruncări de trei de puncte, 6 reușite numai de daneza Jespersen.

În fine, Marcel Urban a încercat să ofere o explicație pentru „dușul” cu gheață făcut luni seara, cu mențiunea că cel puțin la ora asta tonul optimist nu se justifică și nici adjective precum „minunat” pentru un loc 2 ce era al FCC UAV-ului încă de la plecarea spre Final 8-ul de la Cupa României, la ce adversare au avut arădencele până la în finală (KSE Hoya Târgu Secuiesc și Agronomia). Lupta continuă în Liga Națională, ca și în sezonul trecut. Eu țin să-mi felicit echipa pentru parcursul până în această finală, cu o singură rezervă, nu și pentru jocul din finală. Să obții locul 2 la Cupa României, în condițiile în care au participat 12 echipe, este minunat. Ne dorim să se întâmple acest lucru și în Liga Națională, să ajungem în finală. De-a lungul timpului și istoriei noastre nu prea am avut sorți de izbândă în Cupa României. Absolut normal, îmi doream, eram extraordinar de încrezător înaintea finalei că putem da lovitura. Dar în condițiile în care am jucat și pe terenul lor, cu presiunea publicului, cu toți factorii din jurul acestui turneu final, toate șicanele la care am fost supuși, pe care nu o să le menționez, din partea organizatorilor, consider că am ieșit cu fruntea sus. Diferența este foarte mare, dar n-o să-mi împușc soldații, cum se spune. O să-i protejez și o să investesc în continuare încredere în aceste fete care, împreună cu antrenorul, sunt convins că și-au dat seama de jocul modest pe care l-au făcut. Dar credeți-mă că și-au dorit foarte mult să se întâmple opusul, adică sa facă un meci mare. Fac un apel către toți cei care iubesc această echipă să continue să le încurajeze, cum au și făcut-o. Și le mulțumesc pentru că am primit, ca și oficial al clubului, felicitări pentru locul 2 și din partea sponsorilor, autorităților locale și a majorității suporterilor, care, într-adevăr, cu inima deschisă, își dau seama de diferența bugetelor, condițiilor, cât și a altor factori care sunt între cluburile noastre în momentul de față, a declarat președintelegrupării „galben-albastre” pe site-ul oficial al clubului.

Laura Vaida s-a operat la genunchi și și-a încheiat sezonul

Laura Vaida nu a apărut nicio secundă pe parchet în finala cu Sepsi și semifinala cu Agronomia și a evoluat prea puțin în „sfertul” cu Hoya. Tânărul pivot avea niște chisturi în zona genunchiului și s-a operta ieri, chiar de ziua sa, la clinică din Târgu Mureș, de către doctorul Melinte. Revenirea pe teren e prevăzută peste trei luni de zile, așa că – probabil – vorbim de sezon încheiat pentru Vaida, jucătoare care a luat „argintul” în vară cu FCC UAV-ul, dar care în toamnă a fost plecată la Rapid. Încă nu se știe care e situația Aleksandrei Racic, extrema din Serbia pusă în afara proiectului după venirea conaționalei sale, Nina Bogicevic, dar și a polonezei Martina Pyka. 

În Liga Naționlă de Baschet Feminin, fetelor de pe Mureș nu le mai rămâne decât să spere că Rapidul va încurca Constanța, pentru a nu termina sezonul regular pe poziția a treia și a disputa mai multe meciuri din semifinală pe teren străin. Până una alta, arădencele se vor întoarce sâmbătă (de la ora 18) în Secuime, pentru duelul cu KSE Hoya Târgu Secuiesc, iar pe 11 și 18 martie, joacă tot afară, la Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe.

FOTO: baschetarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button