Fotbal judeteanȘoimii Lipova

Diferența de eșalon încă se simte: Șoimii Lipova – Unirea Sântana 3-1







Cele mai bine clasate formații arădene în ligile trei și patru au repetat împreună înainte cu o săptămână de reluarea meciurilor pe puncte. Oricât și-ar fi dorit Unirea Sântana să o încurce pe Șoimii Lipova, nu s-a întâmplat asta, cu toate că a avut avantaj pe tabelă și apoi gol anulat pentru un offside discutabil.


Pe terenul „Motorul”, tabela a rămas albă doar un sfert de oră. Atunci, Brad, unul dintre jucătorii veniți chiar de la Lipova alături de Stoin, Bercu, Simion, Filimon, Codoban și Trabalka, a avut o acțiune în viteză în dreapta, a trimis în fața porții, de unde Claudiu Codoban a îndeplinit formalitatea. Lipova a egalat chiar înainte de pauză, mai precis în minutul 44, când D. Rusu l-a găsit în careu pe Gavrilă, care l-a bătut pe Mitrea cu un șut la colțul scurt.


Remiza a rezistat până în minutul 61, când Giosu a reluat în plasă, din 5 metri, cornerul bătut de Bulza. 3-1 s-a făcut 14 minute mai târziu, când Modan a pivotat la 18 metri și a șutat sec sub transversală. Între timp Sântana, ratase două ocazii imense, prin Codoban și Stanciu, iar Filimon a nimerit și transversala. Însă și „șoimii” au avut ocaziile lor importante, pe tot parcursul partidei, prin Modan, Pamfile sau Popovici.

Lipova începe pe teren propriu partea a doua a sezonului în Liga a 3-a cu un meci în fața conjudețenei din Ineu. „Am susținut ultimul joc de verificare pe care l-am controlat în cea mai mare parte, ținând adversarul departe de poarta noastră, creându-ne destul de multe situații de a marca, dar încă nu suntem destul de eficienți în concretizarea acestor acțiuni. Și astăzi am avut câteva ocazii rarisime, dar luciditatea, concentrarea sau execuția nu au fost dintre cele mai bune, cu toate că sunt convins că băieții și-au dorit să marcheze. În altă ordine de idei, am avut unele fisuri în câteva momente pe faza de apărare, chiar și la golul primit repede, în debutul partidei, având superioritate numerică în careu. Nu am reușit să rezolvăm o fază destul de simplă, iar la acest capitol mi-aș dori o mult mai mare responsabilitate. Știm ce mai trebuie corectat și ce mai trebuie accentuat în procesul de pregătire pentru a arăta și mai bine în prima etapă și la următoarele meciuri oficiale. Mă bucur că toți jucătorii au încheiat această perioadă sănătoși, doar Pamfile a acuzat, sper, o ușoară accidentare la nivelul gleznei, pentru că am avut o perioadă cu volum mare de antrenamente și nu a fost ușor. Intrăm în ciclu săptămânal normal și pregătim cu cea mai mare seriozitate primul joc, de acasă cu ACB Ineu”, a menționat Adrian Abrudean, antrenorul „șoimilor”.

Sântana reia campionatul Ligii a IV-a de la +3 în fața celor de la Socodor și joacă tot contra Ineului, dar – evident – echipa a doua a ACB-ului ce joacă la Bocsig. „Am întânit o echipă cu pretenții la Liga a 2-a, bine așezată în teren, cu jucători de valoare care au jucat în primele ligi. Sunt profesioniști, fac doar fotbal, dar în prima repriză am absorbit destul de bine presiunea lor, nu și-au creat mari ocazii. Am dat gol, am dat și golul de 2-0, dar s-a apreciat un offside discutabil. Am mai avut situații de a marca, dar am fost egalați înainte pauză. Iar în repriza a doua, după 10 minute ezitante, am echilibrat jocul și ne-am creat două ocazii imense de gol. După ce am introdus toți copii din lot am mai luat două goluri. Sunt mulțumit de lot, de condițiile pe care le-am avut în perioada de pregătire, sper să începem cu dreptul în deplasarea de la Bocsig”, a spus Marius Ciubăncan, antrenorul „roș-negrilor”.



Formații: 

Lipova: Buta – Cristiu, Petruț, Sabău, Abel Popa, Pamfile – Gavrilă, Susan, D. Pop, D. Rusu – Popovici. Au mai intrat: Poiană – Giosu, Angheli, Bulza, Modan, Jichici, Clej, Nagy, An. Rus.

Sântana: Mitrea – Dochița, Bercu, Nistor, Stoin – Brad, Simion, Olteanu, Filimon – Codoban – Trabalka. Au mai intrat: Alin Neag – Covaci, Paven, Savin, D. Marc, Stanciu, Martin, Ursoi, Kozma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button