Baschet

Succes de serviciu conturat în ultimul sfert: Hoya KSE Târgu Secuiesc – FCC UAV Arad 72-82





Dacă în sfertul de finală nu a fost meci între Hoya KSE Târgu Secuiesc și FCC UAV Arad, vicecampioana impunându-se cu 83-52 la Sfântu Gheorghe, astăzi, formația din Secuime le-a chinuit destul de mult pe „galben-albastre”. Formația lui Bogdan Bulj a decis duelul din etapa a 19-a a LNBF de abia în ultimul sfert, căci până acolo gazdele au ținut aproape și chiar au avut avantaj pe tabelă uneori. S-a terminat 82-72 (20-18, 22-24, 23-19, 17-11) pentru echipa de Mureș, care rămâne în cărți pentru locul 2 la finalul sezonului regular.

Oboseala și-a spus cuvântul cazul arădencelor, care marți s-au întors acasă de la Sfântu Gheorghe și ieri s-au întors în Secuime, așa că startul partidei nu a fost foarte reușit. Cu Biszak în zi mare, KSE a prins curaj minut după minut și, chiar dacă FCC UAV Arad au fost mai mereu în avantaj, echipa gazdă a fost mereu în joc. Iar dacă ar fi absentat căpitanul Aradului, Branki Hadzovic, revenită doar cu ocazia Final 8-ului Cupei pe parchet, erau șanse mari să se piardă acest meci.

Au fost multe momente ale jocului când căpitanul vicecampioanelor a luat acțiuni pe cont propriu și le-a încheiat cu coșuri prețioase, chiar spectaculoase unele. Sârboiaca de 41 de ani a fost coșgetera partidei cu 27 de puncte, dintre care doar trei izbutite de la distanță, dar a mai oferit și 6 pase decisive. În schimb, conaționala sa, Nina Bogigevic, a avut o zi foarte slabă, terminând cu doar puncte marcate în cele 23 de minute petrecute pe parchet. Noroc că Baptiste și-a făcut și ea treaba sub panou, iar poloneza Pyka se dovedește și ea un transfer reușit.

Avântul elevelor lui  Ljubomir Kolarevic a fost tăiat doar în ultimul sfert, de fapt undeva după minutul 25, când FCC UAV Arad a avut un avantaj constant pe tabelă de 7-8 puncte. Diferența finală a fost de 10 puncte (82-72) pentru un succes până la urmă scontat pentru „galben-albastre”.

La mijlocul săptămânii este programată etapa 20 din LNBF, una intermediară, în care arădencele stau. Apoi, la finalul săptămânii viitoare, FCC-ul se deplasează în Transilvania, la Târgu Mureș, pentru duelul cu Sirius, iar cortina coboară în sezonul regular cu derby-ul de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi SIC.

Formații și marcatoare:

Hoya KSE Târgu Secuiesc: Biszak 22 (1×3), Mitrovic 13 (3×3), Wilson 10 puncte, Hawks 10, Corda 7 (1×3), Nemeth 6, Domokos 4.

FCC UAV Arad: Hadzovic 27 (1×3), Baptiste 17, Pyka 14 (2×3), Greene 6, Georgieva 6 puncte, Ciotir 5, Fleșer 3 (1×3), Akathiotou 2, Bogicevic 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button