Gloria LT Cermei

Cermeiul începe cu colega de suferință din Periam complicatul sezon de primăvară! Bulza: „Vrem să terminăm în prima parte a play-outului”





Gloria Lunca Teuz Cermei reia campionatul Ligii a 3-a din postura „lanternei roșii” în seria a 8-a, cu doar 10 puncte strânse în cele 15 runde scurse. „Sămădăii” sunt serios amenințați cu retrogradarea, cu toate că mai au în față 13 partide, ultimel trei din sezonul regular și restul din play-out, acolo unde, practic, se va decide totul. 

Au plecat patru jucători, au venit 6, dar și Iuga și-a încheiat sezonul

Antrenorul Cristian Todea a cerut întăriri încă de la finalul anului trecut și însuși președintele Petre Bulza recunoaște că și-ar fi dorit mai mult de la campania de achiziții. „Nu ne-a ieșit chiar așa bine cum am fi vrut, au fost jucători ofertați care ne-au refuzat, au avut pe masă contracte mult mai mari decât posibilitățile noastre. Am reușit, totuși, să acoperim mai bine posturile. Numeric, lotul este îmbunătățit, copiii care au pornit cu noi în anii trecuți sau în vară au mai crescut fotbalistic și ne putem baza mai mult pe ei”, afirmă șeful „sămădăilor”, care i-a luat pe Andrieș și Puta de la Pecica (via UTA), Malița (Crișul, via UTA), Hațegan (Lipova), Hrudei (Buziaș) și Stamorean, un fundaș central de 15 ani crescut de Aletico. La capitolul despărțiri îi regăsim pe Zamfir (Pecica), E. Pașcu (liga a patra Timiș), dar și M. Salka și Calotă, reveniți la UTA U17. Totodată, Rafael Iuga s-a operat la genunchi și va reveni pe gazon din sezonul următor.

Bulza: „Situația din clasament este mincinoasă față de potențialul pe care îl avem”

De această dată, Cermeiul nu a mai efectuat obișnuitul cantonament de la Moneasa, dar Cristian Todea s-a descurcat bine și pe plan local și echipa arătat destul de bine în meciurile de verificare. „Nu poți face un cantonament reușit fără terenuri accesibile, așa că am optat pentru o pregătire pe plan local, cu multe jocuri și antrenamente, ne-am pregătit pe sintetic la stadionul Motorul și am jucat meciuri atât pe sintetic cât și pe iarbă. Din punctul nostru de vedere, implicarea băieților a fost bună, dar trebuie să vedem exprimarea în teren la meciurile oficiale, pe puncte. Vom juca tot timpul la victorie, indiferent de adversar. Avem trei partide din sezonul regulat în care ne dorim să luăm maximum de puncte, după care în play-out sperăm să nu avem accidentări, să avem evoluții bune. Vizăm o clasare în prima parte a clasamentului din play-out, situația de acum din clasament este mincinoasă față de potențialul pe care îl avem”, a adăugat Bulza.

Tot ceea ce-mi doresc este să nu mai avem ghinioanele din toamnă

Cermeiul începe oficial anul cu un meci direct pentru salvarea de la retrogradare, pe teren propriu cu Avântul Periam. Timișenii pregătiți de Răzvan Leucă sunt exact deasupra „roș-albilor”, pe poziția a 9-a, cu două puncte în plus. „Cred că suntem pregătiți să dăm maxim din prima etapă, trebuie să ne învingem colega din subsolul clasamentului pentru moralul atât de necesar pentru meciurile care urmează. Este un meci important, dar nu decisiv, mai rămân 12 etape de jucat. Tot ceea ce-mi doresc este să nu mai avem ghinioanele din toamnă, când am pierdut puncte pe final de meci, din neatenții și greșeli nepermise la acest nivel. Băieții au altă abordare acum, așa îi simțim, păcat că lipsește Iuga, s-a operat la ligamentele încrucișate și ne va fi alături abia din vară. Avem un grup destul de bun, noii veniți sunt tineri cu  calitate, s-au integrat rapid. Lui Cristi Todea, care l-a avut mentor pe Feri Tisza și care este singurul lui fotbalist cu licență Pro, îi place să muncească alături de copii și știe să scoată maximum de la ei”, mai afirmă președintele Cermeiului, înainte de jocul de sâmbătă, de la ora 15.

Formații probabile:

Cermei: Bodea – Balazs, Lazăr, Clipotă, Deta – Gruiescu, D. Salka, Piț, Andrieș – Vlad, Șimăndan.

Periam: Rădulescu – Stemate, Bilia, Mureșan, Bot – Gaspar, Oancia, Mânecan, Viașu – Baranyi, Prața. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button