Șoimii Lipova

Lipova plănuiește participarea la barajul de promovare în Liga a 2-a, având atuul noului stadion! Pop: „În play-off ne așteaptă 9 finale!”





Pentru al patrulea sezon la rând, Șoimii Lipova se va bate pentru promovarea în Liga a 2-a. Cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, gruparea de pe malul Mureșului s-a calificat și matematic în play-offul seriei a 8-a, ocupă locul 2, la un punct în spatele Reșiței și cu două peste CS Ghiroda și Giarmata Vii, formația ce încheie podiumul. Primul pas va fi accederea la barajul de promovare, pentru o primă încrucișare cu una dintre fruntașele din seria cu numărul 7, o serie dominată de CSM Deva.

Cine a plecat, cine a venit? „I-am înțeles…”

Față de încercările precedente, lipovanii au și atuul noului stadion, unde beneficiază etapă de etapă de susținerea a 600-700 de spectatori. La nivel de lot, s-au petrecut și câteva mutări forțate, în sensul că Salhi sau Filimon încă intrau în planurile staffului tehnic, dar au decis să plece, unul în Liga a 2-a, la Dumbrăvița, celălalt, mai jos, la Sântana. Bădăuță, Românu, Mare, Jianu și Hațegan au plecat și ei, iar Leric și D. Pop II vor juca la echipa a doua. În locul lor au venit portarul Poiană (ex. Slobozia), fundașii Petruț (ex. FCSB) și Angheli (Pobeda), mijlocașii Jichici (Ghiroda) și Denis Rusu (Ungheni), dar și atacantul Popovici (Slatina). „Suntem mulțumiți de ce jucători am reușit să aducem, regretăm că au plecat unii, dar i-am înțeles. Mi-ar fi plăcut să mai avem un junior bun în lot pentru a fi o concurență și mai mare. Ne-am pregătit pe plan local, am avut tot ce ne-a trebuit la Arad, au fost condiții bune, iată că a venit și Corvinul Hunedoara în cantonament la Arad pentru terenurile mai bune. Am avut doar accidentări minore, de maximum una-două zile de repaus, toți sunt apți pentru prima etapă. În meciurile de pregătire, antrenorul Adrian Abrudean a dat minute tuturor, și pe final a gândit un prim 11, ținând cont și de lipsa lui Modan pentru cumul de cartonașe galbene la debutul oficial în 2023. Din ce i-am văzut pe băieți și am discutat cu banca tehnică, suntem undeva la 90% din potențial și vom atinge forma maximă undeva după primele trei etape, la început de play-off”, spune Radu Pop, președintele Lipovei.

Nu subestimează Ineul: „O echipă incomodă, ne-au provocat o sincopă în tur”

Sâmbătă, de la ora 15, pe arena lipovană vine conjudețeana ACB Ineu, care în tur a impus remiza (2-2) pe Crișul Alb. „Pentru această perioadă a anului gazonul se prezintă binișor, așteptăm publicul în număr cât mai mare ca să ne susțină la acest derby arădean. Ineul este o echipă incomodă, ne-au provocat o sincopă în tur, așa că nu suntem câștigători din start, va trebui să muncim pentru cele trei puncte. Lupta va fi  dificilă în play-off, calculele hârtiei încă arată o luptă strânsă pentru a patra poziție, între trei echipe, Crișul, Pobeda și Pecica, după care vin adevărate finale, nouă la număr, în care vedem exact ce valoare avem. Obiectivul pe care îl avem este clasarea pe una dintre primele două poziții ale clasamentului și apoi – probabil – ne vom gândi și la obiective mai mărețe”, mai susține Pop.

Contra celor de la Ineu, „șoimii” ar putea intra pe teren în formula: Buta – Petruț, Sabău, Abel Popa – Cristiu, Susan, D. Pop, Pamfile – Gavrilă, Popovici, D. Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button