Baschet

Au făcut legea după un start ratat: BC Sirius Târgu Mureș – FCC UAV Arad 52-78În această seară, la Târgu Mureș, FCC UAV Arad a bifat cea de-a cincea partidă oficială pe teren străin și urmează și cea de-a șasea, ultima a sezonului regular. După cele trei de la turneul final al Cupei României, de la Sfântu Gheorghe, unde s-au impus fără probleme gazdele de la Sepsi SIC, a urmat confruntările de la Târgu Secuiesc și Târgu Mureș, unde s-au obținut succese de serviciu. Cel de astăzi și mai clar decât cel de săptămâna trecută, deși startul a fost (și de această dată slab) ratat: 78-52 (11-15, 22-12, 22-7, 23-18). 

Cu Hadzovic, Akathiotou, Bogicevic, Ciotir și Greene pe parchet din primul minut, arădencele s-au trezit cu un 0-8 total neașteptat. Greene a punctat prima pentru FCC UAV și colegele sale și-au revenit și ele minut după minut. Totuși, la prima pauză pauză mică, Sirius avea încă +4 pe tabelă: 15-11.

Din sfertul doi, lucrurile au început să intre pe făgașul normal. Jocul elevelor lui Bogdan Bulj a început să funcționeze pe ambele faze, cu sârboicele Hadzovic și Bogicevic principalele marcatoare, iar cu Greene foarte importantă pe recuperări. Așa se face că la pauză, vizitatoarele aveau deja 33-27 pe tabelă.

Cu un „run” de 11 puncte în sfertul trei, vicecampioana și-a pus la adăpost punctele din cadrul etapei a 21-a a LNBF, iar Bulj le-a dat minute importante tuturor celor zece jucătoare de pe foia de joc. Mai mult, toate și-au și pus numele pe lista marcatorilor pentru un succes fără drept de apel: 78-52.

Gruparea de pe Mureș rămâne a doua, cu 35 de puncte, la unul în fața lui CSM CSU Constanța, înainte de ultima rundă. Dacă trupa de pe Litoral câștigă pe terenul Rapidului va termina, probabil, sezonul regular în fața Aradului, care are de doi bani speranțe „în fieful” campioanei Sepsi.

Formații și marcatoare:

BC Sirius Târgu Mureș: Cooper 18 (2×3), Solyom 12, Ignatchenko 6, Podunavac 5 (1×3), Lipovan 5, Feises 4 și Ciciovan 2

FC UAV Arad: Hadzovic 19 (1×3), Bogicevic 17 (3×3), Baptiste 11, Greene 8, Mîrne-Nagy 7, Georgieva 4, Fleșer 3 (1×3), Ciotir 3 (1×3), Pyka 3 (1×3), Akathiotou 3 (1×3).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Back to top button