Fotbal judetean

Și-au consolidat locul 8: Șoimii Șimand – Voința Macea 4-2





La egalitate de puncte înaintea primei runde a returului, Șoimii Șimand și Voința Macea au oferit un meci spectaculos, cu șase goluri, gazdele valorificând și pe tabelă superioritatea din joc. Golul rapid le-a ușurat misiunea băieților lui Ruska, însă diferența s-a făcut de abia în repriza secundă.

Nici bine nu a început partida și șimăndanii au trecut în avantaj la o fază la care oaspeții au cerut offside la Covaci, care a scăpat în stânga și i-a pus mingea pe tavă lui Sechel în doar 5 metri. Oaspeții au încercat și ei ceva, prin Trif sau Gheorghieș, dar au luat decizii greșite în poziții bune. Și mai periculoși au fost „șoimii”, însă golurile au fost amânate după pauză.

2-0 s-a făcut în minutul 53, când Roza (revenit pe gazon după accidentarea gravă la mână ce l-a ținut o jumătate de an pe tușă) a psat filtrant și Sechel a făcut „dubla” cu un șut la colțul lung. După alte trei minute, defensiva măcenilor a mai clacat o dată, la centrarea lui Lăsculescu ce l-a găsit pe Don în 12 metri și acesta avea să înscrie spectaculos la vinclu. Doar că Don nu a mai rămas mult pe teren, căci după o oră de joc s-a dus la vestiare, alături de Edu, cu care a avut o dispută verbală mai puțin ortodoxă. În 10 contra 10, spațiile au fost și mai mari la dispoziția jucătorilor, iar Roza a mai scos din „joben” o pasă frumoasă, iar de această dată a marcat Covaci pentru 4-0 (min. 75).

Finalul de meci le-a aparținut vizitatorilor ce au mai salvat din impresia artistică, cu două goluri. Primul a înscris juniorul Veliciu (min. 83) după o fază de biliard în careul oaspeților, iar 4 minute mai târziu, Dani Crișan l-a bătut cu o lovitură de cap pe Mureșan după centrarea lui P. Măgulean.

Ruska: „Trebuia să fie diferență mai mare”

Așadar, Șimandul și-a consolidat poziția a 8-a, iar Ruska se bucură și de un lot mai bun valoric și numeric față de turul campionatului, întăririle fiind mai ales la nivelul juniorilor, unde au apărut curticenii Zsogo și Ciupuligă, utistul Covaci, dar și Pașca, de la Sântana. „Meci foarte bun, am dominat din toate punctele de vedere, mai puțin în ultimele 7-8 minute când am avut o lipsă de concentrare la fundașii centrali. Am avut emoții doar pe fazele fixe, măcenii au jucători puternici și cu experiență, am contracarat singurul jucător care putea da gol din nimic sau o pasă decisivă, pe Gheorghieș. Mă bucură spiritul ofensiv pe care îl emană echipa mea, sper să continuăm tot așa. Trebuia să fie diferență mai mare, am mai marcat de trei ori dar s-a arătat offside, plus că au mai fost alte 3-4 ocazii bune. La aspecte negative ar fi doar lipsa de la pregătire a juniorilor localnici valoroși, dar ei trebuie înțeleși pentru că fac parte din echipa de futsal ce ne reprezintă comuna la nivel național. Urmează o deplasare la Unirea Sântana, din păcate jucăm pe sintetic, pe Șega. Nu ne convine, dar nu avem ce face, totuși sperăm să păstrăm tradiția meciurilor bune pe care le-am făcut cu ei în ultimul timp”, a spus Jany Ruska după succesul cu Voința.

Pâncotan: „Nu a fost ziua noastră”

Și măcenii au avut efectivul complet și sperau la un alt deznodământ. „Deși am avut ocaziile noastre și au fost mici probleme de arbitraj, trebuie să recunoaștem că ne-au bătut pe merit, nu a fost ziua noastră. Ei au jucat ceea ce au trebuit simplu, vertical, pe când jucătorii mei nu prea s-au ținut de planul tactic pe care l-am discutat înainte de meci. Și terenul a fost foarte bun pentru această perioadă a anului, ar fi trebuit să jucăm altceva, cu toate că Șimandul e o echipă solidă ce va încurca destule calcule în acest sezon. Ceea ce mă deranjează este faptul că nu mi s-a permis să-l schimb pe Edu, căci l-am simțit nervos și a urmat eliminarea sa. Am dat foaia cu înlocuirea cu 5 minute înainte de faza la care a luat roșu, meciul a și fost oprit la un moment dat, dar arbitrii pur și simplu nu au permis schimbarea. Asta a fost, până la urmă s-a jucat 10 contra 10, nu ne rămâne decât să ne adunăm și să ne revanșăm etapa viitoare, acasă, cu Beliu”, a punctat și Ruben Pîncotan, tehnicianul Voinței.

Formații:

Șimand: D. Mureșan – Onaca (46 Zsogo), Engelhardt, Peia, Cl. Ujoc – D. Covaci (81 Ciupuligă), Dolga (46 Cordoș), Roza, D. Don – Sechel (81 R. Apostol), R. Lăsculescu (79 M. Pașca).

Macea: Șoltesz – Boiț, D. Crișan, Edu, Șt. Ardelean (81 Kiss) – G. Trif (73 Tiron), Adam, R. Fritea (62 Șt. Șiclovan), Brandabur (81 Veliciu) – Gheorghieș (46 Noaică), P. Măgulean.

Arbitri: Cătălin Iova – Paul Iovescu, Răzvan Rusu. Observatori AJF: Mircea Toderici, Bogdan Peşte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button