Crisul Chisineu-CrișGloria LT Cermei

Puncte mari în joc în Crișul – Cermei! Haloș: „Vrem ne asigurăm intrarea în play-off” v.s. Deta: „Orgoliu și demnitate!”





Echipe cu obiective diferite, Crișul Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cermei se duelează în penultima etapă a sezonului regular al Ligii a 3-a, vineri, de la ora 15, pe arena „Aurel Ardelean” din orașul de pe Crișul Alb. Totodată, e și ultimul derby arădean înainte de fazele play-off/out din C8. Niciuna dintre combatante nu au început cum și-au dorit anul, trupa lui Stupar cu o remiză în deplasare, cu Buziașul, iar cea a lui Cristi Todea a pierdut derby-ul suferinței acasă, cu Periamul.

Haloș: „Meciuri încrâncenate cu Cermeiul, dar am câștigat mereu”

Nici ca prestație, cel puțin Crișul nu a fost la nivelul așteptărilor și a impus egalul la Carani după un gol norocos reușit de Andrei Haloș. „A fost un prim meci oficial, după o pauză lungă și ne-am găsit mai greu ritmul. Rezultatul a fost echitabil, cu toate că  am avut situații bune după pauză. La gol, trebuie să recunosc că am vrut să centrez în gura porții, dar mingea a prins alt efect și a ajuns în poarta. Am dat un gol tipic de  fundaș lateral, se mai întâmplă astfel de situații. Conform calculelor hârtiei, trebuia să câștigăm, dar sperăm să ne ajute și punctul acesta, coroborat cu o victorie vineri, acasă”, afirmă fostul coleg de generație cu Miculescu, Isac sau Hrezdac la UTA 2001.

Vineri, Haloș se reîntâlnește cu Salka și Hațegan, componenți și ei ai aceleași generații a „roș-albilor”, care acum evoluează pentru Cermei. „Într-adevăr, de abia aștept reîntâlnirea cu cei doi foști colegi, dar îi cunosc și pe restul, ne înțelegem bine în afara terenului, dar pe teren vom fi adversari. Au și ei nevoie mare de puncte pentru salvarea de la retrogradare, va fi un meci echilibrat și cine va greși mai puțin sau va fi mai exact la fazele fixe va lua punctele. Cermeiul ne-a creat probleme de când sunt eu la Criș, au fost meciuri încrâncenate, dar am câștigat tot timpul acasă, ne dorim să continuăm tradiția și vineri. Toți vrem să demonstrăm ceva în acest meci, va fi interesant și disputat, sperăm să vină lumea la meci ca să ne încurajeze. Cu suporterii noștri în spate luăm sigur cele trei puncte după care ne putem bucura împreună pentru accederea în play-off”, mai afirmă tânărul fundaș al „alb-albaștrilor”, care este împrumutat la Crișul de la UTA până în vară, după care va fi liber să-și aleagă singur viitorul: „Sper să demonstrez că merit să joc mai sus, dacă nu mi-ar place să continui la Crișul”. 

Deta: „Trandafirul își pierde petalele dar spinii, niciodată”

Advesar direct pentru Haloș în bandă va fi, probabil, un alt fotbalist crescut de UTA, dar cu un an mai mic. Rareș Deta a revenit în fotbalul arădean de la CSM Slatina și nu concepe să retrogradeze cu Cermeiul. „Din punctul meu de vedere, nu am meritat să pierdem cu Periamul. Am dominat în mare parte jocul, am avut ocazii mai multe, dar nu am reușit să înscriem, nu am fost lucizi în fața porții. Ei au marcat la singura fază, o recuperare pe atacul nostru și un șut de la distanță, asta a fost tot. Arbitrii ne-au dezavantajat, au fost trei penalty-uri neacordate în opinia noastră. Nu asta este fața noastră, de ultimul loc, dar știiți vorba aia, trandafirul își pierde petalele dar spinii, niciodată. Nu ne rămâne decât să mergem după puncte la Criș, chiar dacă și ei sunt foarte motivați și au obiectiv. Dar și noi vrem să ieșim de unde suntem, să predăm lanterna. Am fost la meciul de la Carani, dintre Buziaș și Crișul, am văzut golul lui Haloș pe viu. Va fi adversarul meu direct, îi știu calitățile și îmi voi lua măsurile ca să nu-l las să creeze faze de poartă. Suntem dezamăgiți după meciul cu Periam, dar trebuie să dăm dovadă de caracter, acum e nevoie să arătăm orgoliu și demnitate și să luăm de la Criș ce avem nevoie. Sunt jucătorul Cermeiului până în vară, nu vreau să închei aici cu o retrogradare.  Mai sunt destule meciuri, totul depinde de noi. Din vară aș dori să revin la Liga a 2-a, dacă voi avea oferte”, spune fundașul de bandă stângă a lui Todea.

Din punct de vedere al efectivului, Crișul stă mai bine, atâta timp cât nu va putea conta doar pe Dinu. Dincolo, „sămădăii” îi au accidentați pe Vlad și Stamorean, dar și pe Lazăr, suspendat. În toamnă, a ieșit un 3-3 extrem de spectaculos între cele două formații, cu câte un gol de fiecare parte în ultimele 5 minute ale disputei.

Formații probabile:

Crișul: Iliescu – Haloș, Hreniuc, Pașca, Siminic – Grigore, A. Iuga – Vecerdea, Janu, Toboșaru – D. Popa.

Cermei: Bodea – Balazs, Clipotă, D. Salka, Deta – Gruiescu, Piț, Hațegan, Andrieș – P. Varga, Șimăndan.

Arbitri: Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Kristian Toth Krisztian (Petreşti – Satu Mare)

Observatori: Ciprian Tranca (Timişoara), Ion Lupșa (Caransebeş)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button