Șoimii Lipova

Lipova, la ultima deplasare din sezonul regular! Popovici își înfruntă fostul antrenor: „Buziașul – o echipă bine pregătită, își va lua măsuri!”Șoimii Lipova și-a consolidat poziția secundă  după succesul tardiv, la limită, pe teren propriu cu ACB Ineu. Sergiu Sabău a fost cel care a marcat în minutul 87 pentru trupa de pe Mureș, care a meritat să câștige după numărul de ocazii create, deși formația vizitatoare a avut situațiile sale mari de gol la 0-0.


În lipsa lui Modan (suspendat), noul transfer al „șoimilor”, Alexandru Popovici a fost principala armă ofensivă a lipovanilor. Dar, Merșca sau arbitrii asistenți care i-au anulat pe motiv de offside două goluri, i-au refuzat debutul perfect pentru fotbalistul timișorean de 34 de ani. „Am fost primit foarte bine, am găsit un colectiv primitor, suntem mai mulți jucători din Timișoara, am fost coleg cu David Pop la Poli, mi-a fost ușor să mă acomodez și îmi place tot ce am găsit. A fost o perioadă grea de pregătire, sunt obișnuit de atâția ani. S-au schimbat destul de mulți jucători, dar așa este la o echipă cu pretenții, trebuie să se aducă îmbunătățiri la ce nu a mers bine. Sunt convins că avem condiții pentru obiectivul clubului, de asta am venit. S-a investit mult la Lipova, este un stadion nou și modern, spectatorii sunt pătimași. Sperăm să-i bucurăm cu meciuri bune în play-off și apoi meciuri de baraj unde credem că vom avea tribuna plină. Nu ne-a surprins cu nimic Ineul, ne așteptam să fie meci greu, stafful tehnic ne-a transmis acest lucru. Știam că va trebui să muncim pe acel teren greu, am avut multe situații de a marca, puteam tranșa mult mai devreme meciul, dar am avut răbdare și am luat cele trei puncte pe final. Adversarul s-a apărat bine, ne-a blocat, dar la o fază fix am rezolvat meciul”, afirmă Popovici, care a început confruntarea cu trupa lui Sculici ca „aripă” dreapta, iar apoi a trecut „vârf”.


Lipova este la un un punct în spatele liderului din Reșița înainte de penultima a sezonului regular, ce o găsește în deplasarea de la Carani, cu Buziașul. Meciul are loc vineri, de la ora 15. „Am lucrat în două rânduri cu domnul Petruescu, la Poli, la echipa a doua și la Ripensia în Liga a 2-a. Știu ce poate, va fi dificil la Carani, vor dori să ne bată sau măcar să ne încurce, dar noi mergem la victorie, toate meciurile le abordăm astfel și ne vom bate pentru puncte. Petruescu este un antrenor bun, antrenează bine, echipele lui sunt pregătite bine fizic. Mă cunoaște foarte bine, probabil că își va lua măsuri, dar avem jucători cu calitate, oricine poate da gol. Doar teren bun să fie ca să putem juca. Va trebui să ne ridicăm cel puțin la nivelul lor ca ambiție și motivație și să-i învingem prin calitate și determinare”, a adăugat Popovici, care ar dori să-și încheie cariera la Lipova, poate chiar în Liga a 2-a: „Trebuie să o luăm pas cu pas, să ajungem la baraj și apoi vom vedea. Evident că îmi doresc să fiu sănătos, să joc cât mai mult, să-mi ajut echipa și să promovez cu Lipova în Liga a 2-a. Eu cred că depinde doar de noi, potențial există. Eu am deja 35 de ani, mă simt bine aici și vreau să joc până la finalul carierei aici”.

Pentru Buziaș este al doilea meci consecutiv pe teren propriu cu o divizionară terță arădeană, după 1-1 cu Crișul, la chiar prima partidă oficială a anului 2023 în C8.

Formații probabile:

Buziaș: Lupu – Marius Musteța, Roșus, Nicolescu, An. Popescu – An. Rus, Pureca, Olariu, Românu – Pădurariu, Petruș.

Lipova: Buta – R. Petcuț, S. Sabău, A. Popa – Cristiu, D. Pop, Susan, Pamfile – Popovici, Modan, Gavrilă.

Arbitri: Sorin Vădana -Tamas Bazso Magyar, Alin Mureșan (toți din Cluj)

Observatori: Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin), Antonie Burtea (Reşiţa)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button