Progresul Pecica

Pecica vrea să rămână în cărțile play-offului cu un succes la Ghiroda! Gomboș: „Concentrați și curajoși!”

Anul a început bine pentru Progresul Pecica în seria a 8-a a Ligii a 3-a, unde a trecut pe locul 5 după succesul clar (4-0) în fața Pobedei Star Bîșnov și s-a apropiat la 3 puncte de Crișul Chișineu Criș, formație aflată pe loc de play-off. Doar că în penultima etapă a sezonului regular, formația lui Mihai Petcuț și Bogdan Bozian are parte de o deplasare complicată, la Ghiroda, acolo unde îi așteaptă ocupanta locului 3, rănită după un 0-4 la Reșița. Timișenii vor să joace barajul de promovare în Liga a 2-a și în acest sezon și un nou pas greșit i-ar putea îndepărta și mai mult de reșițeni și lipovani.

Sigur, conducerile celor două cluburi se înțeleg foarte bine, dar – vorba aia – „frate, frate, dar brânza-i pe bani”. Probabil, va rezulta un meci deschis, căci pentru ambele formații nu există decât varianta victoriei pentru urmărirea obiectivelor. Iar unul dintre tinerii fotbaliști ai oaspeților, singurul care nu are legături cu pepinierele UTA-ei sau Progresului, știe exact de ce ar fi important ca Pecica să joace în play-off. „Cel puțin pentru noi, jucătorii tineri sau foarte tineri, meciurile mai tari din play-off ne-ar folosi să progresăm mai mult. Totodată, ele ar suscita mai mult interes din partea oamenilor de fotbal și ai șansa se te remarci. Puțin ne pare rău că am pierdut ușor unele puncte în toamnă, cu echipe aflate mult sub noi în clasament, dar nu mai avem ce face decât să ne mobilizăm la maximum pentru ultimele două meciuri din acest campionat regular și să sperăm că ne vor ajuta puțin și rezultatele indirecte”, susține Victor Gomboș, fundașul de 17 ani crescut de Dinu Maghici la Viitorul.

Acesta a fost titularizat de Mihai Petcuț în centrul defensivei, alături de Hrezdac și nu s-a descurcat rău cu Pobeda, având șanse să joace și mâine (începând cu ora 15), pe arena „Emilian Pavel” din Ghiroda. „Eu mi-am făcut treaba cât am putut de bine, sper să primesc o șansă și cu Ghiroda. Sigur, e un adversar de un cu totul alt calibru decât Pobeda, pe care am bătut-o fără drept de apel,  însă trebuie să fim curajoși și concentrați și nu văd de ce nu am câștiga împotriva lor. Știu că apărarea noastră va fi greu încercată de jucători precum Bădăuță și Făgărășanu, dar, dacă ne apărăm bine ca echipă și vom profita și de ocaziile pe care sunt siguri că le vom avea, ne putem întoarce cu toate punctele”, mai afirmă Gomboș, care speră ca la vară să facă un pas în față în carieră, dacă va demonstra că merită asta în sezonul de primăvară.

Pentru pecicani revine pe gazon Mihai, care a fost suspendat cu „bulgarii”, iar Bozian și Puie au o săptămână în plus de pregătire după ce au ratat marea parte a antrenamentelor iernii. Aldan este incert, iar Wild și-a reluat ușor pregătirea.

Formații probabile:

Ghiroda: Mosoarcă – Vasluian, Hecsko, Stupu, Velcan – Precup, Schinteie – Mancaș, Făgărășanu, Mura – Bădăuță.

Pecica: Zamfir – Moraru, Hrezdac, Gomboș, Sarkozi – Răchită, Arsene, C. Mihai, Bozian, Stanciu – Borcea.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Cristian Gozman Pop, Alexandru Bogdănel (Ambii din Oradea).

Observatori: Luis Moisescu, Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button