Fotbal judetean

Derby-ul „roș-alb”, decis de Dancă: Viitorul Arad – Victoria Felnac 0-1





După ce a stopat Socodorul cu un scor alb pe teren propriu, Victoria Felnac s-a impus la Sânleani, în fața celor de la Viitorul. Formația prezidată de Giovanni Catanzariti a iernat pe locul 4, dar riscă să piardă până și locul 5 după cele două eșecuri din startul lui 2023. Scorul a fost identic cu cel de la Pâncota: 0-1, iar istoria confruntării aproximativ aceeași, cu gol primit în debutul reprizei.

Diferența a fost că Podgoria marcase în startul meciului, în timp ce felnăcanii în debutul actului secund, mai precis în minutul 48. Golul de 3 puncte al oaspeților a venit de la Denis Dancă, mijlocașul de bandă al lui Ciba fiind pe fază la un șut al lui Pasăre în bară ce a sărit exact la el pe colțul opus.

Altfel derby-ul „roș-alb” al dimineații a fost influențat și de gazonul foarte moale pe care a stat apa după ploile din această săptămână, dar cu cel puțin două-trei ocazii clare de-o parte și de cealaltă. În prima repriză, Manu Pantea a trimis pe lângă din doar 5 metri după centrarea lui Vezan și tot fostul prim divizionar a pasat și la acțiunea lui Bulboacă, cel care a finalizat peste poartă din poziție ideală. Dincolo, Pasăre și Dancă au ajuns și ei golul în bocanc, dar Brutyo le-a făcut față.

După reușita ce a modificat tabela, Vezan l-a lăsat singur cu Rusu și pe Topai, dar acesta a deschis prea mult latul și a trimis alături. De partea cealaltă, Drîglă a fost aproape de golul siguranței pentru VI-FE, dar l-a remarcat și el pe Brutyo.

Pavel: „. Cu siguranță am fi meritat cel puțin un rezultat de egalitate”

Așadar, nou promovata rămâne fără punct și gol marcat în cele 180 de minute oficiale bifate în 2023. „Eu zic că am avut ocazii mai clare decât ei, iar golul l-am luat la o fază de biliard. Au avut noroc, iar noi ne-am întrecut în ratări din poziții foarte clare. Cu siguranță am fi meritat cel puțin un rezultat de egalitate, dar nu o să facem o tragedie din acest rezultat, mai ales că, se știe, obiectivul primăverii este debutul și integrarea unor tineri din pepiniera noastră, născuți în 2008. Probabil, la Bocsig, îi va veni rândul lui Tudor Ghergar să debuteze în Liga a 4-a”, a spus Flavius Pavel, antrenorul celor de la Viitorul, alături de Flavius Moisă.

Ciba: „Băieții s-au dăruit, au muncit pe un teren foarte greu și au fost răsplătiți cu trei puncte”

Cel puțin până la meciul celor de la Socodor cu ACB Ineu II, Felnacul urcă pe locul 2, iar victoria de azi este cu atât mai prețioasă cu cât au lipsit patru jucători importanți, Țugulescu și Ghergar (suspendați), respectiv Tomuț și Radu Popa (cu probleme personale). „De abia am făcut un 11 echilibrat, iar pe bancă am avut doar copii, plus portarul de rezervă și, cu toate astea, am câștigat pe terenul unei echipe foarte bune a campionatului. Băieții s-au dăruit, au muncit pe un teren foarte greu și au fost răsplătiți cu trei puncte. Adversarul a avut și el ocaziile sale, dar și noi mai puteam marca. Mă bucur enorm că nu am luat gol în compania celor de la Socodor și Viitorul, echipe cu atacuri bune și pretenții de primele locuri. Se vede și revenirea lui Pery Șiclovan defensiva noastră, am trecut cu bine peste două etape grele, dar nu subestimăm pe nimeni. O luăm meci cu meci”, a menționat Lucian Ciba, antrenorul Victoriei.

Formații:

Viitorul: Brutyo – Stoianovici, M. Pantea, Bier, Topai (80 Vidac) – Ad. Popa, Fl. Gîlcă, Vezan, Homonea (46 Rozsa, 80 A. Șușcă) – Bulboacă, Al. Catanzariti (46 C. Gîlcă).

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Ș. Șiclovan, Istin, D. Morariu – D. Dancă, S. Măgulean, Rădulescu (81 Buz), C. Moldovan – Drîglă, Pasăre.

Arbitri: Tudor Jurcă – Cristian Cășuț, Paul Iovescu. Observatori AJF: Leontin Buda, Daniel Scridon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button