Alte sporturiBaschetUTA Arad

UTA ia de la Primărie 670 de mii de euro în prima sesiune de finanțări nerambursabile, FCC UAV – 265 de mii! Cum s-au împărțit restul banilor?





Cele mai iubite echipe arădene au rămas datoare suporterilor în acest debut de 2023. UTA este pe loc e retrogradare directă și după prima etapă a play-outului, iar FCC Baschet UAV Arad riscă să piardă poziția secundă în LNBF înainte de intrarea în play-off.

Până una alta, Primăria, prin Centrul Municipal de Cultură le-a pus din nou pe cele două grupări în fruntea listei de finanțări cu fonduri nerambursabile. Astfel, UTA va încasa în prima sesiune a anului nu mai puțin de 3,3 milioane de lei, adică 670 de mii de euro, iar FCC UAV Arad 1,3 milioane de lei (265 de mii de euro).

Atletico Arad completează podiumul cu 450 de mii de lei pentru două proiecte din fotbalul juvenil, în timp ce AMEFA a câștigat și ea 425 de mii de lei, dar pe 5 proiecte. Alte sume importante au mai câștigat CS Pro Volei – 310 mii de lei (5 proiecte), CS Universitatea – 220 de mii de lei (3 proiecte) , HC Beldiman – 150 de mii de lei (2 proiecte) sau Șah Club Vados – 130 de mii de lei (2 proiecte). Academia de Tenis de Masă a Danielei Dodean este printre grupările „new entry” care obțin fonduri publice, în timp ce prim divizionara de fotbal feminin, Piroș Security, primește din nou bani mărunți ținând cont de nivelul la care reprezintă Aradul – respectiv 100 de mii de lei.

Cu mențiunea că în total au fost depuse 53 de proiecte la CMCA, iar doar trei dintre ele nu au îndeplinit punctajul minin, vă oferim toate rezultatele primei sesiuni de finanțări nerambursabile, cu mențiunea că cea de-a doua a anului 2023 va avea loc în septembrie.

17 comentarii

  1. Dacă retrogradam insolvența ne paște sau mai rău…litigii depunctari neprogramari faliment.
    În insolvența mai poate finanța primăria? Da Meszar își mai recuperează creditarile pe Atletico?
    Viitorul se arată sumbru mulțumim partidului unic care îl ține la butoane în continuare pe Meszar la UTA și DJTS Arad.

    0
    0
    1. Dacă retrogradăm ??? Suntem ca și retrogradați de la începutul campionatului ,Balint și prietenul lui stie de ce ! De cind a promovat UTA a rămas in Liga 1 datorită echipelor cu probleme , fotbal nu a jucat in mod special acasă , înfrângeri peste înfrângeri ,jucatori care nu știu dribla … tinerii noștri sint împrumutați iar mercenarii aduși pe comisioane își fac loc bine mersi la club și unii îl mai ling pe Balint …

      0
      0
  2. Suporteri de carton, vai si amar de viata voastra, nu stiti altceva decat sa tot postati saptamana de saptamana aceeasi placa, ca si un pick-up stricat.

    0
    0
  3. pai..merita ..nu?la ce nervi ne fac si prin ce stari trecem,ar trebui sa ne plateasca ei pe noi…daca jucam tot asa,numai daca sibiul si ploiestiul nu isi iau licenta pentru anul viitor ,prindem barajul..am inteles de la domnul antrenor la finalul meciului ca asta ar fi obiectivul acum,meciul de baraj…poate in pauza asta sa o dreaga cumva…chiar e mult de lucru,nu mai e loc de greseli,ieri am jucat ieri cu o echipa slaba,cu jucatori neplatiti dintre care unii nici ei nu stiau daca sunt retrasi sau nu…trebuia sa le dam multe ,nu sa tragem de un egal pe care nici pe ala nu l-am obtinut…nu e prima datab cand patim asta …s-a mai intamplat sa controlam jocul si sa pierdem aiurea pe final din cauza ca nu am fost eficienti..

    0
    0
  4. Optimiștii exagerați cu ochelari de cal sfidează realitatea. Și poate că dreptatea e de partea lor, doar mai sunt in joc 24 de puncte.
    Numai că diferența dintre teorie și practică e uriașă, sa nu uitam că au fost șiruri de meciuri fără victorie. Dacă Mioveni câștigă în această etapă, UTA se instalează pe ultimul loc? Unde sunt cei care visau cupe europene mai acum câteva luni? Capul în pământ, aceștia!

    0
    0
  5. Daca retrogradam, ar trebui sa va fie rușine ambelor părți, vouă conducerii pt ca nu ați fost în stare sa gestionați situația și ați fost veșnic încăpățânați și vouă, grupului de suporteri cu,, UTA libera” pt ca a-ți creeat tensiunea de care nimeni nu avea nevoie. Asadar, pt dezbinarea de care am dat dovada, s-au bucurat alții. (Dezbina și condu!) Bravo!

    0
    0
    1. Te rog definește ,, alții „.
      Partea cu suporterii mi se pare exagerată. Indiferent de condiții, de locul în clasament suporterii au fost alaturi de echipa. Că au alte idei decât domnul Meszar e vreo vina?

      0
      0
  6. mai bine optimism exagerat chiar daca argumentele sunt putine decat sa cadem in cealalta extrema…daca noi nu credem ca se poate,atunci cine?sportul e despre depasirea limitelor…IBRA a dat gol aseara in serie A la 42 de ani,..de ce sa nu fim naivi si sa credem ca in ceasul al 12 lea baietii nostri cu 10-20 de ani mai tineri si mai in putere ,o sa se trezeasca intr-o buna zi si o sa se scuture de toate frustrarile care ne-au adus aici?si..daca nu se intampla asta si o sa retrogradam vine sfarsitul lumii?nu se intampla nici un cataclism,inseamna doar ca toti ceilalti au fost mai buni decat noi…o sa o luam de la capat,nu e pentru prima data,probabil cu alt lot si bani mai putini,dar nu mor caii cand vor cainii..chiar si cei cu ochelari…

    0
    0
    1. Credeți, că doar nu va oprește cineva. Numai că voi confundați dorința cu putința. Ori în momentul asta UTA e imaginea neputinței.

      0
      0
    2. Suporterii sunt suporteri, ultrasii sunt adeptii fenomenului „ULTRAS ” aparut in Europa prin 1950, la noi dupa 1990, Hooligans sunt alta factiune, etc.Problema e ca toti sustin echipa , dar fiecare in felul lor.La galerie sunt zeci de insi care nu vad 5 minute dintr-un meci, fiind cu spatele la terenul de joc, ei fiind procupati de alte probleme, gen „Cine nu sare … „, „Uta libera „, etc.Daca la anul vom fi „liberi „in Liga 2, vom fi fericiti ca POLI e in Liga 3

      0
      0
      1. corect..doar canu toata lumea e la fel,fiecare se exprima dupa cum simte ,unii au alte prioritati si nah ,se exteriorizea altfel..daca comentatorii de la tv ne critica tot timpul echipa pentru jocul slab si lipsit de spectaculozitate,dar ne lauda suporterii din tribune pentru civilizatie,iti dai seama ce e pe alte stadioane…parerea mea e ca e nevoie de toata lumea ca sa incercam sa mai salvam ce se mai poate salva acum,fiindca ai dreptate, in liga 2 putem fi liberi oricand..

        0
        0
    3. Credeți, oameni buni, credeți. Unii vedeau echipa asta în cupele europene . Una e crezutul, altceva e pututul.

      0
      0
  7. Avem un singur motiv de bucurie și anume că punct de vedere al temperaturilor, a venit Primăvara!
    Oare câți dintre cei de la UTA merită să fie plătiți la zi?!
    Pentru noi cei care iubim UTA și ne dorim să o vedem oferind spectacol, rămânem tot mai dezamăgiți de cei care îi poartă echipamentul și de cei care îi înconjoară.
    Din păcate jocul UTA-ei a rămas înghețat, din cauză că municipiul nu e condus de arădeni, conducerea și stafful tehnic sunt neprofesioniste și majoritatea jucătorilor au un comportament îndoielnic care încearcă să se corecteze doar în meciurile cu echipele mari și asta doar pentru un interes egoist!
    Valoarea scăzută a majorității jucătorilor UTA-ei, poate fi compensată cu un spirit de sacrificiu dus până la extrem, cu participarea tuturor (mai puțin a portarului) la ambele faze.
    În sistemul 4-2-3-1 cu care am jucat, golul încasat cu Petrolul a fost posibil deoarece la degajarea lui Vâlceanu și pasa în adâncime a lui Budescu, mijlocașii (3) și atacantul (1) nu s-au retras cu marcaj la adversar din comoditate, ci au rămas spectatori în atac la șutul puternic și precis al lui Doua!
    Indolența și automulțumirea unor așa ziși “fotbaliști”, va duce brandul Aradului în Liga 2! Dacă domnul antrenor va elimina verigile indolente dintre “actorii” din teren, va exista un mecanism propice performanțelor!
    Ca antrenor trebuie să îți asumi niște decizii, iar indolența unor jucători se poate traduce în indisciplină sau lipsă de pregătire fizică, pentru că nu îmi pot imagina că mister Gyuszi nu antrenează participarea tuturor la ambele faze!
    Mister Gyuszi face schimbări previzibile post pe post, nu există o idee de joc ofensiv, acest sistem obsedant 4-2-3-1 cu un singur atacant, este neproductiv, un sistem cu doi atacanți și cu presiune constantă a liniei de mijloc ar aduce de la sine mai multe victorii, asta cu condiția să nu se facă rabat la efort!
    Nu mai vorbim de centrările (centrările șutate pe jos sau la semiînălțime sunt mult mai eficiente) care depășesc tot grupul de jucători fără a sta preventiv un jucător în partea opusă, de faptul că nu avem nici un jucător care știe șuta pe poartă de la distanță și cu toate astea așteptăm revenirea “salvatorilor” Marko și Romario, asta ca să găsim de fiecare data scuze pentru un nou eșec!
    Cât ne mai chinuiți cu jucătorii nepăsători de genul lui UBBINK, care mimează determinarea și sunt premianți la nepăsare?!
    Cu Pop pe stânga, Roger jr și Otele (mai implicat) pe centru și Stahl pe dreapta, s-ar mai îmbunătăți linia mijlocașilor UTA-ei.
    Revenirea lui Romario Benzar ca fundaș dreapta (care trebuie să își încălzească mai bine adductorii coapselor înainte de meci și să nu se bazeze numai pe preparatorul fizic) și revenirea lui Abeid pe partea stângă, l-ar urca pe Roger jr mijlocaș.
    Domnule preparator fizic, al câtelea jucător face întindere sau ruptură la pregătirea de dinaintea meciurilor, din cauză că nu faceți exerciții specifice cu volum mai mare pentru încălzirea mușchilor posteriori ai coapsei?!
    Iarăși avem timp (datorat echipei naționale) să pregătim “până la ultimul detaliu” meciurile care vor urma din Play-out, timp în care vom avea și un amical.
    Sperăm că de data aceasta chiar să se vadă acea mult așteptată schimbare în bine și care ar trebui să rămână constantă, că tot ni se spune că UTA învață din greșeli (oare)?
    Știm că nimeni nu e perfect, dar să persiști în greșeli, deja ține de antrenor, deoarece nu știe să elimine “verigile” slabe!
    De copil sunt suporterul echipei UTA și am văzut fotbaliștii care i-au îmbrăcat echipamentul și pot spune că majoritatea celor din ultimii ani nu sunt demni de a purta brandul Aradului pe piept!
    Dacă ar exista cu adevărat în jocul UTA-ei determinare, gândire și lupta până la ultimul strop de energie, toți suporterii ar fi fericiți în timpul și la finalul meciurilor!
    Am scris și înainte meciului cu FCSB, scriu și acum, nu pentru că ar citi cineva din STAFF, ci pentru că îmi doresc ca UTA să rămână în Superliga I.
    Forza UTA!

    0
    0
  8. Nu merită nici un leu această echipă. Din mândria Aradului, această echipă care nu merită numele UTA, (de fapt UTA nu mai există) este o rușine. De fapt se confundă cu Aradul de azi.

    0
    0
  9. nu cred ca ne aflam in top five al celor mai putin frecventabile locatii in care sa iti duci copilul in zi de derby…din experienta proprie si a evenimentelor petrecute de-a lungul timpului topul meu personal ar fi….1-Giulesti,2-Stefan cel mare…3-GHENCEA…..4 ION OBLEMENCO…5.DAN PALTINISANU…Clar e un top subiectiv ,dar astea mi se par stadionele cele mai periculoase si cu gradul cel mai ridicat de poluare fonica nociva in plus avand si cele mai multe incidente in tribuna ce au mers de la batai intre suporteri si cu jandarmii pana la incendieri de tribune…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button