Fotbal judetean

Filimon a plecat acasă cu mingea la debutul în „roșu-negru”: Unirea Sântana – Șoimii Șimand 4-1





Despărțite de 10 kilometri, Sântana și Șimand și-au trimis la luptă echipele de fotbal…pe sinteticul „Șega”, în cadrul etapei 15-a, una de debut în 2023 pentru liderul Unirea, după ce confruntarea de la Bocsig (cu ACB Ineu II) a fost amânată pentru marți, 21 martie. Chiar și fără golgheterul Trabalka (accidentat), trupa lui Marius Ciubăncan „roș-negrii” au câștigat fără mari probleme, după o prestație convingătoare.

Paradoxal, Șimandul s-a acomodat mai repede cu suprafața sintetică, a ținut mai mult de balon și au beneficiat și de două lovituri din preajma careului lui Mitrea, executate fără mare pericol pentru poarta lui Mitrea. Ușor, ușor, Sântana a pus control pe dispută și Filimon a început sarabanda ocaziilor, după un șut din poziție centrală prins de Mureșan și încă o execuție din 10 metri peste poartă după un corner. Totuși, fostul căpitan al celor de la Lipova a reușit să și spargă gheața în minutul 22, după ce a trecut superb printre doi adversari, i-a pasat lui Codoban la 10 metri care a șutat din prima, Mureșan a respin s exact la același Filimon pentru formalitate. După doar un minut, același jucător a mărit diferența, după un un-doi cu Olteanu și șut la colțul lung. Prima repriză a continuat tot cu gazdele la timonă, dar fără alte ocazii foarte importante de a marca.

În mitanul secund, Olteanu a avut prima ocazie, dar șutul său din șase metri a fost reținut fără probleme de Mureșan. Partida a intrat pe un trend descedent al ocaziilor, cu cei de la Șimand reușind să împingă tot mai mult liniile spre poarta lui Mitrea. Iar minutul 70 a venit cu golul speranțelor pentru oaspeți. Autor – Claudiu Ujoc, cu un șut din interiorul careului la colțul lung. Gazdele au realizat că pot face un „duș rece” la primul meci pe puncte în 2021 și, după doar un minut, au refăcut diferența de două goluri. Vlăduț Stanciu a primit o pasă perfectă în careu și a punctat pentru 3-1 cu o execuție puternică la colțul lung. Șimandul a acuzat golul primit, nu a mai reușit să combine periculos și, cu 5 minute înainte de final, a mai primit un gol. Filimon a câștigat duelul fizic cu un fundaș advers și a făcut hattrickul la debutul în roșu-negru cu un șut din 10 metri!

Ciubăncan: „Am fost mai productivi și am reușit să finalizăm ocaziile create”

Așadar, cursa în vârful ierarhiei a Sântanei se reia de unde a rămas, cu trei puncte convingătoare și certitudinea unei campanii de achiziții reușite. „Sunt mulțumit per total de partida făcută, s-a văzut că e primul meci din retur și că am fost puțin debusolați, derutați, dar – până la urmă – am reușit să câștigăm împotriva unei echipe bune, tânără, de perspectivă, care mi-a lăsat o impresie foarte bună. Noi am fost mai productivi și am reușit să finalizăm ocaziile create, chiar dacă s-a simțit lipsa lui Kevin, a unui atacant pur, sper să revină cât mai repede alături de noi. Am decis să ne mutăm la Șega deoarece avem partidele de acasă împotriva echipelor din prima jumătate a clasamentului și avem nevoie de un teren bun. Nu știam exact cum va fi gazonul de la Pâncota, fiind primăvară, posibil să vină ploi, ei se antrenează acolo și un gazon moale ne-ar fi afectat, noi fiind o echipă tehnică”, a spus  Marius Ciubăncan la finalul disputei cu șimăndanii.

 

Ruska: „Ne-a lipsit agresivitatea fără minge și am greșit foarte multe pase”

La rândul său, Șimandul a plecat cu 4 goluri marcate în 2023, în confruntarea cu Macea, iar azi i-a dat o replică bună liderului. „Nu suntem obisșnuiți să jucăm pe sintetic, ne-a lipsit agresivitatea fără minge și am greșit foarte multe pase. Intensitatea paselor nu a fost corectă, în rest ne-a bătut o echipă care, la fel ca noi, încearcă să joace fotbal. Doar că ei sunt mai maturi și sunt în stare să dea o pasă de 10 – 15 metri curată, aici s-a făcut diferența. Poate, dacă nu luam golul trei așa de repede, am fi putut scoate un egal, dar sincer m-a interesat să punem presiune cât mai mare pe ei. Sântana are experiență și calitate foarte bună, noi mai avem de lucrat la acest aspect, dar vom remedia problemele. Avem 8 jucători de 2005 sau mai tineri, avem 19 jucători care vin constant la antrenamente, plus alți trei copii foarte buni care sunt plecați la futsal. Le urez baftă celor de la Sântana și cei mai buni să promoveze”, a punctat Jany Ruska, antrenorul „șoimilor” după disputa cu Sântana.

Formații:

Sântana: Mitrea – Savin (min. 60 – D. Marc), Bercu, Nistor, Stoin – Simion (min. 82 – Paven), Olteanu, Ursoi (min. 60 – Dochița) – Brad (min. 73 – Kozma), Codoban (min. 60 – Stanciu), Filimon.

Șimand: Mureșan – Cl. Ujoc, Peia, Engelhardt (min. 26 – Borod), Covaci (min. 78 – Pasca) – Sechel, D. Dolga (min. 68 – Apostol), Roza, Szogo – Lăsculescu, Ciupuligă.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Alina Mihoc, Emil Cristea

Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button