Baschet

FCC UAV Arad are a treia șansă la titlu la finele sezonului regular! Urban: „Nu e o tragedie, e un loc 3 câștigat, nu un loc 2 pierdut”





Vicecampioană en-titre a României, FCC UAV Arad riscă să nu joace pentru trofeu în acest sezon și asta pentru că a terminat sezonul regular al Ligii Naționale la Baschet Feminin pe locul 3 și, dacă toate calculele se respectă în sferturi, va juca trei meciuri la Constanța și doar două la Arad în cadrul semifinalei. Formația de pe Litoral este cea care, surprinzător pentru unii, dar nu și pentru Marcel Urban, le-a luat fața „galben-albastrelor” în prima parte a acestui sezon și pot emite pretenții justificate pentru o luptă cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în ultimul act al întrecerii interne.

Urban: „Am arătat la un moment dat ca o gară, dar ne-am asumat acest lucru”

De ce gruparea de pe Mureș a ajuns în situația asta, mai ales după dispariția din peisaj a echipei din Satu Mare, principala antagonistă a lui Sepsi în precedentele sezoane? Președintele FCC UAV Arad recunoaște că s-au făcut și erori manageriale, însă – oarecum – provocate de o situație financiară a clubului care s-a schimbat pe parcurs. Gruparea „galben-albastră” a renunțat la trei dintre baschetbalistele cu care a început sezonul, americanca Madden și sârboaicele Marjanovic și Racic și le-a „repatriat” pe Ildy Nagy și Laura Vaida, dar a și optat pentru Greene, Pyka și Bogicevic. „În lunile august-septembrie, aveam la dispoziție un anumit buget de salarii, dar și puține opțiuni rămăse pe piață și am ales în consecință. Ulterior, au apărut soluții de suplimentare a acestui buget datorită implicării CS Universitatea Arad și am considerat că merită înlocuirea unor jucătoare cu altele. Suntem conștienți că am arătat la un moment dat ca o gară, în care unele jucătoare plecau și altele veneau, dar ne-am asumat acest lucru, cu riscurile de rigoare. Știam că noile sosite nu pot fi integrate de azi pe mâine, iar asta s-a suprapus și cu accidentarea coordonatorului de joc, Brankica Hadzovic și cele două jocuri tari din deplasare, de la Rapid și Constanța. Din păcate, am cedat în ambele și am ajuns în situația de a pierde locul 2. E clar că suporterii se așteptau la altceva de la noi, dar din interior lucrurile se văd puțin altfel. Din informațiile noastre, CSM CSU primește de la Primaria Constanța 36 de milioane de lei, pe care le împarte la cinci secții, orice poate face un calcul. Asta e situația, noi îi mulțumim Primăriei de la Arad pentru cele 1,3 milioane primite la prima sesiune de proiecte nerambursabile. Trebuie să ne descurcăm cumva, deși toate taxele, impozitele s-au mărit. Așadar, din punctul nostru de vedere, nu e o tragedie că nu am luat locul 2, mai ales că nu am avut nici ca obiectiv intermediar acest lucru. E clar că ne vom bate, exact ca anul trecut, să ajungem în finală, însă – pe de altă parte – trebuie să admitem că există riscul să nu reușim acest lucru. Va fi un sezon ratat? Nu vorbim acum despre așa ceva, fiindcă noi rămânem optimiști și sperăm că vom juca și în acest an cu trofeul pe masă”, spune Marcel Urban.

Se așteaptă la o sală plină în sfertul Universitatea Cluj

Șeful FCC UAV Arad se așteaptă la o sală plină la primul meci al sferturilor de finală, cel de miercuri, 22 martie, de la ora 18,30, cu Universitatea Cluj. „Sunt convins că fanii noștri adevărați de abia așteaptă să le vadă din nou pe fete la treabă după mai bine de o lună de zile de la ultimul meci acasă. Îi așteptăm alături de noi și pe vizionarii în variantă negativă, eventual să vină cu soluții constructive, suntem dispuși să ascultăm pe toată lumea, nu am zis niciodată că deținem adevărul absolut. Spun doar că eu am mare încredere în acest grup în continuare, în antrenorul Bogdan Bulj, iar timpul ne va demonstra dacă m-am înșelat sau nu. Avem datoria morală, dar și valoarea necesară să ne batem pentru un loc în finală. Sper doar să fim feriți de accidentări, căci și așa problema medicală a lui Vaida ne-a dat puțin peste cap planurile”, a adăugat Urban.

Credit total și pentru Bulj

Cel puțin sezonul trecut, Jose Araujo a plătit cu scaunul de antrenor faptul că nu a obținut poziția secundă la finele sezonului regular al LNBF. „Feelingul era diferit atunci, față de acum. Cum am mai spus-o, am mare încredere în Bogdan, văd cum lucrează și cum controlează grupul, nu întâmplător am jucat pentru titlul până în meciul 5 al finalei cu o forță precum Sepsi. Repet, cred că am avut mare ghinion că nu am putut conta pe conducătorul nostru de joc titular în disputele decisive pentru locul 2. Iar pentru noi nu e nici o rușine această clasare, e un loc 3 obținut, nu un loc 2 pierdut”, a concluzionat președintele vicecampioanei.

Un comentariu

  1. Fabulos cum.poate spune ca loc 3 e castigat nu pierdut loc 2 doamne , marcele suporteri ce venim meci de meci vom fi acolo , dar nu poti spera la o sala plina miercuri si cu modesta u cluj ,ce frumos aplaudai dupa primul sfert la meciul din secuime , pe bune sa lasam capul jos sa jucam macar finala , anul asta avem un adversar mai tare la locul 2 constanța

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button