Stranieri aradeni

Vasile Sin – aproape de obținerea licenței UEAF A-GK! Arădeanul pregătește portarul cu cele mai puține goluri încasate în Liga 2-a





În perioada 13-14 martie, Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat modulul 2 din cadrul licenței UEFA A-GK. Formatul cursului îmbină noțiunile practice și teoretice pentru a le asigura cursanților un proces de învățare dinamic și adaptat cerințelor Convenției UEFA a Antrenorilor 2020.

Printre cursanți se află și Vasile Sin, fost antrenor cu portarii la UTA în Liga 2-a, dar și în cadrul academiei „roș-albe”. Acum, Sin face parte din stafful tehnic al lui Dan Oprescu, la CSM Slatina, gruparea de pe locul 10 în Liga a 2-a la finalul sezonului regular. Goal-keeperul pregătit de el, Ionuț Pop (25 de ani) a încasat cele mai puține goluri (11) din întreg sezonul regular. Originar din Ștei (județul Bihor), Vasile Sin s-a stabilit de ani buni în orașul nostru și va susține examenul de admitere pentru licența UEFA A-GK la mijlocul lunii mai. Același traseu ar trebui să-l aibă și Daniel Tudor, fost portar al UTA-ei în Liga 1 (în sezoanele 2006-2007 și 2007-2008) și apoi campion al României cu Unirea Urziceni. Actualmente, Tudor e antrenor cu portarii la Universitatea Craiova.

În conformitate cu Directiva UEFA, echipele din ligile profesioniste de fotbal europene sunt obligate să aibă sub contract antrenori de portari care să dețină licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button