Superliga

S-a stins John Ene, fostul portar a colaborat cu Balint și Poenaru și a stat pe banca Clinceniului sezonul trecut la Arad!



O veste tragică a zguduit fotbalul românesc miercuri dimineață, când antrenorul John Ene a fost găsit fără suflare. Acesta a avea doar 52 de ani și, din câte se pare, a suferit un infarct.

John Ene a antrenat în Liga 1 în timpul sezonului trecut, când a preluat-o pe Academica Clinceni – formație care, în cele din urmă, a luat drumul falimentului. În sezonul 2021-2022, John Ene a fost antrenor cu portarii în staff-ul condus de Ilie Poenaru, iar ulterior a îndeplinit, timp de cinci etape, și rolul de antrenor principal, după plecarea lui Ionuț Chirilă. În acest scurt mandat, John Ene a reușit să obțină un singur succes, 1-0 cu Dinamo.

Pe finalul sezonului trecut, Ene a făcut echipă pe banca Clinceniului cu Constantin Giurescu, conducându-și echipa pe „Francisc Neuman” de două ori în trei săptămâni, în eșecurile 0-2 (în sezonul regular) și 0-3 (în play-out).

John Adrian Ene era născut la data 10 octombrie 1970 și ca jucător a fost portar. A activat la Ceahlăul Piatra Neamț, FC Brașov, Tractorul Brașov, FK Lushnja (Albania), Dunărea Giurgiu și Dunărea Oainacu.

Ca antrenor a activat la Dunărea Giurgiu, Astra, Astra II, Inter Clinceni, Academica Clinceni și Unirea Constanța.

S-a retras acasă, la FC Olympyco Regal

Cariera de antrenor a lui John Ene s-a legat în mare parte, în ultimii ani, de Clinceni. A fost antrenor al portarilor, însă a fost și antrenor principal în unele perioade, când cel care era principal nu avea licența necesară pentru a îndeplini oficial acest rol în stafful tehnic.

Printre cei cu care a colaborat la Clinceni se numără Laszlo Balint, Ilie Poenaru și Dacian Nastai, cu primii doi la echipe din Clinceni, iar cu cel din urmă la Unirea Constanța, care își desfășura meciurile de acasă tot pe stadionul din Clinceni.

În iarnă s-a despărțit de Unirea Constanța, iar din acest început de an activa la FC Olympyco Regal, o școală de fotbal din Dragomirești-Vale, localitatea din care era originar.

Deținătorul acestei școli la care activa și fiul lui John Ene a făcut public anunțul de deces al antrenorului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button