Progresul Pecica

Pecica vrea să adune puncte pentru noul obiectiv – locul 5! Borcea: „Nu va fi simplu cu Periamul, dar avem încredere în noi”





Două runde, primele din 2023, au fost de ajuns pentru configurarea „careului de ași” în seria a 8-a a Ligii a III-a. Dintre echipele arădene, Progresul Pecica este cea care-și roade puțin unghiile pentru șansele ratate în special în sezonul de toamnă în fața echipelor aflate în subsolul clasamentului, Cermei, Ineu sau Periam.

Pe Avântul o vor întâlni sâmbătă (ora 15) pe arena din „Pădurice”, în cadrul ultimei etape a sezonului regular, pentru se revanșa pentru acel 2-2 din tur, când timișenii se aflau în mare dificultate ca și formă sportivă sau subțirime a lotului. Lucrurile s-au schimbat în iarnă pentru trupa lui Răzvan Leucă, iar debutul a fost câștigător la Cermei. Jucători precum Gakos, Bilia sau Baranyi au adus evident un plus, deși ultimul a fost eliminat în Țara Sămădăilor și, după ce a ratat meciul cu liderul Reșița (pierdut cu 2-0 pe teren propriu), va absenta și la Pecica.

De acum și Progresul se gândește la acest meci în cheia noului obiectiv, acela de a câștiga play-otul, în timp ce Periamul dorește să se distanțeze de Cermei și Ineu. „Ne pare rău că am ratat prezența în play-off, chiar mie pentru ratările de la Ghiroda, acolo unde, dacă am fi marcat noi primii, sunt sigur că am fi câștigat. Din păcate, locul între primele patru l-am pierdut în toamnă, după rezultatele slabe cu echipele ce au probleme cu retrogradarea. Nu mai putem da timpul înapoi, este important să facem punctele necesare clasării pe locul 5, acesta devine obiectivul nostru în acest moment. Sâmbătă, trebuie să câștigăm acasă, contra celor de la Periam. Nu va fi simplu, căci s-au întărit în iarnă, dar avem încredere în noi și în jocul bun arătat în acest start de an”, susține Samir Borcea, unul dintre tinerii împrumutați de pecicani de la UTA încă de la începutul anului trecut.

Mijlocașul de 19 ani a jucat constant sub comanda lui Mihai Petcuț și Bogdan Bozian și speră ca în vară să fie luat în calcule la prima echipă a UTA-ei. „M-au ajutat mult meciurile din Liga a 3-a și vorbesc și de cele din returul sezonului trecut. E o altă adversitate față de competițiile de juniori, prinzi altă încredere când ai realizări, pase sau goluri, dar mai ales când echipa ta câștigă. Sunt dispus să joc oriunde au nevoie antrenorii de mine, mijlocaș lateral sau vârf, important este să ajut și să progresez și mai mult până la vară, când sper să urc măcar în Liga a 2-a, dacă nu voi fi considerat destul de bun pentru UTA”, a adăugat Borcea.

După ce a revenit și Aldan pe teren, Pecica îl mai are pe margine doar pe Wild. Pecica ocupă locul 6 după eșecul de la Ghiroda (0-1) și succesul Pobedei cu Ineul, dar distanța față de „bulgari” e de doar un punct.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Moraru, Hrezdac, Sarkozi, Aldan – Borcea, Arsene, C. Mihai, Stanciu – Bozian – Câmpan.

Periam: Gakos – Stemate, Bilia, Bot, Mager – Gașpar, Mitre,  Oancia, Viașu – Sîntean, Gălățan.

Arbitri: Sorin Vădana – Tamas Bazso Magyar, Bogdan Stoica (toți din Cluj-Napoca)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

Disputa de sâmbătă va fi transmisă în direct pe youtube de colegii de la Radio Zestrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button