UTA Arad

Aly Abeid a marcat pentru Mauritania în eșecul din RD Congo





Utistul Aly Abeid a înscris singurul gol al Mauritaniei în disputa din deplasare cu RD Congo din preliminariile Cupei Africii. Din păcate pentru fundașul arădenilor, gazdele s-au impus cu 3-1 și au revenit în calculele calificării.

Oaspeții au rămas în 10 oameni încă din minutul 22, când Idrissa Thiam a primit direct cartonașul roșu, iar RD Congo a profitat și s-a distanțat la 2-0 până la pauză, prin reușitele semnate de Kakuta și Bakambu. Utistul Abeid a redus din diferență în minutul 55, cu un șut din 10 metri lateral stânga după o pasă primită de la fostul CFR-ist Guessouma Fofana. Ultimul cuvânt a aparținut însă echipei „roș-albastre”, prin fundașul lui Beșiktaș, Arthur Masuaku, care a înscris cu o execuție superbă de la distanță în minutul 67.

După trei etape, clasamentul grupei este condus de Gabon, cu 7 puncte, urmată de Mauritania, cu 4, în timp ce DR Congo și Sudan au câte 3. Primele două clasate se vor califica la turneul final, care va avea loc în ianuarie-februarie 2024, în Coasta de Fildeș.

Formația lui Aly Abeid va disputa meciul retur cu congolezii pe teren propriu, la Nouakchott, pe 29 martie, la ora României 01:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button