UTA Arad

Balint, nemulțumit după 1-0 cu Ripensia: „Mă așteptam la o reacție, căci toată săptămâna am vorbit despre mentalitate”





Ca și în precedentele amicale cu Ripensia de la Arad, UTA a învins, dar nu a convins. Anton a înscris, în minutul 35, singurul gol al partidei desfășurate pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, în fața a aproximativ 70-80 de spectatori, curioși să vadă cum arată echipa „roș-albă” cu o săptămână înainte de vizita celor de la U. Cluj, miza fiind trei puncte imense, chiar cruciale, în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Iar echipa favorită nu a arătat mare lucru, cu excepția a două-trei faze lucrate, după una dintre ele născându-se și golul. Alte situații au mai venit după șuturi de la distanță, dar și divizionara secundă timișană a avut ocaziile ei (puține, e drept), între care și un gol anulat pe motiv de offside în ultimele minute.

Balint: „Indiferent de context, mă așteptam la mai mult”

Laszlo Balint nu și-a putut ascunde dezamăgirea pentru prestația jucătorilor săi, mai ales că aceasta vine după un eșec extrem de dureros cu Petrolul și s-ar fi așteptat la o altfel de reacție. „Nu sunt mulțumit deloc, nu neapărat de scor, cât de modul în care ne-am prezentat. Da, putem să găsim multe scuze, cum ar fi adversarul, o echipă de Liga a 2-a, arțăgoasă, împotriva căreia astfel de amicale sunt complicate, sau terenul care nu a fost cel mai bun. Apoi, și noi am avut o săptămână destul de grea, deci la nivelul prospețimii nu a fost chiar ce trebuie, dar, indiferent de tot acest context, mă așteptam la mult mai mult și mă așteptam la o reacție. Toată săptămâna am vorbit despre mentalitate, toată săptămâna am vorbit de faptul că trebuie să fim mai răi și mult mai implicați și avem mai multă intensitate în absolut tot ceea ce facem. Și, chiar dacă astăzi a fost un meci amical, lucrurile acestea s-au văzut, din păcate, mult prea puțin”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

Balint anunță absența lui Abeid cu U. Cluj, dar afirmă: „ Sper ca echipa să aibă o reacție de orgoliu , în primul rând”

Peste o săptămână, pe 1 aprilie, de la ora 12, la Arad vine formația lui Ovidiu Sabău, care de la reluarea meciurilor pe puncte din ianuarie încoace e pe plus și este aproape de a-și realiza obiectivul stagional, salvarea de la retrogradare. „Programarea meciului cu U Cluj nu o mai discut. Indiferent dacă îmi convine sau nu, așa s-a hotărât, să jucăm sâmbătă la amiază și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm. Din păcate, pe Ali (n.a. Abeid) nu cred că vom putea să ne bazăm, pentru că el ajunge doar vineri seara la Arad și este și o diferență de fus orar.  Est – într-adevăr – o problemă destul de mare, trebuie să vedem în ce măsură îi recuperăm și pe Rareș Pop, pe Postolachi, Pășcălău, pe cei care sunt sunt plecați la lot. Asta este situația, nu suntem singura echipă în situație de genul acesta și trebuie să ne folosim de toți jucătorii. Astăzi au apărut toți în teren, a avut toată lumea posibilitatea să demonstreze, trebuie să își arate calitățile, indiferent că este meci amical sau meci oficial. Revenind, meciul cu U Cluj este foarte important, eu sper ca băieții să înțeleagă exact acest lucru. De foarte multe ori discuția în vestiar era că ok, am jucat bine, ne revenim săptămâna viitoare și – din păcate – au trecut mult prea multe meciuri și cam aceleași probleme revin în vestiarul nostru. Am discutat mereu de eficiență, dar ca să fii eficient, trebuie să fii în primul rând concentrat. În al doilea rând, trebuie să fii foarte responsabil în tot ceea ce faci pe teren. Eu sper ca echipa să aibă o reacție de orgoliu în primul rând  pentru că jucăm împotriva unei echipe foarte bune, care a demonstrat în ultima perioadă că este în formă, dar care, pe de altă parte, a demonstrat că în meciurile din deplasare că poate fi foarte vulnerabilă. Deci noi trebuie să avem atitudine, trebuie să avem determinare, dar mai mult de atât trebuie să avem și calitate, atât defensiv, cât și ofensiv”, a adăugat Balint.

Aspecte pozitive, revenirea accidentaților și debutul lui Popa, Ristin și  Ekmecki

După săptămâni întregi petrecute în infirmerie, Marko Vukcevic, Romario Benzar și Damian Isac au apărut din nou pe gazon și chiar au părut să aibă un tonus destul de bun. „E un aspect pozitiv revenirea celor trei, deși e clar că au nevoie de un ritm și de intensitatea specifică unui meci. Tocmai de aceea, am vrut să vedem și astăzi în ce măsură se apropie de ceea ce ne dorim pentru meciul de campionat. Cealaltă parte frumoasă, să zic, a amicalului de azi e apariția celor trei copii de la academie (Popa, Ristin și Ekmecki), pe i-am avut toată săptămâna cu noi și o să-i avem și săptămâna viitoare. Sunt copii pe care îi ținem sub observație, îi monitorizăm constant, sperăm ca în viitorul apropiat să reprezinte soluții”, a mai transmis „principalul” arădenilor.

Nu comentează tensiunile SCU – conducere: „Pe noi ne afectează situația din clasament”

De când a revenit la Arad, pentru al doilea său mandat ca antrenor al UTA-ei, Laszlo Balint a făcut mereu apel la unitate. Ieri, Suporter Club UTA a anunțat că acționează în instanță conducerea clubului arădean în mai multe spețe. „Nu pot să comentez ce face SCU și conducerea clubului și nici nu o să o fac. Pe noi ne afectează în acest moment situația din clasament, încercăm să ținem cât mai departe de noi toate lucrurile acestea, cumva colaterale activității noastre. Vrem să rămânem concentrați pe ceea ce avem de făcut, în așa fel încât să ne îmbunătățim situația în clasament”, a mai punctat tehnicianul .

Muntean: „Am vrut să vedem la ce nivel suntem, o victorie cu un adversar de Liga a 4-a nu ne-ar fi ajutat”

Ripensia se dovedește un partener ce cedează greu în amicale împotriva UTA-ei, dar evident pe antrenorul de facto al echipei îl interesează mai mult punctele necesare salvării de la retrogradarea în Liga a 3-a. Timișorenii sunt penultimii în seria B a play-outului, cu doar 16 puncte și încearcă să urce măcar pe loc de baraj în locul celor de la Progresul Spartac. „E diferență de eșalon clar, dar este foarte important cum am jucat azi, căci am vrut să vedem exact la ce nivel suntem. Avem câteva înfrângeri legate în Liga 2-a și era foarte important să dăm de un adversar bun. Nu cred că ne-ar fi ajutat să fi avut un adversar de Liga 4-a și să câștigăm astăzi. E clar că a fost și ambiție astăzi, orice orice jucător tânăr se motivează când joacă cu o echipă de Liga 1. Pe de o parte e normală chestia asta, poate și cei de la UTA și-au spus că e meci mai ușor azi și de acolo a apărut echilibrul acesta, dar tot ceea ce pot să fac eu este să-i felicit pe băieți pentru cum s-au prezentat astăzi. În rest, pentru noi, important va fi sâmbătă, la Dumbrăvița. Chiar dacă a fost eșec în acest amical, e un punct de plecare pentru meciurile ce urmează. Cu toate că atâtea puncte de plecare am avut, am zis că la fiecare meci că o să reușim să câștigăm, dar de fiecare dată ne-a lipsit foarte puțin. Important este să creștem, să jucăm bine, pentru că dacă o să jucăm bine sută la sută vor veni și rezultatele pozitive, până la urmă. Obiectivul este salvarea de la retrogradare și creșterea jucătorilor tineri. Și azi am început cu doi fotbaliști de 2005 și încă doi sau chiar trei au intrat pe aprcurs. Este un obiectiv al nostru creșterea jucătorilor, dar salvarea de la retrogradare este în momentul de față obiectivul principal”, a precizat Iulian Muntean.









8 comentarii

  1. Dacă nu ești antrenor fricos, declari și pui în aplicare următoarele: „apariția celor trei copii de la academie (Popa, Ristin și Ekmecki), pe i-am avut toată săptămâna cu noi și o să-i avem și săptămâna viitoare. Sunt copii pe care îi ținem sub observație, îi monitorizăm constant”, iar în meciul cu U Cluj vor reprezenta soluții.
    Raul Popa s-a descurcat foarte bine și lovește mingea cu ambele picioare!
    Rareș Pop și Raul Popa ar trebui titularizați pe benzi și Abeid să joace titular cât rezistă!
    Keseru leagă jocul UTA-ei și poate fi antrenorul din teren.

    0
    0
  2. Liga 2 retrogradare vs. Liga 1 retrogradare MECI EGAL dpdv fotbalistic.Ei merg in Liga 3, noi in Liga 2.PAUZA BANI, SUPORTERI.FINANTARI,ETC. iarba verde de acasa.Falca, Balcea, Bibart, Meszar, etc

    0
    0
  3. Astept cu nerabdare, dar si cu inima indoita de situatia actuala a echipei si clubului, sa re-vad UTA pe stadion dupa 20 ani si sa traiesc atmosfera de ne-egalat a fanilor utisti de data aceasta pe un stadion nou. Am fost atunci prezent la UTA-Olimpia 1-0 in 5 septembrie 2003. De atunci tanjesc sa mai vad UTA macar o data pe viu. Imi doresc din suflet sa batem pe U sambata viitoare cand voi fi din nou prezent la meci iar UTA sa se salveze anul acesta de la retrogradare. Mult respect fanilor UTA de pretutindeni.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button