UTA Arad

Victorie mică, neconvingătoare, cu o săptămână înainte de U. Cluj: UTA – Ripensia 1-0


Până la urmă, utiștii au fost inspirați că au mutat amicalul cu Ripensia pe terenul din Sânnicolau Mic și asta pentru că a plouat mărunt în această dimineață și gazonul de pe „Francisc Neuman” ar fi avut de suferit în vederea confruntării de sâmbăta viitoare, cu Universitatea Cluj. Așa gazonul de pe „Banatul” a rezistat foarte bine, iar „Bătrâna Doamnă” a făcut o verificare ce ridică unele semne de întrebare, împotriva divizionarei secunde Ripensia, încheiată cu o victorie mică, neconvingătoare: 1-0! 

Lipsit de aportul celor 6 internaționali, Abeid (marcator, ieri, pentru Mauritania în eșecul din Congo), Postolachi (Republica Moldova), Pop (România U19), Pășcălău, Iurasciuc și Cibi (România U18), Laszlo Balint a apelat la alți trei tineri fotbaliști de la echipa de tineret, cărora le-a oferit câte 45 de minute. Titular a plecat Raul Popa, într-o linie de atac în care a apărut după două luni de zile și Claudiu Keseru.

Keseru a ratat un penalty la titularizare

Chiar fostul atacant al lui FCSB putea deschide rapid tabela, dar a transformat în transversală un penalty obținut de Ubbink după duelul cu Stoi. Tot fotbalistul olandez a provocat și următoarea ocazie a „roș-albilor”, cu un șut din demi-voleu de la 20 de metri, prins cu ceva emoții de Rus. Astfel, se încheia o primă jumătate de oră cu formația arădeană aflată în control total, dar cu multe pase greșite la 20-25 de metri de poarta adversă. În minutul 35, s-a născut în sfârșit o fază șnur a „roș-albilor” ce a dus și la deschiderea scorului. Stahl a primit în dreapta, a pasat pe jos la colțul scurt, de unde Ubbink a reluat pe poartă, Rus a respins, Keseru s-a încurcat în știință, dar avut grijă Anton să împingă balonul în plasă din numai 5 metri. Chiar înainte de pauză, Idriz Batha, foarte activ la mijlocul terenului, l-a întins serios pe Rus cu un șut de la 22 de metri.

UTA – fără ocazii clare de gol după pauză, gol anulat pentru „Ripi”

„Bătrîna Doamnă” a schimbat total liniile la pauză, mijlocașii de 18 ani Răzvan Ristin și Ahmet Ekmekci debutând și ei pentru prima echipă. Situațiile startului de repriză le-au avut Cascini (lovitură de cap slabă în brațele portarului) și Benzar (reluare spectaculoasă din cădere de puțin pe lângă bara de la colțul lung). Dincolo, Nistor i-a pus mici probleme lui Balauru cu un șut de la distanță, chiar înainte ca Iacob să apară și el între buturile utiste după o lungă perioadă de timp. Producția ofensivă a UTA-ei a fost foarte slabă, cu Isac trimis în bandă de Balint, dar și cu Barbosa și Milosevic pierduți undeva între fundașii adverși. Mai mult, „Ripi” a prins curaj în ultimul sfert de oră, iar Zamfirescu a tras puternic dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, Iacob a respins în față, Bobocea a reluat sub transversală, dar asistentul a semnalizat offsideul (min. 84). Până la ultimul fluier, Benzar a țintit vinclul cu un șiret plin de la 35 de metri, dar Rus (revenit între buturi după accidentarea lui Toroc), a respins cu vârful degetelor.  Ultima ocazie i-a aparținut teamului de pe Bega, mai precis lui Ardeiu, care a tras cu stângul la o palmă de stâlpul din dreapta lui Iacob. Fluier final: 1-0.

Formații: 

UTA: Kucher (30 Balauru, Fl. 60 Iacob)) – Vukcevic (46 Benzar), Chindriș, Benga (46 Hoxhallari), Roger jr (46 Dobrescu) – Batha (46 Cascini), Anton (46 Ristin) – Stahl (46 Ekmekci), Ubbink 46 (Barbosa), R. Popa (46 Isac) – Keseru (46 Milosevic).

Ripensia: Rus (63 Toroc, 75 Rus) – Zamfirescu, Țieranu, Butnărașu (46 Gladun), Lungu – Stoi (78 Andreaș) – Nistor , Moraru (70 Morariu), Vidrăsan (70 Bobocea),  D. Ciurel (78 Ardeiu) – Sofran (75 Cracea).

Arbitri : Sorin Saladea – Andrei Pîslaru, Călin Mateuț

FOTO: Costel Șerban

4 comentarii

 1. Posesia mingii, pasele precise și jocul echipei Ripensia a fost peste cel al UTA-ei.
  Relații de joc foarte bune, viteză superioară, fotbaliștii Ripensiei s-au găsit mult mai bine.
  Iacob rămâne a 3-a variantă de portar și azi a respins înainte de unde oaspeții au înscris, golul fiind anulat pentru poziție afară din joc.
  Un aspect pozitiv este relația de joc dintre Claudiu Keseru și Roger.
  Oare ce șanse avem cu acest joc să învingem pe U Cluj?!
  Forza UTA!

  0
  0
 2. Au ieșit în evidență în mod pozitiv, Raul Popa, Benzar, Benga, Roger jr, Batha, Stahl, Keseru.
  Într-un mod negativ, a ieșit în evidență domnul Balint care certa arbitrul în condițiile în care jocul echipei pe care o conduce arăta de liga a 3-a.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button