Fotbal judetean

„Nebunie” în „duelul” vecinilor, viceliderul pierde puncte după ce a ratat și două penalty-uri: Șoimii Șimand – CS Socodor 3-3





Viceliderul și vicecampioana en-titre a Ligii a IV-a Arad nu a scăpat de ce i-a fost teamă și anume de o replică tare din partea vecinilor de la Șimand, ce-i poate compromite prematur lupta pentru primul loc cu Unirea Sântana. Șoimii au impus remiza în această după-amiază după un meci nebun, cu 6 goluri, două penalty-urit ratate, răsturnări de scor și un final pe muchie de cuțit. La final, cei de la Socodor au acuzat lipsa de fair-play a șimăndanilor, considerând că aceștia ar fi trebuit retrogradați după incidentele din urmă cu două sezoane, într-un alt meci direct.

Șoimii și-au luat tare adversarul, au avut o posesie mai bună în primele minute, dar golul de 1-0 a venit în urma unei faze fixe. În minutul 14, Roza a centrat din lovitură liberă și Sechel a marcat cu capul din 7 metri. Socodorul s-a trezit și a profitat de greșeala lui Peia, care s-a împiedicat și a căzut peste Turcuș. Penalty pentru vizitatori și Cristi Cigan a făcut 1-1. Turcuș putea marca cu o lovitură de cap, dar a făcut-o Ciupuligă din tabăra șoimilor la ultima fază a primei părți. Cl. Ujoc a trimis în bară dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea a ajuns la fostul atacant al Curticiului, care a trimis în plasă din 8 metri.

Partea a doua a debutat cu al doilea penalty primit de oaspeți, dar de această dată Cigan a ratat. A avut grijă Dumitru Copil să facă 2-2, după o lovitură liberă specialitatea casei, de la 20 de metri lateral stânga, ce s-a dus direct în vinclul. De la punctul cu var, însă, „Mitruț” nu a mai fost la fel de inspirat, sau mai degrabă tot un fost utist, Dennis Mureșan, a apărat al doilea său penalty din meci, răscumpărând greșeala colegului Onaca. Și, totuși, Socodorul a făcut 3-2, în minutul 71, după ce Lezeu a făcut un-doi rapid cu Cigan și acesta din urmă l-a bătut pe bravul Mureșan. Dar, meciul nu era gata și Șimandul a egalat eroic, cu 3 minute înainte de final. Ujoc a centrat și Ciupuligă a finalizat cu capul, din plonjon, de la 10 metri. Mai mult, gazdele au încercat să și câștige partida, dar Sechel și Apostol au ratat din poziții foarte bune, la una dintre faze Gherheș respingând din fața porții.

Ruska: „Ne-au întors din faze fixe, dar nu ne-am dat bătuți”

Rezultat final, 3-3 și Socodorul rămâne la 7 puncte în spatele liderului din Sântana. Șimandul i-a ținut piept Socodorului chiar și fără câțiva jucători importanți, precum Don, Dolga sau Cordoș. „Am început foarte bine, am dominat  total primele 20 de minute, cu posesie, pase la firul ierbii, până în preajma careului unde am avut două situații, pe lângă gol. Socodorul a ieșit la pressing și am încercat cu mingi între linii, dar Turcuș cu Dema ne luau fața. Au echlibrat la mijlocul terenului, au egalat, noi având jucători tehnici și ei mai maturi și agresivi. Ultimele 5 minute ale primei reprize au fost ale noastre și am intrat la cabine cu 2-1. În repriza a doua, am încercat să construim, dar ei aveau forță și câștigau mingea a doua și contracarau cu mingi lungi. Ne-au întors din faze fixe, dar nu ne-am dat bătuți, am și făcut schimbări. Lăsculescu s-a accidentat, dar l-a înlocuit Pașca, care are forță, Zsogo este mai ofensiv decât Onaca și cu Apostol vârf și am continuat să presăm. Am egalat și apoi am avut trei ocazii foarte mari. Chiar dacă oaspeții au avut trei penalty-uri, centralul Alex Gornic ne-a arbitrat bine în trecut și nu comentez deciziile lui din acest meci. Duminică e ziua tatălui meu, antrenor al Șoimilor împreună cu mine, păcat că nu am putut să-i dedicăm o victorie și trebuie rămânem doar cu un simplu: <<La mulți ani!>> De luni vor reveni la antrenamente Don și Cordoș, vom fi mai ofensivi la deplasarea de la Viitorul Arad”, afirmă Jany Ruska, antrenorul „șoimilor”.

Darazs: „Consider că astăzi am jucat cu o echipă ce trebuia să fie în Liga a 5-a”

Așadar, Socodorul pierde alte două puncte de la debutul returului, după remiza din urmă cu două săptămâni, de la Felnac. „Am intrat un pic mai greu în meci, prima repriză a fost împărțită, dar am intrat la pauză în dezavantaj. În a doua repriză i-am dominat, am avut goluri, am avut ocazii prin Pirtea și Cigan și am ratat două penaltyuri prin Cigan. Consider că astăzi am jucat cu o echipă ce trebuia să fie în Liga a 5-a după evenimentele din urmă cu doi ani, când au terminat pe loc retrogradabil și au fost violențele din partida cu noi, soldate cu suspendări foarte lungi. Nici astăzi atmosfera din jurul terenului nu a fost una bazată pe fair-play, regretăm că tonul a fost dat de însuși primarul comunei care a și strigat că își dorește ca Sântana să promoveze. Vrem să uităm atmosfera de la meciul de astăzi și ghinionul și să ne pregătim de jocul următor, cu Beliu”, susține Tiberiu Darazs, antrenorul viceliderului, care nu a putut conta nici el pe Șulea și Ciornei.

Formații:

Șimand: Mureșan – Onaca (66 Zsogo), Engelhardt, Peia, Cl. Ujoc – Covaci, Roza (66 Apostol), Borod, Sechel – Lăsculescu (56 Pașca), Ciupuligă.

Socodor: Sârb – S. Mako (51 L. Olariu), Pele, Gherheș, Țoca – Dema, Turcuș – Copil (79 Flueraș), Al. Lezeu, Pirtea (83 Faur) – Cigan

Arbitri: Alex Gornic – Andrei Păslaru, Alina Mihoc

Observatori: Romulus Tănăsescu, Ioan Hamza









2 comentarii

  1. Eu zic să vă vedeți de joc și echipă nu de Sântana .Lăsați Sântana în pace ,nu are nevoie de reclamă , spuneți cum faceti că primiți penalty-uri în fiecare meci ….1,2 sau mai multe.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button