Stranieri aradeniUTA Arad

România, peste Irlanda de Nord la U 19 cu Pop și Vulturar printre titulari! „Tricolorii” păstrează șansa la calificarea la „europene”





Cu arădenii Rareş Pop şi Cătălin Vulturar titulari, România U19 a învins Irlanda de Nord cu 3-1 în a doua partidă din cadrul Grupei 1 a Turului de Elită, ultima rundă a calificărilor pentru Campionatul European.

Britanicii au rămas în 10 oameni în minutul 34, când căpitanul McDonnell a primit al doilea cartonaş galben, iar „tricolorii” au dat lovitura chiar înainte de pauză prin „faristul” Andrei Borza. Deși se aflau în inferioritate numerică, nord-irlandezii au reușit să egaleze în minutul 58, când jucătorul lui West Ham, Callum Marshall, a transformat o lovitură de la 11 metri.

Tot Borza a readus România în avantaj în minutul 75, iar coechipierul său de la Farul, Adrian Mazilu, a stabilit scorul final în minutul 90. Cei doi arădeni nu au prins finalul meciului pe teren: utistul Pop a fost schimbat în minutul 77 cu Atanas Trică, iar David Sala l-a înlocuit pe Vulturar 8 minute mai târziu.

După acest succes, elevii lui Alexandru Pelici au revenit în calcule pentru o participare la turneul final, însă au nevoie de un rezultat favorabil în duelul dintre Norvegia și țara gazdă Franța, care se va disputa în această seară. Un succes al nordicilor ar echivala cu eliminarea României, dar „tricolorii” vor mai avea șanse la calificare în cazul unei remize sau a unei victorii a „cocoșilor galici”. În ultima etapă din grupă, România va întâlni Franța, iar Norvegia va da piept cu Irlanda de Nord. Doar prima clasată va avansa la Campionatul European U19, care se va disputa în Malta, în luna iulie a acestui an.

Formații:

România U19: Dincă – Maftei, Grigore-Huideș, Pașcalău, Borza – Boțogan (Martinovic 64), Vulturar (Sala 85) – Bujor (Mazilu 64) – R. Pop (Trică 77), Burnete (Radaslavescu 85), Musi. Rezerve neutilizate: Lefter – Sălceanu, Kovacs, Duțu. Selecționer: Alexandru Pelici

Irlanda de Nord U19: Clarke – Roney, Fogarty, McCallion – Brown (Doran 46), McDonnell, Robinson (Falls 86), Wightman – Prendergast (Scannell 37), Marshall, Sloan (Oudnie-Morgan 46). Rezerve neutilizate: Charles – Kirk, Glenfield. Selecționer: Gerard Lyttle

FOTO: FRF

Un comentariu

  1. interesant rezultat in contextul in care pierdem la scor cam peste tot la juniori sau tineret si suntem, dominati clar de multe reprezentative..bine ca am castigat desi am luat gol de la o echipa ce juca in 10 oameni..ma uitam si aseara la man sau morutan..se vede ca au calitate,dar in continuare parca prea fragili,isi castiga greu duelurile fizice chiar si in fata unor adversari modesti..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button