Baschet

Accesul în semifinale, obținut în ultimul sfert pe Someș: Universitatea Cluj – FCC UAV Arad 56-84


Vicecampioana României a rezolvat în două meciuri sfertul de finală cu Universitatea Cluj. După 90-55 la Arad, FCC UAV Arad s-a impus, astăzi, și pe Someș cu un clar 84-56, conturat – însă – de abia în sfertul patru. Clujencele s-au ținut bine în primele trei reprize mici, la finalul cărora tabela arăta doar 40-43, după care „galben-albastrele” au făcut legea cu 41 de puncte marcate în ultimele 10 minute și doar 16 primite. Probabil, „alb-negrele” s-au speriat și de perspectiva unei noi deplasări pe Mureș, unde, din nou, nu ar fi avut nicio șansă și pe final au trimis multe junioare pe parchet. Prilej pentru arădence să defileze, profitând și de lotul mai echilibrat valoric.

Diferența față de confruntarea de miercuri seara, din Polivalenta arădeană, a fost făcută și ultima achiziție. Anamaria Vîrjoghe, pivotul de 23 de ani al naționalei „tricolore” a debutat cu 13 puncte și 7 recuperări, dar MVP-ul disputei a fost Martina Pyka. Extrema din Polonia se dovedește o achiziție inspirată pentru FCC UAV Arad, iar evoluțiile în creștere din ultima vreme s-au concretizat azi cu 23 de puncte, dintre care 12 reușite de dupa linia de 6,75 metri.

Cel puțin în primele trei sferturi nu a fost totul roz în jocul vicecampioanelor, care au irosit prea multe „libere”, dar au arătat destule carențe sub cele două panouri. Baptiste pare că joacă cu frâna de mână trasă de câteva partide, însă – probabil – americanca așteaptă „duelurile” care contează pentru medalii. Până una alta, trupa de pe Mureș  își așteaptă partenera din semifinală, care – în proporție de 99% – va fi CSU CSM Constanța. Echipa de pe Litoral joacă manșa secundă cu Hoya Târgu Secuiesc miercuri seara, în Secuime, după ce a câștigat prima dispută cu 84-54.

Formații și marcatoare:

U. Cluj: Chiș 13 (3×3), Uiuiu 12 (1×3), Mihăișan 10 (2×3), Sutton 7, Santa 6 (2×3), Putra 4 (1×3), Popovici 3 (1×3), Farago 1, Rus, Bota, Horvath.

FCC UAV Arad: Pyka 23 (4×3), Vîrjoghe 13, Bogicevic 12 (2×3) puncte, Baptiste 11, Hadzovic 8, Greene 8, Akathiotou 5 (1×3), Fleșer 2, Georgieva 2.

FOTO: FCC UAV Arad (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button