UTA Arad

Costea le răspunde celor din SCU și susține în continuare că mărcile sale sunt veritabile: ”Le-am înregistrat pentru a rămâne în Arad”





Vineri, într-o conferință de presă, conducerea Suporter Club UTA, în speță președintele Claudiu Negru și vicepreședintele Sebastian Bulumac l-au atacat printre altele pe Călin Costea, noul membru al AFC UTA Arad, despre care spuneau – în mare – că e doar un vânător de oportunități, iar mărcile înregistrate de el OSIM sunt simple înșiruiri de litere fără niciun fel de valoare juridică.

Fiindcă au fost acuzații publice, considerăm că omul de afaceri arădean are dreptul la replică, pe care vi-l oferim în întregime mai jos:

”SCU își scuză public incompetența și are de justificat proveniența a zeci de mii de EURO!

Observ că am și eu “fanii” mei, Bulumac și Negru care sunt foarte deranjați de o înșiruire de litere înregistrate de mine legal și oferite spre licențiere celui care plătește cheltuielile și salariile la clubul UTA.

Vineri după-masă, într-o conferință de presă, au încercat sa mimeze coerența explicându-și vinovăția pentru situația în care se află, însă i-au cam încurcat atât faptele lor, cât și exprimarea folosită.

Pare că autorii dezbaterii au înțeles cam târziu cum funcționează OSIM-ul, cât au înțeles. Asta nu scuză sub nici o formă minciunile cu care i-au îmbrobodit pe membrii lor, când i-au purtat de două ori pe la Sindicate să voteze retragerea a ceva ce ei nu dețineau și nu vor deține vreodată. În schimb, garantează dânșii, că de aici înainte au să fie cu ochii pe litere. Pe toate.

Sunt în continuare surprins de lipsa lor de viziune vis-a-vis de înregistrarea mărcii UTA, deținute legal de mine, deoarece dacă le înregistra vreun fan Poli sau vreun “mitic” (cum se exprimă SCU deseori), acum onor președinții
s-ar fi mutat cu tot cu familli din România, nu doar din Arad.

Ați avut timp 16 ani să înregistrați clasele pe care le dețin ignoranților, însă voi ați fost ocupați în tot acest timp cu războaiele personale purtate cu președinții și investitorii de la UTA!

Le-am înregistrat pentru a rămâne în Arad și le-am cedat clubului UTA singurul în măsură să dețină acestă marcă. Indiferent cine este la conducerea lui, acum sau în viitor!

Cu multă străduință și cu foarte mult interes am încercat să urmăresc firul poveștii până la capăt, când am aflat cu surprindere că “președinții” știu în avans cum se vor termina procesele și mai ales că hotărârile instanțelor vor fi în favoarea lor.

Câtă încredere…

Ce nu am aflat de la dânșii, ceea ce sunt convins că și suporterii ar vrea să afle, este de unde au obținut sumele cerute de către una dintre cele mai titrate case de avocatură din Romania, după cum afirmă chiar ei, sume care în cazul proceselor de genul ăsta încep de la 20.000 euro. Oare care este cuantumul cotizației lunare per membru, dacă ei beneficiază de sumele acestea doar pentru procese…

Oare le sunt plătite “legal” de “investitorii” pe care SCU îi reprezintă în operațiunea de preluare a clubului UTA ?

Aștept cu aceeași considerație, la fel ca și majoritatea suporterilor, data finală la care se va deschide “noul” fanshop, dar și să aflu de unde provin sumele de zeci de mii de euro cu care s-a achiziționat marfa (menționez că FanShop-ul Oficial are marfă în stoc de peste 90.000 de Euro) ce urmează să fie vândută în “noul” fanshop și pe “noua” aplicație surpriză.

Evident că la momentul acesta toată gălăgia vituperată în spațiul public de către SCU nu mai are nici o valoare, singurul lucru care mai contează este verdictul instanțelor, iar dați-mi voie să cred că deciziile vor fi luate 100% în favoarea clubului UTA.

Instanțele probabil vor sancționa comportamentul agresiv al unui număr mic de indivizi din SCU, care prin indolența lor și-au permis să lase marca UTA neprotejată timp de 16 ani, indivizi care își arogă dreptul universal de reprezentare al tuturor suporterilor și al fanilor UTA!

Pe mine sigur nu mă reprezintă…

Reprezentanții SCU declară constant în spațiul public că această asociație este singura corectă și transparentă în acest război, spre deosebire de AFC UTA pe care ei o numesc a lui Meszar.

Acestă afirmație ne face să credem că vom avea parte atât noi, cât și suporterii, de o explicație plauzibilă pentru proveniența legală a acestor sume de bani. Au fost împrumutate de undeva? De unde? Sau dacă le-au primit donație, de unde? Și mai ales, de la cine?”

Costea Calin

13 comentarii

  1. Papagalul ăsta de costea nici nu ar merita băgat în seamă. E un țepar al Aradului. A avut câteva birturi cu care a dat doar țepe.
    Acum văd că și soția lui a încercat să înregistreze o marcă europeană. E la modă asta acum, dacă Meszar și-a băgat soția în club de ce nu și-ar folosi și Costea soția? Cașcavalul se împarte în familie!
    A ajuns clubul UTA să fie condus de oportuniști, profitori!
    Poate plătește Costea datoriile clubului!

    0
    0
  2. ONG-ul SCU nu e beneficiar al fondurilor publice adică al tuturor arădenilor. Sa dea explicații.
    Pe când AFC UTA este beneficiar de fonduri publice 1 milion de euro anual, la fel beneficiar de fonduri publice locale a fost festivalul berii al lui Costea de anul trecut.
    Așa că AFC UTA e datoare cu transparența nu SCU.
    Dacă actuala UTA doamne ferește se desființează cum s-a mai întâmplat ce se întâmplă cu mărcile lui Costea îi revin înapoi? Le mai închiriază odată? sau dispar odată cu radierea ONG-ului?

    0
    0
  3. Dl. Costea minte …. prin omisiune! Are DOAR CERERI înregistrate la OSIM, privind rezervare marca UTA/ la fel ca cea a lui SCU, ….dar pt alte clase și sunt depuse recent! Adică, după prima sa apariție publică în legătură cu subiectul MARCA UTA! Atunci probabil că a și primit sumele despre care vorbește ca să înceapă operațiunea! Aceste cereri NU SUNT APROBATE! Sunt contestate probabil de SCU …. și după cum funcționează OSIM, preemțiune la extinderea claselor de rezervare are primul deținător de marcă …. adică SCU! Momentan înțeleg că părțile se judecă ….! Costea dacă are COAIE MARI …. încearcă faza asta cu Coca-Cola! Referitor la bani! Apropo, dle.Costea, tu de unde ai banii pt mărcile verbale, pt marca UTA pe alte clase, pt tribunale….! Că văd că prețurile din piață le cunoști, iar venituri pe măsură…..din ce ….activitate!? Eu cred că banii vin de la dl.Meszar! Adevărat că SCU nu a încercat extinderea claselor, parte din neștiință, parte bazându-se cu naivitate pe buna-credință a partenerului Șoani care i-a amăgit, i-a dus cu preșu! Învățătură de minte! Dacă ar fi sprijiniți de Next-Gen, fiți siguri că SCU, ar avea casă de avocatură pe măsură! Și sunt proSCU pt că în mod evident este nevoie de un echilibru în cea ce privește UTA! Bara a intuit calitatea morală a politicienilor care se folosesc de UTA și a cedat drepturile mărcii unei asociații a suporterilor tocmai ca să scoată acest element de patrimoniu social din mâna hienelor politice arădene! Și dacă Next-Gen sprijină SCU, bravo lor! Ar fi de preferat să o facă pe față! fiindcă UTA lui Meszar are un firișor, marca UTA, care o leagă de UTA noastră din 1945 și va fi nevoie să fie preluate și celelalte firișoare …. asta dacă vrei să bați cu pumnu în masă că ești continuatorul baronului ….dacă vrei să afirmi fără nici o frică: Noi sunte UTA! UTA…. Arad!

    0
    0
    1. Nealcosu, ai pus punctul pe i. Frati utisti, hai sa o spunem o data pe nume: Nicolae Bara a lasat mostenire palmaresul noua, aradenilor, ce e asa de greu de inteles? Identitatea UTA a fost data in folosinta lui Meszar si cei care au zis ca se inhama la proiect(jos palaria pentru asta). Insa, nu a fost totul facut transparent si Meszar & co nu explica de ce vrea sa ne chinuim si nu sa primim investitori in club. E foarte simplu. Iar acest derbedeu, Costea, e abominal ceea ce face – cum sa strigi in gura mare ca tu, un nimuric, ai marca UTA. E inadmisibil ca cineva din Aradul asta sa zica eu detin marca UTA(nici nu ma intereseaza semantica, ca e marca comerciala sau etc.). UTA a fost lasata mostenire de catre Bara(fie iertat si odihnit) aradenilor, nu lui Costea sau Meszar sau altcuiva pe persoana fizica. Iar Meszar ar fi trebuit sa fie de buna credinta..

      0
      0
  4. Vești nașpa pentru scu și apreutesei să pună ghiara pe UTA noastră dragă. Actuala conducere a dus Echipa după ani în liga 1, oare în ce ligă vrea apreutesei ( prin SCU?)să ducă UTA?

    0
    0
    1. Chiar e atât de greu de înțeles, că aici nu e vorba de scu sau apreutesi, e vorba de normalitate, transparență și nu in ultimul rand de legalitate.

      0
      0
  5. Palmaresul este al echipei care l-a dobandit, nu este accesoriu la un nume inregistrat la OSIM de o persoana fizica. In cel mai fericit caz, daca palmaresul a fost transmis in scris, prin acte, la modificarile succesive prin care a trecut echipa, palmaresul ar fi la UTA SA care este in insolventa, procedura neinchisa icna de lichidator. Sigla si palmaresul trebuia sa fie mijloace fixe la societatea comerciala UTA SA, cum este la marea majoritate a cluburilor. Cu ce drept a inregistrat Bara, fie iertat, numele si sigla pe numele sau cand ele apartineau docietatii? SCU nu are nici o hartie prin care poate dovedi ca detine palmaresul. Are doar o inregistrare la OSIM pe o asociatie care nu a fost si nu este echipa de fotbal ca sa poata sa detina palmares. FRF le-a dat voie sa schimbe numele, nu le-a dat si dovada detinerii palmaresului. In justitie, nu ii vad bine pe cei de la SCU, nici cu palmaresul, daca ii va ataca cineva si nici cu protectia comerciala a numelui si asta o vom vedea cand lanseaza magazinul si a doua zi Politia economica ii va intreba de numele scris pe produse si aia stiu meserie, nu ca cei de la facebook care au inchis pagina actualului magazin 1945.ro fara sa studieze ce protectie au fluturat avocatii SCU. Inevitabil vom avea o rupere, e greu de crezut ca din vara vor mai putea sta cele doua sabii in aceeasi teaca. Vorba celor de la SCU, timpul sa ne judece, doar ca timpul va fi de data asta Justitia care va da dreptate cui este in legalitate.

    0
    0
  6. Țara arde și baba se piaptănă. Adică, e pericol mare de retrogradare, și acum asta e prioritatea conducerii UTA? Nu mă mai refer și la cooptarea ,,primei doamne” in CA, e de domeniul absurdului. Din rău în mai rău!

    0
    0
  7. M-as bucura daca SCU ar fi mai ofensiv sa zic asa! Atacul e cea mai buna aparare! Asa-i in fotbal! Situatia e clara! Dl.Meszar nu vrea dar nici nu poate continua cu succes la UTA, dar nici nu ar da „stupul” din mana! Avocatul Radu Buda, il cunosc si ma cunoaste….cred ca ar accepta o sugestie pt o actiune locala …., chiar si prin instanță! Daca SCU ar pune la dispozitie publicului larg (Ziar, FB, etc…) un model de Cerere de Adeziune la Asociatia Club Sportiv UTA și o adresă de corespondență, am putea ca noi, cateva mii de fani, suporteri ai UTA sa solicitam sa devenim membrii ai Asociatiei! Sa nu il lasam pe dl.Meszar la greu! Avem incredere in el sa ne gestioneze cotizațiile, o participare in plus fata de abonamentele la meciuri! Aprobarea acestor adeziuni, ar arata buna credinta a membriilor actuali ai Asociatiei! La urma urmei, dacă au primit in Asociatie o secretara, un costea, o nevasta….de ce nu ar primii și câteva mii de cotizanți de bună credință!? La urma urmei, vrem și noi să ajutăm!

    0
    0
  8. UTA a câștiga Campionatul Național în . anii 1968 / 1969 resp.1969 / 1970 și – țineți-vă bine – nu se știa a cui este ”marca înregistrată ” HICC !!! A fost echipa UTA. Susținută de toți arădenii .
    Dacă acest BB de la SCU susține că și atunci el avea dreptul la nu știu ce, atunci îi c.c în gură !
    – Expl. BB = Bulumac Buibuit

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button