Alte sporturi

Arădeanca Denise Bejan e „regina” pentathlonului românesc la U16!

Un nou rezultat mare pentru noul talent al atletismului arădean. Denise Nicole Bejan a devenit campioană națională la pentathlon, la categoria de vârstă U16. Performanța arădencei legitimată la CS Universitatea este cu atât mai importantă cu cât ea are doar 14 și s-a bătut cu sportive mai experimentate decât ea, alte 23 de concurente din toată țara.

Rezulatele obținute de Bejan la București în drumul spre titlul național au fost: 9,53 sec – la 60 de metri garduri, – 1,42 m – la săritura în înălțime, 8,32m – la aruncarea greutății de 3kg, 5,20m – la săritura în lungime și 2:37.80 în proba de 800 metri. Totalizând 2968 de puncte, Denise a urcat pe prima treaptă a podiumului, devansând-o cu 89 pe Mara Andreea Ursanu, de la CS Politehnica Iași și cu 259 de puncte pe Timeea Eșanu (CSM Pitești/LPS Viitorul).

Elevă a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad, Denise Bejan este pregătită de fostul Gabriel Gui, fost campion național la săritura în lungime, însă sportiva a fost formată de profesorul Olivia Brosovzski. De altfel, sub comanda acesteia, în luna iunie a anului trecut, tânăra atletă s-a încununat și campioană națională la tetrathlon.

Totodată, într-un clasament Open întocmit pentru toate categoriile de vârstă (senioare, U23, U20, U18 și U16), arădeanca s-a clasat pe locul 10, fiind cea mai tânără din acest top.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button