Fotbal judetean

Și-au luat punctele înapoi și părăsesc locul retrogradabil: Păulișana Păuliș – CS Glogovăț 1-2





Întâmplător sau nu, Glogovățul câștigă primul meci al anului după ce i-a găzduit la Vladimirescu pe cei de la Universitatea Cluj la ultimul antrenament de dinaintea jocului cu UTA. Călin Dehelean l-a cunoscut pe Ioan Ovidiu Sabău și a fost inspirat în pregătirea deplasării în „fieful” vecinilor din Păuliș. Deplasarea a fost ceva mai lungă, căci Păulișana și-a mutat provizoriu casa la Șiria, acolo unde deja a bătut-o fără drept de apel pe Victoria Zăbrani: 3-0.

Cei de la Glogovăț nu au uitat nici istoria meciului din tur, când i-au condus pe băieții lui Georgiu, dar au terminat meciul fără niciun punct. Iar când au condus din nou, tot după un gol venit spre finalul primei părți, s-au temut să nu se repete scenariul. Cu atât mai mult cu cât echipa de la marginea Aradului luptă din greu să scape de locurile retrogradabile. De această dată, însă, „Vladi” a jucat compact, nu a mai comis erori grave în defensivă și găsit golurile ce i-au adus victoria.

Scorul pauzei era 0-1, după ce Doboș a transformat un penalty obținut de Țîru după duelul cu Ianc. Era minutul 32, iar același Țîru a mai avut o situație bună, în timp ce gazdele au fost periculoase în special la faze fixe. La una dintre ele Mandache a reluat bine cu capul după centrarea lui Calancea, dar Miclean nu a putut fi învins. Mai mult, în minutul 72, oaspeții au marcat și golul doi, chiar prin fostul jucător al Păulișanei, Raul Petcuț. Lansat excelent de Doboș, jucătorul crescut de UTA a marcat din poziție de unu la unu cu Horvat, chiar dacă experimentatul portar al Păulișanei a atins mingea. Înscriind pentru 1-2 în minutul 82, după o acțiune șnur purtată pe traiectoria Ștefan, Zubașcu cu finalizare Stoica, Păulișul avea timp să încerce golul ce ar fi evitat primul eșec din 2023 și chiar a pus presiune printr-o sumedenie de faze fixe. Dar, cei de la Glogovăț au fost imbatabili și au luat punctele ce îi urcă două locuri în clasament, peste Zăbrani și Beliu.

Georgiu: „Nu a fost ziua noastră”

Așadar, gruparea din Podgorie pierde primul meci în 2023 și pierde locul 4 pe care se cățărase etapa trecută. „Pur și simplu nu a fost ziua noastră și asta cred că și pentru că ne-am luat puțin cam de sus adversarul și nu era cazul. Am întâlnit o echipă ordonată, mai motivată decât noi, care a știu ce vrea din primul până în ultimul minut de joc. Am făcut prea puțin pentru a scoate ceva din acest meci, am rămas doar cu faza frumoasă a golului, realizată de doi jucători și ceva situații la faze fixe. Obiectivul rămâne formarea unui loc competitiv, dar e clar că mai vrem să facem și puncte și mai ales să nu mai repetăm jocuri modeste precum cel de astăzi”, a spus Vasilică Georgiu, antrenorul Păulișanei.

Dehelean: „Știam că putem transforma frustrarea cu Macea în motivație cu Păulișul”

Omologul acestuia se bucură că a putut intra în mintea jucătorilor și i-a făcut să creadă în șansele lor, chiar dacă pe foaie gazdele plecau mari favorite. „Când am fost egalați de Macea la ultima fază știam că putem transforma frustrarea în motivație cu Păulișul. Ne-am și adunat toți azi, mai puțin Nibu, iar în aceste condiții putem ține piept aproape oricui. Am pregătit un meci atent din punct de vedere defensiv, am stat bine în teren și ne-am impus să nu luăm gol în primele 15-20 de minute. Știam că Păulișul își va pierde răbdarea, ne vor ataca cu toate liniile și vor lăsa spații pentru contrele noastre. I-am taxat, dar am trăit la maximum meciul până la ultimul fluier, căci suntem pățiți, chia în tur împotriva lor, când ne-au întors în câteva minute de la 1-0. Îi felicit pe băieți, e victoria lor, sper să creadă și mai mult în ei de acum înainte”, a punctat și Călin Dehelean.

Formații:

Păuliș: Horvat – E. Calancea, Ianc, Pleșca, Morariu –  L. Grigorean, N. Marc – D. Grigorean (47 Gîrna), Stoica, Mandache (78 Zubașcu) – Brândușe (78 Ștefan).

Glogovăț: Miclean – Neag, Ruja, Mariș, Avram – Fl. Dancă (67 Diarra), Doboș, Coșa, Păulin (79 Domide) – Țîru, R. Petcuț (95 Ceh).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Nicoleta Șușcă, Ovidiu Dașcău

Observatori: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button