UTA Arad

Balint, după ce a dus-o pe UTA în semifinalele Cupei: „Credem cu tărie că putem câștiga trofeul, prioritățile sunt importante cronologic”







În campionatul în care și-a dezamăgit suporterii, UTA se revanșează cu parcursul din Cupa României Betano. Arădenii au acces în semifinale după 1-0 cu FC U Craiova, golul calificării aparținându-i lui Virgiliu Postolachi, din minutul 16. Mâine, după duelul dintre Hermannstadt și Universitatea Cluj, „roș-albii” își vor cunoaște adversarul cu care se va bate pentru un loc în marea finală, în deplasare, pe 25, 26 sau 27 aprilie.


Îi dedică victoria căpitanului Benga, care a devenit tătic chiar astăzi


Până una alta, „Bătrâna Doamnă” sărbătorește o performanță ce-i lipsea din anul 1966, când pierdea cu 4-0 finala cu Steaua. Totodată, Balint a ținut să-i dedice victoria căpitanului său, care a devenit pentru a patra oară tătic chiar astăzi. „O calificare pe care ne-o doream mult și pentru acest pas spre o performanță ce ar fi remarcabilă într-un sezon deloc ușor pentru noi. Sunt mai multe motive de bucurie, iar victoria o dedicăm în primul rând suporterilor noștri. Le mulțumim pentru spirjiin, pentru încredere în momente grele. Și azi au creat o atmosferă frumoasă, o splendidă coregrafie și au venit în număr mare la meci în condiții atmosferice deloc propice. Ne bucurăm că i-am făcut fericiți atât pe, cât și pe multe alte mii de oameni ce ne-au urmărit din fața televizorului. Dar, mai vrem să îi dedicăm această calificare băiețelului nou născut, chiar astăzi, al lui Alex Benga, Maximilian. Căpitanul nostru e foarte bucuros, nu va uita această zi, e un eveniment important pentru el și familia lui. Este de apreciat și de remarcat că a reușit să facă meci foarte bun, prin concentrare și motivație, în condițiile în care soția lui a născut de dimineață”, a spus antrenorul „roș-albilor”.

„Nu am strălucit, dar am jucat eficient și inteligent”

În premieră pentru acest sezon, UTA a legat și două victorii consecutive, după cea cu 2-0, de sâmbătă, din play-otul Superligii, cu Universitatea Cluj. „Trebuie să recunoaștem, nu a fost meci strălucit din partea noastră, dar acum e foarte important să jucăm eficient și inteligent. Băieții au gestionat bine presiunea adversarului, un adversar cu calitate, pe un teren greu. Energia consumată a fost mare, dar am arătat bine fizic, atât cu U. Cluj, cât și azi și, pe lângă cele două victorii legate, e foarte important și că nu am luat gol. E adevărat, au fost meciuri acasă, unde statistic am arătat mai bine în acest sezon. Vrem rezultate și în deplasare, ne extragem încrederea de aici și credința că putem face meci bun la Voluntari. Trebuie să ne revenim rapid, să trecem peste euforia rezultatului foarte repede și să ne recuperăm fizic.  după două meciuri în trei zile pe un teren greu. Prima noastră sarcină este să-i recuperăm pe jucători din punct de vedere fizic, iar tonusul mental să îl transformăm într-o evoluție solidă și un rezultat bun sâmbătă”, a adăugat Balint.



Surprins de planul tactic al oltenilor: „Au jucat vertical”

Acesta a mai recunoscut că a fost puțin surprins de planul tactic al lui FC U Craiova, care și-a lăsat principalii jucători de creație pe bancă: „E clar că Bauza și Bahassa au calitate tehnică și nu i-a avantajat acest teren. Așadar, au avut o abordare tactică cu doi atacanți de forță, au jucat vertical. Am gestionat bine prima parte, cu mici probleme, cu toate că avem mici dileme într-o privință. Mereu după ce dăm gol vin momente de vulnerabilitate, dar important e că am gestionat toate acele momente și am fost inteligenți, eficienți în ceea ce ne-am propus”.

O calificare în finală ar fi senzațională, iar câștigarea trofeului… wow”

Până la semifinală, UTA mai are de jucat trei meciuri extrem de importante, poate vitale în cursa pentru salvarea de la retrogradare, în deplasare la Voluntari, acasă, cu Botoșani și – probabil – pe noul stadion al Chindiei. „Tragem tare în fiecare zi, am văzut multe discuții că ar trebui să avem ca prioritate campionatul și pe locul secund cupa. Suntem profesioniști, iar pentru mine personal, dar și pentru băieți, club și fani, pentru tot orașul și județul Arad, toți care iubesc UTA, o calificare în finală ar fi senzațională, iar câștigarea trofeului… wow. Prioritățile rămân importante cronologic, acum ne concentrăm cu Voluntari, până la semifanală mai avem meciuri, antrenamente și le cer jucătorilor să fim lucizi, echilibrați și inteligenți. Trebuie să credem că putem câștiga Cupa României, nu mergem ca la bere la meci.  Credem cu tărie în asta, am spus-o mereu și în momentele în care eram în genunchi, când nu veneau rezultatele, că am mare încredere că ne vom atinge obiectivele în acest sezon.  Suntem în două competiții, sunt mândru de băieți și recunoscător că avem șansa de a ne bate pentru o performanță fantastică pentru club. Nu avem preferințe pentru adversar, ne gândim doar la Voluntari, apoi vedem ce va fi, cu cine jucăm”, a mai punctat „principalul” formației de pe Mureș, care a dezvăluit câte ceva și din „rețeta” financiară din Cupă: „Primă este pentru finală și câștigarea Cupei, asta am discutat cu domnul Meszar. Nu a fost o prioritate stabilirea exactă a sumelor, dar se va discuta și se va puncta ca să fie bine pentru club și pentru băieți”.

În Superligă, UTA joacă din nou sâmbătă, de la ora 15, pe arena „Anghel Iordănescu”, din Voluntari, în cadrul rundei a treia a play-outului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button