UTA Arad

„U“ a bătut la Sibiu, UTA joacă la Cluj pentru calificarea în finala Cupei României!







Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc și-a aflat adversarul din semifinala Cupei României Betano. Universitatea Cluj a câștigat cu 2-1 la Sibiu, cu Hermannstadt și o va găzdui pe rivala de pe Mureș pe 25, 26 sau 27 aprilie în penultimul act al competiției KO.


Formația gazdă a condus cu 1-0 la pauză, prin reușita lui Alhassan, din minutul 40, dar schimbările lui Neluțu Sabău au fost inspirate și Chipciu ( 51) și Thiam (75) au întors soarta calificării.


În fazele superioare ale Cupei, UTA și U. Cluj s-au mai întâlnit de patru ori, iar palmaresul (la calificare) este egal. Arădenii au câștigat optimile din 1948 cu 3-2 și au remizat 2-2 în semifinala din 1953, dar au mers mai departe pe criteriul golurilor mai multe marcate în deplasare. In acel an a venit și ultima Cupă din istoria clubului, după 1-0 cu Steaua în finală, golul aparținându-i lui Gheorghe Vaczi I, în minutul 110. ´Șepcile roșii´ s-au impus în optimile din 1971 cu 2-0 și cele recente, din 2021, cu 2-1. În acest sezon al Superligii, „roș-albii” au luat 7 puncte din 9 posibile în fața „alb-negrilor”, după 2-1 și 2-0, la Arad, ultima oară chiar sâmbăta, în play-out și 0-0 pe „Cluj Arena”

Formații:

Hermannstadt: Muțiu – Butean, Ene, Stoica, Opruț – Petrescu (59 Bărbuț), Mino, Biceanu (74 G. Iancu), Oroian (87 D. Iancu) – Alhassan (87 Limaj), Babic (59 Paraschiv). Antrenor: Marius Măldărășanu



Universitatea Cluj: Iliev – Oancea, Ilie, Ispas, Goranov – Haită, Remacle (46 Filip), Simion (46 Bic), Nistor (46 Chipciu) – Tescan (75 Thiam), Gomes (62 Thiam). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu

Arbitru VAR: Adrian Cojocaru / Arbitru AVAR: Marius Badea

foto: facebook U Cluj

7 comentarii

  1. Recomand conducerii clubului UTA să efectueze demersuri astfel încît FRF să mute finala Cupei României într-o zi de sîmbătă (actualmente finala e programată miercuri, 24 mai). De asemenea, să se asigure că FRF va pune la dispoziția fiecărei finaliste minimum 3.000 de bilete. Nu-i exclus ca finala să se joace la Sibiu, oraș în care arădenii s-ar putea deplasa în număr foarte mare (poate nu ca la Alba Iulia, în 1999, dar cîteva mii ar putea fi). Din acest motiv, lucrurile trebuie ”negociate” din timp cu FRF (într-o discuție privată cu cineva de la vîrful FRF mi s-a spus că decizia privind locația finalei va fi luată după sferturile de finală).

    0
    0
  2. UTA de fiecare data cand a eliminato pe U din cupa a castigat trofeul la final! Sa fie cu noroc si de data asta, Forza UTA, sa vina cupa la Arad!

    0
    0
    1. Sa vedem unde se joaca meciul cu U! Momentan ei schimba gazonul! Probabil intervine Boc sa urgenteze lucrările!

      0
      0
  3. Bună ziua….Ar fi un împlinit șI de mare ,onoare ca echipa uta să câștige jocul înpotriva celor de la. U cluj. Ori unde se va juca suporteri șI galeria o vor susține pe. Uta șI vor fi foarte mulțI susținători. Bravo. Uta ..Uta va rămăne în acest an conpetional în liga. 1 cu siguranță!!!!! Sunt arădean șI suporter al echipei uta șI iubesc această echipă frumoasă de mic copil șI am so iubesc căte zile voi mai avea pe acest pământ..Uta arad. Eu împreună cu fica mea roberta avem abonament la tribuna a doua șI am fost prezențI la toate partidele de acasă anul acesta conpetional ..Uta. ,este echipa orașului nostru frumos arad sunt măndru de acest lucru!!! Avem suporteri ori unde în lumea asta. ,avem o galerie extraordinară ,respect suporteri șI galeria frumoasă pe care o are echipa uta. Bravo galeria ori unde se joacă semifinala noi. Vom câștigacusiguranță. Bravo uta arad..Mulțumesc jucătorilorm. Mult pentru. Bucuria, ,oferită bravo uta!!!!! .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button