UTA Arad

Basarabenii de la Voluntari nu-l așteaptă cu flori pe utistul Postolachi: „Mi-au transmis că nu va fi ușor pentru mine, dar mă simt în formă și simt încrederea colegilor”







Omul momentului la UTA este fără îndoială Virgiliu Postolachi. Atacantul de 23 de ani a înscris în ultimele două partide, cu „U” Cluj (în campionat) și FC U Craiova (în cupă), ambele încheiate cu victorii fără gol primit ale arădenilor.


„Nu ne e teamă de nimeni și am învățat din greșeli”


Sâmbătă (ora 15:00), UTA joacă în deplasare la Voluntari, iar „vârful” din Republica Moldova este pregătit pentru duelul cu trei dintre coechipierii săi de la națională, Igor Armaș, Vadim Rață și Vitalie Damașcan. „Cred că va fi o partidă grea pentru ambele echipe, două dintre cele mai bune din play-out. Ei au multă calitate, dar noi mergem acolo pentru a lua trei puncte, vrem să continuăm această perioadă bună, cu victorii. Am vorbit cu cei trei colegi de la națională, ne-am sunat, ne așteaptă acolo. Mi-au transmis că nu va fi ușor pentru mine, că nu ne vor aștepta cu flori, dar eu și colegii mei vom încerca să jucăm cât mai bine și sper să câștigăm. Pentru noi toate punctele sunt bune, ar fi foarte important să câștigăm acest meci pentru a confirma perioada bună prin care trecem. Echipa noastră a arătat calitate, spirit și multă determinare în ultimele meciuri și ne dorim să continuăm pe această cale. FC Voluntari e o echipă în formă, dar noi ne concentrăm pe ce facem noi. Nu avem teamă de nici o echipă și la fiecare meci învățăm din greșeli”, spune principala „gură de tun” a arădenilor.

„Mă simt mai bine în bandă, ating mai multe mingi și sunt cu fața la poartă”

Sezonul actual este de departe cel mai bun din cariera la nivel de seniori a fotbalistului crescut de PSG. Cu 9 reușite în toate competițiile, Postolachi este golgheterul formației arădene, având reușite atât de pe postul său de bază, cât și din banda dreaptă. „Mi-am fixat obiective la începutul sezonului. Această schimbare de post a fost alegerea antrenorului și eu, ca jucător, respect ce îmi spune dânsul și mă adaptez la fiecare poziție. Am avut reușite atât din postura de atacant central, cât și din banda dreaptă. Recunosc, mă simt puțin mai bine în dreapta sau în stânga, pentru că ajunge mingea mai des la mine, sunt cu fața la joc și am mai multe soluții. Sunt în formă, dar trebuie să mă refac și fizic și totul va fi ok pentru meciul de sâmbătă. Mă simt lucid pe teren, mai liniștit și mă ajută mult acest lucru. Toți colegii au încredere în mine, asta îmi dă puterea să fiu cât mai bun la fiecare meci. Eu sper și cred că voi continua pe acest drum pozitiv și voi înscrie cât mai multe goluri” a adăugat basarabeanul.



Vrea Cupa, dar încă nu se gândește la ea: „Vrem să mai adunăm niște puncte până atunci, să fim mai liniștiți”

Aseară, Universitatea Cluj a trecut cu 2-1 de Hermannstadt în sferturile Cupei, iar „șepcile roșii” vor da peste arădeni în semifinale. Partida se va disputa în jurul datei de 26 aprilie, la Mediaș sau pe „Cluj Arena”. „Cu U Cluj am marcat primul meu gol la UTA, ne-a mers bine împotriva lor, dar știm că e o echipă valoroasă. Fiecare meci e diferit, noi încercăm să fim cât mai buni la fiecare meci și să câștigăm, de fapt fiecare echipă își dorește asta. Noi ne dorim să câștigăm Cupa, pentru asta vom merge acolo, să câștigăm. Ar fi important ca până la semifinala Cupei să mai adunăm niște puncte, să fim mai liniștiți. Mai sunt meciuri până acolo și noi luăm fiecare meci în parte, nu ne gândim acum la partida următoare sau la semifinală. În primul rând e meciul de la Voluntari și apoi vom vedea cum va fi situația” e de părere atacantul.

Sâmbătă, Postolachi a înscris primul gol al UTA-ei contra lui „U” cu o lovitură de cap excelentă, chiar de lângă căpitanul oaspeților, Alexandru Chipciu. Fostul internațional român nu a uitat acest lucru și i-a provocat pe utiști la declarațiile de după meciul cu Hermannstadt. „Am auzit ce a declarat Chipciu, nu știu dacă a fost deranjat că am marcat de lângă el, nu a avut nici o șansă la acel duel. Ei își doresc revanșa, dar o să ajungem acolo și vedem cine câștigă”, a fost replica tânărului atacant.

„Mă simt bine la UTA, aici vreau să joc”

Crescut de PSG și trecut pe la echipa a doua a lui Lille, Postolachi a avut experiențe mai puțin bune în Belgia sau Danemarca, dar și-a găsit forma sportivă la Arad, unde și-ar dori să continue și în următorul sezon. Bineînțeles, rămânerea sa la UTA depinde și de salvarea de la retrogradare. „Eu cred că ne vom salva și îmi doresc să termin bine acest sezon cu UTA. Mai am un an de contract, mă simt bine aici, toată lumea are încredere în mine, eu am încredere în jucători, în staff și în club. Eu unde mă simt bine, acolo vreau să joc și să o fac cât mai bine”, a concluzionat utistul.

Cu 2132 de minute bifate în toate competițiile, Virgiliu Postolachi e al treilea cel mai utilizat fotbalist al UTA-ei în acest sezon, după Alexandru Benga și Idriz Batha.

2 comentarii

  1. Bună ziua…Postolachi este unul dintre cei mai buni atacanțI din campionat.El începe tot mai bine să se simtă. Tot mai bine ,marcănd goluri decisive. ȘI se vede are tot mai mult încredere în potențialul său ,bineînțeles că șI coechipierii ajută mult pentru. A da căt mai multe goluri,…..Jucători sunt toțI într-adevăr în tr- o formă bună, șI dau totul pe teren……Bravo uta postolachi are nevoie de uta arad șI uta are de postolachi!!!!! Suporteri sunt fenomenali cu încurajează pe uta ,șI se vede că o încurajează din ,toată inima…….Galeria frumoasă pe care o are echipa noastră iubită. Uta este ceva ce nu prea la noi în țară pentru că galeria iubește echipa din tot sufletul….Le mulțumesc pentru susținerea echipei noastre uta care ,este emblema aradului șI o echipă de tradiție al țări….Respect suporteri șI galeria echipei uta………Mulțumesc …Sunt arădean șI suporter al echipei uta șI iubesc această echipă frumoasă de mic copil șI am so iubesc căte. Zile voi mai avea pe acest pământ…Bravo uta…Eu împreună cu fica mea roberta avem abonament la tribuna a doua șI am fost prezențI la toate partidele de acasă anul acesta conpetional. Bravo uta…..Sunt încătat de toțI jucători echipei uta pentru că avem jucători de mare onoare șI știu căt de iubițI sunt de publicul din orașul nostru .Jucători echipei uta sunt serioșI șI iubesc culorile echipei noastre iubite. De asemenea „” galeria ,,”” cea mai șI cea mai frumoasă, care susține echipa favorită cu multă ardoare. Bravo uta mulțumesc mult pentru acest lucru .Galeria a amintit printr-un benăr șI de fondatori echipei uta arad , șI. De legendele orașului nostru frumos .Le mulțumesc tuturor pentru bravo galeria. „”””” avețI tot respectul. Meu. Sunt încătat de galerie pentru că nu au uitat nici de domnul nicolae bara care a iubit clubul uta șI care a fost iubit de publicul arădean frumos pe care îI are echipa uta…Bravo galeria. Dumnezeu să-l odihnească șI să-l ierte pe domnul nicolae bara. Respectul meu pentru acest lucru..Mulțumesc! Conducerea clubului ,stafului tehnic, domnului antrenor balit. ,jucătorilor le doresc multă sănătate șI succes .Uta va rămăne în „Liga 1” șI în „” cupa româniei betano „” va ajunge în finală, acest lucru se va întămpla cu siguranță….Pe cuvăntul meu ..Hai uta!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button