UTA Arad

Chipciu aprinde deja semifinala de Cupă: „Îi așteptăm pe Postolachi, pe Batha, să vedem care-s mai buni acum”







Prima semifinală a Cupei României programează derby-ul de tradiție dintre Universitatea Cluj și UTA, câștigătoare a trofeului în perioada fotbalului romantic. „Alb-negrii” au câștigat competiția în 1965 (sub numele de Știința), iar „roș-albii” în 1948 și 1953 (sub numele de ITA și Flamura Roșie).


În mod normal, confruntarea se va juca pe „Cluj Arena”, unde firma responsabilă cu montarea noului gazon are termen trei săptămâni să termine lucrarea, iar 6 zile au trecut deja. Așadar, „șepcile roșii” ar avea șansa să joace cu calificarea pe masă chiar acasă, acolo unde au obținut rezultate importante în special în startul lui 2023. Iar dorința de revanșă a jucătorilor lui U. e mare și asta pentru că utiștii i-au bătut de două ori în acest sezon: 2-1 și 2-0 la Arad, ultima oară în urmă cu 5 zile în play-out și au obținut o remiză pe Someș. Alexandru Chipciu chiar a dat voce frustrărilor sale și ale colegilor săi. „Mă simt foarte bine că ne-am calificat. Nu ne-am bucurat așa mult, parcă eram speriați să ne bucurăm. Da, a fost și golul, superb… Important e că ne-am calificat și ne-am atins un obiectiv. Să ai șansa să joci pe teren propriu o semifinală, cam rar. Știm că suporterii vor veni într-un număr mare la un asemenea meci și avem de luat o revanșă cu UTA, nu? Îi așteptăm pe Postolachi, pe Batha, să vedem care-s mai buni acum. E senzațional că suntem în semifinale. Eu am mai câștigat cu Steaua o Cupă, am mai avut o finală, am pierdut-o. Am mai avut la Brașov o semifinală, am pierdut-o, țin minte că a dat Dică gol prin minutul 85. Jucam finala cu Dinamo la Brașov. Sper să piardă CFR în sferturi sau în semifinală, să pot juca și eu dacă ajungem în finală. Mă gândesc prea departe acum, ce va fi, va fi”, a spus căpitanul Universității, de lângă care Postolachi a înscris cu capul golul ce a deschis drumul spre succesul arădenilor sâmbăta trecută.


La finalul meciului de la Sibiu, câștigată de echipa sa cu 2-1, antrenorul clujenilor, Ioan Ovidiu Sabău a ținut să-și felicite elevii pentru atitudinea de care au dat dovadă, în condițiile în care Hermannstadt a fost echipa care a deschis scorul. Tehnicianul „șepcilor roșii” se gândește la finala Cupei României. „Noi credem, vrem să jucăm în finală. Este obiectivul oricărei echipe care ajunge până aici. Pentru mine este foarte important, la fel și pentru jucători, suporteri. E mai ușor pentru mine să-i motivez”. 

Semifinala Cupei, U. Cluj – UTA, va avea loc pe 25, 26, 27 aprilie într-o singură manșă.



8 comentarii

  1. Ce scârbă îmi e de jegul asta Becaliot! El vorbea că UTA joaca dur…dar ei ce au făcut aseară? Ce fault a făcut el? Sau Martic? Eu cred și sper că meciul sa se joace la Mediaș sa fie teren neutru. Iar ca echipa UTA e mai buna, ei au câteva individualități însă și verigi slabe.

    0
    0
  2. De ce se joaca in deplasare din moment ce regulamentul spune clar ca: „castigatoarele sferturilor se finala 1 si 3, urmeaza sa fie gazde in meciurile semifinale”.
    Ce se intampla?

    0
    0
    1. Tabloul complet al sferturilor de finală din Cupa României

      1 Sepsi – CS Mioveni
      2 CFR Cluj – FC Argeș
      3 Hermannstadt – ‘U’ Cluj
      4 UTA Arad – U Craiova 1948

      Se joaca 1-2 si 3-4 deci UTA la U Cluj

      0
      0
    1. Speram sa se repete trendul si in ziua semifinalei. Insa va fi destul de greu.

      Sa nu uitam ca ne-au eliminat acum doua sezoane. Tine doar de noi sa razbunam acel eveniment.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button